Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 2 oktober 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Ondernemer vrij in aanmerken liquide middelen als ondernemingsvermogen
Een ondernemer met een eenmanszaak is vrij in de keuze of liquide middelen tot het privé- of het ondernemingsvermogen worden gerekend. Dat oordeelt het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden over een advocaat die van de Belastingdienst een naheffingsaanslag kreeg wegens ‘duurzaam overtollige middelen’.
Lees verder »
Vennoot buiten overleg gehouden: waarschuwing voor AA
Een AA heeft een waarschuwing gekregen van de Accountantskamer voor het niet betrekken van een vennoot bij het overleggen over de jaarrekeningen van een vof. Twee kantoorgenoten tegen wie dezelfde klacht was ingediend gaan vrijuit.
Lees verder »
Advertorial: Gratis download: Intakegesprek met een nieuwe klant

Ben jij kritisch op het aannemen van nieuwe klanten? Hoe zorg je voor betrouwbare klanten, biedt je een goede eerste indruk en maak je afspraken voor een prettige en efficiënte samenwerking? In deze whitepaper lees je praktische tips over het voeren van een gedegen intakegesprek.
Download >

Advertorial: Wissel ervaringen uit met collega-kantoren

Neem een kijkje achter de schermen bij ambitieuze accountantskantoren. De Accountancy Tour is een bron voor inspiratie voor moderne accountants die willen groeien.
· Doe inspiratie op voor efficiënt kantoorbeheer en digitale accountancy
· Ontdek het Exact-groeimodel voor accountants
– 2 PE-uren
· Schrijf je gratis in.
-> Bekijk de sessies

Overdracht verhuurde goederen is geen overdracht onderneming
De overdracht van machines en installaties die worden verhuurd, kan niet zonder meer worden beschouwd als de overgang van (een deel van) een onderneming. Dat oordeelt de Hoge Raad in een zaak waarbij de Belastingdienst ten onrechte btw-teruggave heeft geweigerd.
Lees verder »
Accountantskamer wijst tweede klacht tegen Pheijffer af
Een tweede tuchtklacht tegen hoogleraar forensische accountancy Marcel Pheijffer is door de Accountantskamer niet-ontvankelijk verklaard. De klacht is vrijwel identiek aan een eerdere (wel gegrond verklaarde) klacht, die Pheijffer een waarschuwing opleverde bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Het klachtonderdeel dat wel ontvankelijk was, is ongegrond verklaard.
Lees verder »
Verzekeraar mag mate arbeidsongeschiktheid eenzijdig bepalen
Een verzekeraar heeft de vrijheid om naar eigen inzicht een deskundige aan te wijzen die bepaalt in welke mate een verzekerde arbeidsongeschikt is of niet. Die polisvoorwaarde is geen oneerlijk beding. Dat heeft de Hoge Raad bepaald in antwoord op prejudiciële vragen die waren gesteld in een zaak rond een consultant die het niet eens […]
Lees verder »
‘Omzetgroei tot driemaal groter door investering in marketing’
Zakelijke dienstverleners die meer tijd en geld besteden aan business development en marketing, presteren beter dan hun branchegenoten. Dat concludeert Consultancy.nl uit onderzoek samen met marketingbedrijf ProSpex. “Koplopers boeken tot wel drie keer meer omzetgroei.”
Lees verder »
Forfaitaire box 3-rendementen voor 2019
Staatssecretaris Snel (Financiën) heeft bekendgemaakt welke forfaitaire rendementen in 2019 voor box 3 zullen worden gehanteerd. Het rendement op sparen gaat omlaag naar 0,13%, voor beleggen stijgt het aangenomen rendement naar 5,6%.
Lees verder »
Werkgevers willen verplichte AOV voor zzp’er
Werkgeversorganisatie AWVN wil dat alle werkenden worden verplicht om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) te sluiten. Werknemers, maar ook zelfstandigen en eigenaren van grote bedrijven.
Lees verder »
Toezichthouder woningcorporaties klaagt bij Accountantskamer
De Autoriteit Woningcorporaties (AW) heeft bij de Accountantskamer een klacht ingediend tegen een KPMG-accountant. Die zou steken hebben laten vallen bij de controle van de Rotterdamse woningcorporatie Humanitas Huisvesting. Daardoor zijn problemen te laat gesignaleerd.
Lees verder »
Nieuwe RJ-uiting over verwerking opbrengsten en kosten
De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft RJ-Uiting 2018-6 ‘Mogelijkheid om opbrengsten en gerelateerde kosten conform IFRS 15 te verwerken onder de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving’ gepubliceerd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De werkkostenregeling (WKR): wat zijn precies de regels?

De werkkostenregeling (WKR). Het is al bijna vier jaar verplicht voor alle werkgevers – sinds 1 januari 2015 – maar het blijft een lastig onderwerp. Want welke vergoedingen en verstrekkingen zijn belast en welke onbelast? Wat doe je met personeelsfeestjes, cursussen, reiskosten, parkeerbonnen of een zakelijke lunch? Het is een behoorlijke klus om dit allemaal […]

Lees verder »
ODV en testament; weet wanneer u in actie moet komen
3 goede voornemenstips voor salarisadministrateurs in 2019
3 valkuilen van de salarisverwerking (en hoe ze te vermijden)
OPLEIDINGEN
Workshop: Doe mee met de AVG
Fiscount
9 oktober 2018
Cursus Werken met BTW
Fiscaal Vanmorgen
7 november 2018
Webinar MUIS Robotic Accounting
MUIS Software
4 oktober 2018
VACATURES
(extern) Accountant RA – Waalwijk
HLB Van Daal
Waalwijk
Zelfstandig assistent accountant
Bos Adviesgroep B.V.
Assistent Audit – WO
Grant Thornton
Arnhem
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN