Een toekomst zonder bouwafval
Facto
Online versie
Circulair slopen voor een toekomst zonder bouwafval

Het grootste leegstaande kantoorgebouw van Nederland, het voormalige CBS-kantoor in Voorburg, is een goudmijn. Het complex van ruim 60.000 vierkante meter zit vol met nog prima bruikbare bouwmaterialen. Gebiedsontwikkelaars BDP en Schouten laten die eruit halen voor hergebruik.

Lees verder >
Alpga-college registreert materialen in Madaster 

De naderende transformatie van de locatie in Hoogeveen was voor het Alfa-college aanleiding om het bestaande gebouwencomplex aan de Voltastraat te registreren in materialenbibliotheek Madaster. Door alle materialen in kaart te brengen, krijgt dit ROC een goed beeld welke en hoeveel daarvan herbruikbaar is.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Sint Trudo start pilot met EQ zero

Betaalbaar en duurzaam wonen, dat is het speerpunt van woningbouwcorporatie Sint Trudo. De Eindhovense corporatie experimenteert volop met het verduurzamen van drie pilotwoningen in samenwerking met EQ zero, hét betaalbare totaalsysteem voor gasloze en nul-op-de-meterwoningen.

 
(advertorial)
alt
Uw gebouw 'van gas los' met Unica
Unica werkt aan innovaties waarbij zowel het klimaat als de circulaire economie centraal staan. Zonder extra investeringskosten dankzij financieringsmogelijkheden, helpt Unica om de gebouwde omgeving in drie stappen ongemerkt 'van gas los' te krijgen, met duurzame totaaloplossingen voor gebouwen, gebouwportefeuilles en wijken.
Michel Baars: ‘30 tot 50 procent van het cement is zo nieuw inzetbaar’

Volledig circulair beton is mogelijk, het is een kwestie van voorzichtig malen van sloopbeton. New Horizon Urban Mining en beton- en wegenbouwbedrijf Rutte Groep ontwikkelden er een ‘smart liberator’ voor.

Lees verder >
(advertorial)
alt
STULZ, de duurzame oplossing voor al uw klimaat oplossingen
STULZ Groep B.V. is Nederlands meest complete leverancier gespecialiseerd in producten op het gebied van klimaatbeheersing. Daarbij hechten wij veel waarde aan duurzaamheid. Voor meer informatie betreffende onze duurzame oplossingen, kunt u terecht op onze website.
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright