Nieuwsbrief van 16-5-17 7:02:00
Online bekijken

Duurzaamheid ruwbouw: Toekomst van het vak: energieneutrale woningen


Toekomst van het vak: energieneutrale woningen

Onze samenleving speelt steeds meer in op duurzaamheid en duurzaam wonen. Het binnenklimaat en comfortabel leven spelen hierbij een grote rol. Er zijn steeds meer mensen die hun woning energieneutraal willen maken. Hoe gaat deze trend zich verder ontwikkelen en wat zijn de gevolgen voor het installatievak?

Solatube; een duurzame daglichtoplossing

De Solatube van Techcomlight is dé duurzame en perfecte oplossing wat betreft efficiëntere manieren om licht te creëren in een woning of bedrijf. Het innovatieve daglichtsysteem vangt met een speciale, relatief kleine, koepel het buitenlicht op, dat door een sterk reflecterende buis elke gewenste ruimte bereikt.

Illumy by Luxlight: duurzame platdakramen voor energieneutraal bouwen

Duurzaam bouwen is een breed onderwerp. Luxlight, producent van grootformaat platdakramen, kan er kort over zijn. Het nieuwste Illumy-platdakraam met geïntegreerde led-verlichting is probleemloos toepasbaar in alle bouwconcepten die zijn gericht op duurzaamheid en energiebesparing. 

Knauf Insulation, duurzame glaswol

Het glaswol assortiment van Knauf Insulation bestaat uit platen en rollen en is in talrijke afmetingen en types beschikbaar, in functie van de toepassing. De duurzame glaswol producten zijn dankzij haar optimale eigenschappen, zeer breed toepasbaar in zowel nieuwbouw als renovatie.

GevelFix-XL universeel RVS renovatierooster

Al enkele jaren brengt Tilmar het GevelFix rooster in afmeting 14x10cm op de markt. Er bleek echter ook behoefte aan een grotere variant, daarvoor is het nieuwe GevelFix-XL rooster ontwikkeld. Veel oudere wijken worden geplaagd door kapotte, ontsierende of ontbrekende roosters onderaan de gevels. Kapotte of ontbrekende roosters zijn ook toegangsopeningen voor ratten en muizen. 

Ruwbouw dakkapellen geplaatst in een handomdraai! 

Montage dakkapellen mogelijk zonder hijskraan
De ruwbouw dakkapellen van UNILIN zijn speciaal ontwikkeld om snel en eenvoudig te plaatsen. Ze zijn toepasbaar voor zowel nieuwbouw als bestaande daken. De zijwangen en het dak van de dakkapellen zijn opgebouwd uit een binnen- en buitenbeplating met daartussen PIR hardschuim isolatie. 

White paper "Liften" gratis te downloaden

Liften komen in een groot aantal uitvoeringsvormen voor. Afhankelijk van het doel, de bouwkundige mogelijkheden en de aard van het gebruik wordt in nauwe samenwerking met de liftleverancier een lift in een bouwproject gekozen en verwerkt. In deze themapagina komen naast de hydraulische lift, tractielift, brandweerlift, schaarlift, platformlift en de autolift, ook de basisprincipes van de liftschacht aan bod.
4.777
Leveranciers
27.457
Producten
600.000
Artikelen
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.