Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 8 februari 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Dwangbevel na uitstel van betaling: fiscus moet kosten vergoeden
Als de Belastingdienst akkoord is met de strekking van een bezwaarschrift, moet zij dit bezwaarschrift gegrond verklaren en eventueel een kostenvergoeding toekennen. Een ambtshalve vermindering volstaat niet.
Lees meer
 
 
Aanpassing uitvoeringsbesluit over zegels en waardebonnen
Staatssecretaris van Financiën Menno Snel heeft aan de Tweede Kamer het concept aangeboden van de aanpassing van het Uitvoeringsbesluit OB 1968. De aanpassing is het gevolg van de vaststelling van de zogeheten ‘Voucherrichtlijn’. Die wordt per 1 januari 2019 geïmplementeerd in de Wet OB 1968.
Lees meer
 
‘6 tips voor succesvol verandermanagement in uw accountancypraktijk’ Advertorial

‘6 tips voor succesvol verandermanagement in uw accountancypraktijk’

Het managen van veranderingen in uw accountancypraktijk is een kunst. Veranderen betekent vaak gedoe en dan vooral gedoe met mensen. Immers, mensen hebben een natuurlijke aversie tegen verandering. Waar moet u op letten als u veranderingen gaat doorvoeren? Hoe krijgt u mensen mee?
In deze whitepaper geven we zes adviezen om veranderingen effectief te managen.

Wilt u meer weten?
Download dan de gratis whitepaper ‘6 tips voor succesvol verandermanagement in uw accountancypraktijk’.

 
Publicatie ‘RGS 3.0’ gratis online
Onderzoeksbureau GBNED van Gerard Bottemanne heeft een nieuwe versie van zijn rapport over het Referentie grootboekschema (‘RGS versie 3.0’) online gezet. 
Lees meer
 
 
Hardrijden: gemiddelde boete €58,31
Hardrijders zijn vorig jaar ruim een miljoen keer beboet bij trajectcontroles op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht en de A12 bij Utrecht. Op deze routes zijn verreweg de meeste boetes uitgedeeld. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd overzicht van het ministerie van Justitie en Veiligheid.
Lees meer
 
Wat zijn de mogelijkheden voor fiscaal innovatief ondernemen in 2018 voor uw cliënten? Advertorial

De innovatiebox is een belangrijke regeling voor innoverende ondernemingen om hun belastingdruk te verlagen. Met ingang van 2017 is het regime onder invloed van BEPS Action 5 van de OESO ingrijpend veranderd. De nieuwe regeling is nog steeds interessant voor de onderkant van het MKB. Meer weten over de mogelijkheden voor uw cliënten? Bram de Nies praat u op 26 maart a.s. bij over het wettelijk kader en de praktische toepassing van de regelingen.

 
Fout advies schenken en lenen: hoge aanslag vernietigd
Een man die van zijn oudtante voor een ton onder de werkelijke waarde een huis kocht, is onder de schenkbelasting uit gekomen nadat hij verkeerd was geïnformeerd door zijn adviseur. Dat blijkt uit een uitspraak van Rechtbank Gelderland.
Lees meer
 
 
Van Herwijnen neemt ABC Lingewaard over
Accountantskantoor Van Herwijnen in Tiel heeft Advieskantoor ABC Lingewaard uit Gendt overgenomen. Het kantoor concentreert zich op de Betuwe.
Lees meer
 
Op zoek naar nieuwe collega’s? Word Vriend van AV Advertorial

Is jouw kantoor ook op zoek naar nieuwe collega’s? Geef aan jouw HR-afdeling door dat er voor € 750,- vijf vacatures geplaatst kunnen worden op AV! Ook nog vele andere bijkomende voordelen.

 
VVD: verhaal onbetwiste vordering zonder tussenkomst rechter
MKB-ondernemers moeten vorderingen die uitstaan op andere ondernemingen makkelijker kunnen verhalen, als die niet worden betwist door de wederpartij. Dat bepleit de VVD, die rechterlijke tussenkomst in zulke gevallen wil elimineren.
Lees meer
 
 
Duizenden ‘slapende dienstverbanden’ zieke werknemers
Duizenden zieke of arbeidsongeschikte werknemers hebben een ’slapend’ dienstverband. Dat meldt de Telegraaf. Door de zieke werknemer in dienst te houden proberen werkgevers te voorkomen dat ze een forse transitievergoeding moeten betalen. Er wordt niet meer gewerkt, en ook geen loon wordt betaald, vandaar de naam slapend dienstverband, ook wel ‘spookcontract’. 
Lees meer
 
