Kennisbanken E-installatie
Online versie
Afmelden | Wijzigen
E-installaties renoveren, waar moet je aan denken?

Elektrotechnische installaties vormen in renovaties vaak maar een klein deel van de begroting. Maar ze zijn wel erg belangrijk. Wat zijn de aandachtspunten?

Lees verder >
Schakelkasten passief of actief koelen?

Om elektrotechnische componenten in besturings-en schakelkasten te beschermen tegen te hoge temperaturen, moet de warmte efficiënt uit de kast worden afgevoerd.

Lees verder >
Zonnepanelen verplicht op nieuwbouw woningen

In Californië is het vanaf 2020 verplicht zonnepanelen te plaatsen op nieuwe woningen en woningen die een flinke renovatie ondergaan.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Overmorgen is het zover.
Dan begint in de Brabanthallen in Den Bosch de beurs Renovatie, hét jaarlijkse B2B event voor (onder meer) installatieprofessionals die willen weten hoe sneller, efficiënter en omgevingsvriendelijker te renoveren. Een GRATIS ticket aanvragen kan ALLEEN VANDAAG EN MORGEN nog!
‘Adaptief evacueren biedt kansen voor installateurs’

Bij adaptieve evacuatie worden mensen via nooduitgangsborden die van richting kunnen veranderen, naar de veiligste route gedirigeerd.

Lees verder >
Hoe realiseer je een veilige vluchtweg?

Brandveilig.com geeft 6 juni een webinar over vluchtwegen. Het webinar is gratis.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Revit 2019: top 3 highlights voor installateurs

De nieuwste versie van Revit verscheen onlangs: Revit 2019. Deze release bevat nieuwe features die veel snelheidsvoordeel opleveren voor MEP engineers. Stabiplan, onderdeel van het Autodesk Developer Network, zet hier de drie meest interessante features voor installateurs op een rij.

Lees verder >
Energiemeetbedrijf2020: ‘Hoe financieren we een grote order?’

Wat doe je als je net een nieuw bedrijf bent gestart en je hebt op korte termijn veel geld nodig voor een eerste grote order? Joost Schalekamp van Energiemeetbedrijf2020 maakte het mee. Lees hier hoe hij het aanpakte.

Lees verder >
(advertorial)
alt
De voordelen van Jij&Schneider
Snel en eenvoudig online offertes samenstellen? Het kan met de snelcalculator verdeler van Schneider Electric. Meld je aan voor het partnerprogramma Jij&Schneider en krijg toegang tot verschillende slimme online tools voor installateurs. Nu met gratis gepersonaliseerd t-shirt.
Blog
Adaptief evacueren: kans voor de installateur

Bij evacuaties kan het om leven of dood gaan. Onderzoeken tonen echter aan dat slechts 38 procent van de mensen statische nooduitgangsborden herkent bij een evacuatie. Adaptieve evacuatie zal die bewustwording veel meer vergroten.

Lees verder >
Whitepaper
Schakelkasten: passief of actief koelen?

Elektrotechnische componenten in besturings- en schakelkasten produceren warmte. Om de componenten te beschermen tegen te hoge temperaturen, moet de warmte efficiënt uit de kast worden afgevoerd. Dat kan passief of actief.

Lees verder >
Installatie van zonnepanelen: negen veel gemaakte fouten

In deze whitepaper aandacht voor negen veel gemaakte fouten bij het installeren van zonnepanelen. Hiervoor is onder meer gesproken met ervaren professionals die talloze opleveringsinspecties hebben verricht en storingen verholpen. 

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright