Indien dit bericht onleesbaar of onvolledig is, gelieve de volgende webpagina te raadplegen : http://messagent.boondoggle.eu/optiext/optiextension.dll?ID=NlMgvMLodpM0DNNNNH.  
Coca-Cola Belgium & Luxembourg
E-zine Juli 2016
Beste John,
Verfrissend nieuws van Coca-Cola
In deze e-zine stellen we je graag ons 11de duurzaamheidsverslag voor 2015/2016, onze nieuwe Coca-Cola zero sugar, Chaudfontaine Fusion en #Fantadesign campagne voor. Daarnaast zoomen we in op het convenant Evenwichtige Voeding waar wij als frisdrankproducent ook ons steentje bijdragen.
Onze inspanningen voor een duurzame toekomst
Onze inspanningen voor een duurzame toekomst
Duurzaam ondernemen? Dat zit Coca-Cola in de genen. Als wereldmerk n als lokaal bedrijf investeren we elke dag in duurzaam groeien, met aandacht voor mens, milieu en maatschappij. Hiervoor blijven we inzetten op innovatie en werken we nauw samen met onze klanten, leveranciers, ngos Uiteraard spelen ook onze medewerkers hierin een belangrijke rol.

In 2011 introduceerden we ons duurzaamheidsplan Deliver for today, Inspire for tomorrow. In dit plan hebben we meetbare 2020-doelstellingen vastgelegd die een aanzienlijke inspanning van ons bedrijf vergen. Het plan omvat 3 strategische 2020-doelstellingen. Zo willen we vandaag blijven investeren om onze doelstellingen te halen. Daarnaast willen we de sector aanvoeren in de gebieden waar we een verschil kunnen maken, nl. op het vlak van Energie & Klimaatbescherming en Duurzame Verpakking & Recyclage. Tot slot blijven we innoveren voor de toekomst door samenwerkingen en partnerships aan te gaan.

We maakten dit jaar voor de 11de keer de balans op van de vooruitgang die we boekten en geven een inzicht in de projecten die hieraan bijdragen.

Intussen willen we blijven bijdragen aan een duurzame toekomst. Zo willen we tegen 2020...
blijven groeien n de absolute CO2-voetafdruk van onze bedrijfsactiviteiten met 50% verminderen ten opzichte van 2007
onze petflessen produceren met 40% gerecycleerd materiaal en/of hernieuwbare grondstoffen
de calorievoetafdruk van onze dranken met 10% verminderen ten opzichte van 2012
Neem hier een kijkje naar ons duurzaamheidsverslag.
Neem hier een kijkje naar ons duurzaamheidsverslag.
Chaudfontaine Fusion
Water is wauw vandaag. Niet alleen blijft de Belgische markt van gebotteld water groeien, ook gearomatiseerde waters winnen snel terrein. In België mag de markt dan nog klein zijn zeker vergeleken met Nederland en Scandinaviëé Chaudfontaine zet alvast volop in op smaak. De nieuwe Chaudfontaine Fusion, een Belgische innovatie, verrast dan ook met licht bruisend mineraalwater met intense natuurlijke aroma's: citroen en pompelmoes cranberry. Een bron van verfrissing met een lekkere smaak, zonder suikers of zoetstoffen, en 0 calorieën.

Lees hier het volledig persbericht of blogpost over het ontstaan van Chaudfontaine Fusion.
Chaudfontaine Fustion. Pompelmoes & Cranberry
Chaudfontaine Fustion. Citroen
 
Enkele mijlpalen van 2015-2016:
Coca-Cola zero sugar
Tien jaar na de lancering van 'Coca-Cola zero' komt er vanaf september 2016 een nieuwe, verbeterde versie van de succesvolle suikervrije variant op de Belgische markt. De nieuwe beschrijving Coca-Cola zero sugar moet nog duidelijker maken dat de frisdrank zero suiker bevat, terwijl de nieuwe verpakking én nieuwe smaak de authentieke Coca-Cola beter benaderen.

Wij zijn ook benieuwd naar jouw kennis over Coca-Cola zero sugar. Neem hier deel aan onze enqûete.
Coca-cola zero sugar
Minder suiker in onze dranken? We maken er werk van.
De Belgische voedingsindustrie en detailhandel hebben samen met de minister van volksgezondheid een convenant Evenwichtige Voeding getekend. Die afspraak moet bijdragen tot een evenwichtiger voedingspatroon van de Belgen. Concreet is afgesproken om te komen tot een vermindering van 5% van de calorie-inname van de Belgische bevolking en – waar mogelijk – werk te maken van een optimalisatie van de nutritionele samenstelling van voedingsproducten.

De frisdranksector engageert zich ineens tot een 10% vermindering van de hoeveelheid suiker – de enige bron van calorieën – in frisdranken tussen 2012 en 2020. Dus ook marktleider Coca-Cola.

Hiermee gaan we door op het pad dat we al eerder zijn ingeslagen. Zo hebben we het suikergehalte van enkele van onze merken verlaagd door een deel suiker te vervangen door laagcalorische zoetstoffen zoals die afkomstig uit stevia. Denk maar aan Nestea, Sprite of recent nog de nieuwe Coca-Cola life (nu met 45% minder suiker dan het gemiddelde van de cola's in de Benelux). We lanceren ook nieuwe producten met weinig suiker, zoals de frisdrank voor volwassenen FÏNLEY (in België verkrijgbaar sinds eind 2014), ondertussen met vier verschillende varianten. En dan is er nog ons natuurlijk mineraalwater Chaudfontaine dat blijft groeien en waarin we blijven investeren. Een sprekend voorbeeld hiervan is de nieuwe telg Chaudfontaine Fusion, een gearomatiseerd water zonder suiker en zonder zoetstoffen. Deze recente Coca-Cola innovaties hebben we dan ook in een krantenadvertentie in de kijker gezet.
Meer keuze, minder suiker
Tot slot zal Coca-Cola nog meer inzetten op kleine verpakkingen, zoals de 15cl en 25cl blikjes Coca-Cola. Op die manier kan je van je lekkere Coca-Cola genieten n toch je suikerinname beperken.
Laat je fantasie de vrije loop met #fantadesign
Fanta wil tieners hun fantasie helemaal de vrije loop laten en stelt haar kostbaarste bezit hiervoor open: het beroemde Fanta-logo. Op alle 500 ml en 1,5L pet flessen Fanta orange en Fanta orange zero vind je vanaf de start van de zomer een wit label dat je volledig kan ontwerpen tot een heus kunstwerk. Het label heeft een speciale coating gekregen waardoor je op het label zelf kan ontwerpen. Deelnemen kan via de Fanta social media kanalen Facebook, Snapchat (FantaBelgium) en Instagram.

Alle informatie over deze actie vind je hier.
fantadesign
 
Coca-Cola Belgium & Luxembourg
Uitschrijven | Opmerkingen/suggesties