 
Kansspelbelasting: opbrengst minus inzet
Met een beroep op het gelijkheidsbeginsel heeft een pokerspeler gedaan gekregen dat hij minder kansspelbelasting hoefde te betalen.
Lees meer
 
 
Vermogenspositie middengroepen niveau van voor de crisis nog niet te boven
De vermogenspositie van middengroepen in Nederland heeft niet meer het niveau bereikt van voor de crisis in 2008 en 2009. Over 2016 kwam het doorsnee vermogen van huishoudens in Nederland uit op €22.100. In 2008 was dat nog €46.900. De sterker daling is vooral veroorzaakt door de gedaalde waarde van woningen. Met name voor de middengroepen […]
Lees meer
 
 
Inzendtermijn derdenbetalingen verlengd tot 1 maart
De inzendtermijn voor bedragen die aan derden zijn uitbetaald wordt eenmalig met drie weken verlengd tot 1 maart 2018. Dat meldt de Belastingdienst. 
Lees meer
 
 
Jongen zag in DDos-aanvallen geslaagde grap
De 18-jarige Jelle S., die met DDoS-aanvallen de Belastingdienst en banken zou hebben stilgelegd, deed dat ‘om te laten zien dat een tiener gewoon alle banken kan platleggen met een relatief simpele aanval’. Hij zag zijn actie als een grote grap, meldt de Volkskrant. Het dagblad kreeg een mail van hem vlak voor zijn arrestatie.
Lees meer
 
 
Aanpassing uitvoeringsbesluit over zegels en waardebonnen
Staatssecretaris van Financiën Menno Snel heeft aan de Tweede Kamer het concept aangeboden van de aanpassing van het Uitvoeringsbesluit OB 1968. De aanpassing is het gevolg van de vaststelling van de zogeheten ‘Voucherrichtlijn’. Die wordt per 1 januari 2019 geïmplementeerd in de Wet OB 1968.
Lees meer
 
6 tips voor succesvol verandermanagement in uw accountancypraktijk Contentpartner
Verandering is onvermijdelijk. Ieder bedrijf krijgt er vroeg of laat mee te maken, of het nu gaat om een kleinschalige herstructurering, een fusie of een overname. Hoewel veranderingen nodig zijn om het toekomstige succes van uw accountancypraktijk te waarborgen, is de kans groot dat u tijdens een veranderingsproces tegen diverse obstakels en uitdagingen aanloopt.
 
Assurance en de praktijkopleiding: bieden nieuwe simulaties uitkomst? Contentpartner
Sinds 2017 is het niet meer mogelijk om de praktijkopleiding AA met certificerende bevoegdheid voor de jaarrekeningcontrole te starten. Trainees die hun AA-opleiding willen voltooien, volgen de praktijkopleiding Accountancy-mkb. Er zijn al veel trainees overgestapt van de praktijkopleiding AA naar de praktijkopleiding Accountancy-mkb. En hoewel de nieuwe praktijkopleiding niet meer opleidt voor de jaarrekeningcontrole is […]
 
Accountancy kring 2017-2018 Opleiding
SRA organiseert op veertien locaties Accountancy kringen. In het nieuwe programma van de SRA-Accountancy kring komen o.a. aan de orde: de wijzigingen in de Wwft, uitfasering pensioen in eigen beheer, actualiteiten DGA & echtscheiding, actualiteiten EV, aandachtspunten samenstelpraktijk en pensioenactualiteiten. Sluit u nu aan bij één van de 14 regionale kringen en verdien 15 PE-Punten. […]
 
Subsidies en BTW Opleiding
Wanneer is een subsidie belast met BTW en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het BTW compensatiefonds? Weet u de juiste fiscale keuze op het gebied van subsidies en BTW te maken? Breng uw kennis in één middag up-to-date! Joep Swinkels brengt u tijdens deze praktische cursus op de hoogte van alle […]
 
Servicedesk medewerker voor 32 tot 40 uur! Vacature
Word jij blij van mensen verder helpen met IT-vragen? Vind jij het leuk om collega’s wegwijs te maken in het IT-wereld? Wil jij jouw omgeving helpen beter te laten worden met behulp van jouw vaardigheden en energie? Dan hebben wij dé plek voor jou! Wij zoeken een Servicedesk medewerker met ons DNA voor 32 tot […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn