Nieuwsbrief van 7-5-20 6:30:15
Online bekijken

Stijlvol bouwen, transformeren en renoveren

Gevelbescherming tegen vergipsing met geïmpregneerde bakstenen van Vandersanden

Baksteenproducent Vandersanden biedt als allereerste bedrijf op grote schaal dé oplossing tegen het fenomeen van witte uitslag op de gevel (zoutuitbloeiingen en vergipsing) en zorgt tegelijk voor betere bescherming tegen vervuiling. Het gaat om geïmpregneerde bakstenen, een unieke techniek die gevelstenen waterafstotend maakt. Op deze manier blijven gevels langdurig mooi.
 

Geluidsisolerende vloeren in monumentale panden

Monumentale panden zijn populair om in te wonen. Veel van deze gebouwen worden dan ook met behoud van de karakteristieke details getransformeerd naar woongebouwen. Maar bij transformatie naar appartementen is de upgrading van de bestaande houten vloerconstructies naar een woningscheidende vloer voor ontwerpers vaak een uitdaging.

Zwarte houten binnendeuren met industriële uitstraling

De industriële look is niet meer weg te denken uit de Nederlandse interieurs. Waar veel trends slechts een kort leven kennen, lijkt deze trend een vaste waarde. Stoer, robuust, ruimtelijk en met een vintage tintje. Berkvens Deursystemen speelt in op deze woonwens en introduceert Berkvens Zwart: een nieuwe lijn zwarte deuren en kozijnen. Verkrijgbaar als complete sets, inclusief hoogwaardig hang- en sluitwerk.

Storax maatwerk balkonhekken – project “De Beukenhorst”

Christelijke Woningstichting Patrimonium heeft een seniorencomplex van 15 verdiepingen gebouwd. Het complex telt 15 verdiepingen met 60 appartementen. 40 van deze appartementen worden verhuurd door de woningstichting, zogenaamde sociale huurwoningen. De andere 20 appartementen werden door ZINN gerealiseerd. Deze appartementen worden aan mensen met een zorgindicatie toegewezen.

Nieuw, stijlvol en duurzaam strandhotel in Castricum

Breddels Architecten heeft in samenwerking met Petra Kramer, architect bna, een stijlvol en duurzaam hotel ontworpen op het strand in Castricum. Strandhotel Zoomers is energieneutraal gebouwd met natuurlijke en duurzame materialen. Zo is het hotel gasloos en komt de elektriciteit uit zonnepanelen. Op de vloer ligt CO2-neutraal geproduceerde Marmoleum van Forbo Flooring. Verder veel hout, glas, maar ook jute en riet.

Het begrip duurzaamheid inhoud geven

Duurzaamheid is een hot topic en binnen de bouwketen wordt men ook steeds bewuster van de wens om duurzamer te gaan bouwen. Wat betekent het woord nou eigenlijk? En wanneer ben je als organisatie duurzaam bezig? De Verenigde Naties heeft het in het rapport ‘Our Common Future’ zo geformuleerd: “Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”.

Circulair bouwen krijgt extra aandacht in de bouwregelgeving

De sinds 2013 ingevoerde milieu-prestatie-eis wordt inmiddels door alle partijen in de bouw gedragen en zorgt voor uniformiteit in de berekening van de milieuprestatie. Minister Kasja van Ollongren van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wil daarom deze bepalingsmethode gaan gebruiken om circulair bouwen verder te bevorderen.

NBD E-Magazine Renovatie/Transformatie: van Het Binnenhof tot "xtreem" besparen

Het tweede E-Magazine van NBD-Online van 2020 is verschenen. In deze editie staan renovatie en transformatie centraal. Naast de mooie bijdragen van onze deelnemers nemen we u mee op een tour door het Binnenhof, vindt u een recensie over "Stadsvernieuwing in Rotterdam" en hebben we een gastartikel over KAW's Wijkbedrijf.
4.625
Leveranciers
25.853
Producten
872.880
Gebruikers
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Privacy Waarborg
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.