Nieuwsbrief van 13-2-20 6:30:08
Online bekijken

Oplossingen voor zowel nieuwbouw als renovatie

Spectral van VEKA geeft de kozijnen een fluweelachtige uitstraling

De Van den Steen van Ommerenstraat in Nijverdal is een mooie locatie. “Het is vrij uniek dat je in het centrum van Nijverdal een grondgebonden huis kunt bouwen”, zegt architect Geert Nijhoff. Nijhoff ontwierp 11 van de 23 woningen in het project. In twee van deze woningen is VEKA SPECTRAL, het nieuwe kleursysteem van VEKA, voor het eerst in Nederland toegepast.

Nieuw isolerend dakelement direct geschikt voor plafondafwerking

Bewoners van nieuwbouwwoningen wensen vaak strak afgewerkte plafonds. Traditioneel gezien dient men dan onder de isolatie eerst een regelwerk aan te brengen en vervolgens gipsplaten te monteren. Met Unidek Aero DeLuxe zijn deze extra stappen verleden tijd! Het isolerende dakelement is namelijk aan de binnenzijde al voorzien van een Fermacell-gipsvezelplaat. Na montage van Unidek Aero DeLuxe kan de binnenzijde dus direct worden afgewerkt. Dat bespaart materiaal én tijd.

Pareaulux plafondsysteem van Hunter Douglas Architectural en Inteco toegepast bij uitbreiding kantoorpand

Meer kantooroppervlak, een representatieve entree, een bedrijfsrestaurant, vergaderruimtes; het waren allemaal belangrijke eisen bij de uitbreiding van een kantoor in Breda. Maar de allerbelangrijkste wens van de opdrachtgever betrof het binnenklimaat: dat moest perfect zijn. Door het vele glas werden de kantoorruimtes voorheen erg warm. Dat werd opgelost met nieuwe zonwering en met het PareauLux klimaatplafond van Hunter Douglas en Inteco.

Verdi: plafondhoge deuren en kozijnen in iedere nieuwe woning

De woning krijgt nog meer sfeer en luxere uitstraling. De combinatie van een afgelakte plafondhoge binnendeur met houten of stalen kozijn en bijpassend garnituur, geeft élke nieuwe woning meer klasse. Vooral van architecten en bewoners horen we dat bovenlichten niet direct waarde toevoegen op esthetisch gebied. Met plafondhoge Verdi deuren en kozijnen oogt de woning in de basis al rijker.

Geen wand te hoog voor Multiwal

Bij een flexibele wand denken de meeste mensen aan een wand in een hotel of congresruimte. Maar een wand van maar liefst 21 meter hoog? Kan dat gerealiseerd worden? Wel door Multiwal. Het gerenommeerde architectenbureau OMA Architecten, bekend van veel met prijzen bekroonde projecten, ontwierp voor de gemeente Manchester een prachtig multidisciplinair cultuurcentrum waar muziek en theater samenkomen. Daar moest een flexibele, geluidsdichte tussenwand in worden geplaatst.

De meerwaarde van daglichttoetreding in een leeromgeving

Alle werkzaamheden van onderwijsinstellingen zijn vaak terug te brengen tot één uiteindelijk hoofddoel: het verzorgen van een leeromgeving van goede kwaliteit. Deze ambitie kan worden waargemaakt door het onderwijs zelf optimaal in te richten, maar ook door aandacht te schenken aan de huisvesting van het onderwijs. Hoeveel hebben onderwijshuisvesting en de prestaties van leerlingen met elkaar te maken?

NEN cursus Brandveilig ontwerpen van gebouwen

Laat je bijspijkeren in één dag. NEN geeft op 24 maart in Utrecht een cursus voor het brandveilig ontwerpen van gebouwen voor iedereen die betrokken is bij het de realisatie van gebouwen die moeten voldoen aan de vigerende brandveiligheidseisen. De cursus richt zich op de belangrijkste eisen waar een brandveilig gebouw aan moet voldoen.
4.625
Leveranciers
25.853
Producten
872.880
Gebruikers
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Privacy Waarborg
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.