DUURZAAMHEID, mei 2012 nr. 17

6 years ago


Text only:


Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven?
Via deze link kunt u hem online bekijken.


 
DUURZAAMHEID, MEI 2012 NR. 17
 
 
Joep Brouwers en Joost van Echtelt - Foto: Jan Willem Steenmeijer

Opslag warmte en kou spaart broeikasgas


Binnenkort draaien enkele gebouwen op Science Park Amsterdam op één duurzaam energieconcept, namelijk warmte-koude opslag (WKO). Door deze techniek stoten de gebouwen van Nikhef, DUWO en AUC bijna 300 ton minder CO2 uit, evenveel als de uitstoot van ongeveer tweehonderd eengezinswoningen per jaar. Het geheim: een gat in de grond en een waterpomp.


Lees verder...


 


Anwar Osseyran - Foto: Jan Willem Steenmeijer

SARA voorop in groene zoektocht ict


Datacenters in heel het land zoeken naarstig naar manieren om het energieverbruik van de ict in te dammen. Deze groene ict-revolutie wordt geleid vanuit Science Park Amsterdam.  ‘Ict kan niet alleen groener, het kan ook andere sectoren groener maken. Bovendien biedt green it economische voordelen’, vertelt Anwar Osseyran, managing director van SARA en voorzitter van het Green IT Consortium Amsterdam.
Lees verder...


Klaas Hellingwerf en Joost Teixeira de Mattos - Foto: Jan Willem Steenmeijer

Blauwalg als nieuwe benzine


Blauwalgen zijn bij veel mensen bekend als dat onaangename groene spul dat zwemmers ziek maakt. Minder bekend is dat blauwalgen ook geschikt zijn om brandstof te maken. De hoogleraren Klaas Hellingwerf en Joost Teixeira de Mattos openden begin maart de eerste proeffabriek op Science Park Amsterdam om de nieuwe biobrandstofproductie die gebruik maakt van blauwalgen, te testen. De technologie hebben zij Photanol genoemd.
Lees verder...


Albert Polman - Foto: Jan Willem Steenmeijer

Ideale zonnecel moet nog worden getemd


AMOLF behaalde in februari de krantenkoppen met de zwarte zonnecel, die het rendement van zonne-energie aanzienlijk kan verhogen. Maar hoe krijg je die zwarte zonnecel aan de praat? Bij AMOLF weten ze het nog niet. ‘We roepen de hele zonnecellen community op om mee te denken’, vertelt Albert Polman, directeur van AMOLF.

Lees verder...
Krijgt u de nieuwsbrief doorgestuurd,
en wilt u deze direct ontvangen?


Vul dan hier uw naam en email adres in.


Board te gast op Science Park Amsterdam


De kwartaalborrel van de Amsterdam Economic Board wordt op 16 mei 2012 gehouden op het Science Park Amsterdam. De Board bespreekt dat lopende zaken onder voorzitterschap van Eberhard van de Laan. Na afloop is er een terugkoppeling door Board voorzitter Eberhard van der Laan tijdens de catch-up sessie. Belangstellenden kunnen zich hiervoor opgeven via de website van de Kenniskring.


Universiteitsdag 2 juni


De Universiteitsdag is hét evenement voor en door alumni, medewerkers en donateurs van de Universiteit van Amsterdam. Lees verder >>


Uitreiking nationale ICT-Awards 31 mei


ICT-Office organiseert voor de dertiende keer de uitreiking van de Nationale ICT-Awards. Dit jaar gebeurt dit samen met COMMIT en Stichting ICT-Milieu. De awards worden uitgereikt tijdens een feestelijk netwerkdiner voor genodigden op donderdagavond 31 mei 2012.


Biobusiness in RAI


Op 24 mei wordt in de RAI het jaarlijkse Bio Business en het BCF Career Event gehouden. Science Park Amsterdam presenteert zich op de beurs voor Life Sciences en MedTech. Meer informatie over de beurs op www.biobusinessevent.nl


Amsterdam Science Innovation Award 22 mei 2012


De jaarlijkse Amsterdam Science & Innovation Award wordt op 22 mei uitgereikt. Studenten en onderzoekers van de Universiteiten en kennisinstellingen hebben innovatieve, originele en uitvoerbare ideeën ingediend. Een jurypanel uit de markt, de Amsterdamse Universiteiten en kennisinstellingen selecteert de finalisten die tijdens de finale een elevator pitch geven. Meer informatie en aanmelden kan hier


Nieuwe bedrijven op Science Park Amsterdam:


Matrix II:
Headroom assistance
Matrix III:
123dressme


Colofon


Tekst: Communicatie- en Marketingteam Science Park Amsterdam & Het NRI. Foto's:  Jan Willem Steenmeijer.


Website | Contact | Aan - afmelden 

Scienceparkamsterdam.nl

Categories: Technique Park | Adventure Days out
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019