NT e-mail
 
24-06-2022
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Duitse havens starten weer op na 24-uurs staking
 
De havens in onder meer Hamburg, Bremen en Emden hervatten vrijdag de afhandeling van containers en vracht na een grote staking door havenpersoneel.
 
 
 
 
BESTEMMINGEN
 
#
 
‘Twee robotcontainerschepen op route Rotterdam-Oslofjord in 2025’
 
De Rotterdamse shortsearederij Samskip en het Amerikaanse ‘marine robotics’-bedrijf Ocean Infinity denken vanaf 2025 met twee van afstand bestuurbare containerschepen op waterstof te kunnen gaan varen op de route Rotterdam-Oslofjord (Noorwegen).
 
 
 
MODALITEITEN
 
#
 
Girteka voert resultaten op
 
Girteka zag zijn resultaten in 2021 meestijgen met de toenemende vraag naar wegtransport. Ondanks de stijgende kosten voor onder meer brandstof en personeel kwam ook de nettowinst fors hoger uit.
 
 
 
#
 
Nieuw grootste containerschip ter wereld zet koers naar Rotterdam
 
Het containerschip dat de nieuwste aanspraak maakt op de titel ‘grootste containerschip ter wereld’ is in China klaar om aan het werk te gaan. De Chinese nieuwszender CGTN maakte een video openbaar waarin met drone-beelden de varende ‘Ever Alot’ van de Taiwanese rederij Evergreen (capaciteit 24.004 teu) te zien is, nog ‘naakt’ zonder containers.
 
 
 
#
 
TotalEnergies opent waterstoftankstation in Veldhoven
 
Nederland heeft er weer een openbaar waterstoftankstation bij. Donderdag is het waterstoftankstation van TotalEnergies in Veldhoven officieel geopend
 
 
 
 
ECONOMIE
 
#
 
Twee Amerikaanse studentes pakken strijdbijl op tegen Maersk
 
Maersk moet zich, zo eisen twee advocatenkantoren in een offi­ciële aanklacht, voor een Amerikaanse juryrechtbank gaan verantwoorden omdat de rederij volgens hen verzuimd heeft om een jonge Amerikaanse studente, Hope Hicks, te beschermen die zegt dat ze drie jaar geleden aan boord van een Maersk-­schip is verkracht. En er is nóg een aanklacht wegens seksueel...
 
 
 
#
 
Boris en Doris, en Boris (column)
 
We staan er misschien niet elke dag bij stil, maar ook de Scilly-eilanden moeten natuurlijk bevoorraad worden. De eilandengroep ten westen van het Zuidwest-Engelse graafschap Cornwall wordt bediend met een ferrydienst, een vrachtschip en helikopters, materiaal dat dermate gedateerd is dat de politiek afgelopen herfst 50 miljoen pond vrijmaakte voor de aanschaf van drie flitsend...
 
 
 
#
 
Waar vinden de havens elkaar op weg naar één waterstof-ecosysteem?
 
‘De waterstofhub van Europa’, ‘de nieuwe energiehaven’ en ‘grootste draaischijf van groene waterstof’. Havens in Nederland en Vlaanderen duikelen over elkaar heen om de beste, de sterkste, de eerste en de grootste te zijn. Maar waar vinden de havens elkaar op weg naar één waterstof-ecosysteem? Samen met de ceo’s van alle Nederlandse en Vlaamse zeehavens...
 
 
 
 
TRANSPORTPOLITIEK
 
#
 
Nieuwe samenwerking Nederland en België tegen cocaïnehandel
 
De Belgische en Nederlandse opsporingsdiensten werken sinds kort samen om de smokkel en handel van cocaïne tussen de Antwerpse haven en Nederland aan te pakken. De politie stelt dat de nieuwe aanpak tot nu toe al zeer effectief is gebleken.
 
 
 
#
 
Minstens twaalf EU-landen krijgen minder of geen Russisch gas
 
Twaalf EU-landen kampen met een haperende aanvoer van aardgas uit Rusland. Tien van hen hebben inmiddels een waarschuwing doen uitgaan, de eerste stap in het Europese gasnoodplan, zegt Eurocommissaris Frans Timmermans.
 
 
 
 
POLL
 
  De stikstofcrisis is een bedreiging voor de verschuiving van transport van weg naar water.  
 
 
stem Ja, door de hoge uitstoot stikstof is binnenvaart geen goed alternatief meer
stem Nee, verladers kijken niet naar stikstofuitstoot in hun keuze voor een modaliteit
stem Ja, we moeten nu kijken naar de verschuiving richting spoor
stem Nee, de uitstoot van CO2 de verkeersdrukte wegen zwaarder dan stikstofuitstoot
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2022 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam