Loading...

E-zine | Rijnstreek Verzekeringen | nummer 3 | 2012

By Rijnstreekverzekeringen.nl received 7 years ago

Categories: Insurance
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older
  • Html
  • Text

Klik hier als u de nieuwsbrief niet goed heeft ontvangen
Klik hier als u zich wilt uitschrijven voor deze nieuwsbrief

Beste relatie, 
In deze E-zine van Rijnstreek Verzekeringen aandacht voor een aantal onderwerpen:

1 april: geen leuke grap voor de nieuwe AOW'erNog meer ellende: pensioenen staan onder druk! Huizenkopers wanen zich in het paradijs!Waarom ZZP'er worden?
  1 april: geen leuke grap voor de nieuwe AOW'er


Vanaf 1 april 2012 gaat het AOW-pensioen in op de dag waarop u 65 jaar wordt. Nu gaat de AOW nog in op de 1e dag van de maand waarin u die leeftijd bereikt. Door het verschuiven van de ingangsdatum valt het AOW-pensioen in de maand waarin u 65 jaar wordt lager uit. Hoeveel lager ligt aan de dag waarop u jarig bent..
In het Catshuis wordt momenteen scherp onderhandeld en de uitkomsten met betrekking tot een verdere versobering van de AOW lijken ongunstig! Op de website van het SVB wordt deze bezuinigingsoperatie verder uit de doeken gedaan! Lees hier verder...
Dat u per 1 april een mogelijk inkomensgat gaat krijgen is niets vergeleken met de komende AOW-ingrepen!
Als u meer informatie wilt of vragen heeft over dit onderwerp, neemt u dan gerust contact met ons op, of maak hier een afspraak.

 

  Nog meer ellende: pensioenen staan onder druk


U heeft het nauwelijks kunnen missen in het nieuws: veel pensioenfondsen gaan korten op de pensioenuitkeringen. Als dit u treft, wat betekent dat dan voor uw pensioeninkomen?  
De Nibud heeft de Pensioenkortingsberekenaar gelanceerd. Hiermee kunt u als pensioengerechtigde nagaan wat een pensioenkorting scheelt in uw portemonnee!
 Klik op de button en ga rekenen!

Maakt u zich ook zorgen voor uw AOW? 
Bent u nog niet gepensioneerd, maar maakt u zich wel zorgen over uw toekomstige pensioeninkomen? 
Wij gaan graag na hoe u er nu en later financieel voor staat. We kijken daarbij verder dan onze neus lang is! Zo, indien van toepassing, kijken wij naar uw pensioenregeling,  naar uw lijfrenteverzekeringen en uw inkomsten uit sparen en beleggen. Maar ook kijken wij naar uw uitgaven zoals hypotheeklasten, afbetalingen, kosten huishouden etc.
Neen, we kunnen niet toveren. Maar wel inzicht en overzicht bieden!
Als u vragen heeft over dit onderwerp, neemt u dan gerust contact met ons op, of maak hier een afspraak.

  Huizenkopers wanen zich in het paradijs


De Rabobank verwacht dat de huizenprijzen de komende vier jaar met 3 tot 
5% per jaar zullen dalen. Dat bleek uit het rapport Construction Update.  In 2015 is een gemiddelde koopwoning naar verwachting 20 tot 30 procent goedkoper dan halverwege 2008.
De Rabobank verwacht ook dat het voorzichtige herstel in de bouw dat in 2011 is ingezet, dit jaar niet doorzet. De bank houdt zelfs rekening met een krimp van 1,5 tot 2 procent van de sector.
In het Catshuis wordt natuurlijk óók gesproken over de hypotheekrenteaftrek. Na een eventuele volledige afschaffing van de hypotheekrenteaftrek duurt het 12-17 jaar voor de huizenprijzen weer op het oorspronkelijke niveau terecht komen. Dat zegt Charles Kalshoven, hoofdeconoom particulier van ING. Hij houdt hiermee rekening met een al door ING geraamde prijsdaling van 5% in 2012 en 2,5% in 2013.
Volgens Kalshoven hebben huizenprijzen op de lange termijn de neiging om de nominale economische groei (reële economische groei plus de inflatie) bij te houden. Hij denkt dat een eventuele beperking van de hypotheekrenteaftrek de huizenprijzen – en het aantal verkopen – in de eerste jaren flink zullen drukken. ”In het meest ingrijpende geval, bij volledige afschaffing van de aftrek, zullen na 12 tot 17 jaar de prijzen in euro’s weer op hun oorspronkelijke niveau komen, uitgaande van de lange termijn trend”, aldus Kalshoven.
Het kopersparadijs kon wel eens een nachtmerrie worden. Geen wonder dat de huizenmarkt volledig op slot zit! Iedereen zit te wachten op..............de politiek!?
Als u vragen heeft over dit onderwerp, neemt u dan gerust contact met ons op, of maak hier een afspraak .

Welkomstgeschenk voor de ZZP'er


De een vindt het fijn om voor een baas te werken waar er meer zekerheid wordt geboden (relatief), terwijl de ander om persoonlijke of praktische redenen er voor kiest zijn werk meer in vrijheid te verrichten.
Een aantal belangrijke motivaties om ZZP-er te worden zijn dan ook:
Het geeft voldoening om zelf voor alle werkzaamheden verantwoordelijk te zijn Meer eigen inbreng over werktijd en werkplek De mogelijkheid als ZZP-er bij te verdienen naast een baan in loondienst Omdat u goed bent in wat u doet en niet afhankelijk wilt zijn van anderen

Hoe het ook zij, u dient een aantal zaken goed te regelen!
krediet: veel starters hebben behoefte aan een starters-krediet. Een eigen zaak opstarten vergt aanloopkosten en investeringen. verzekeringen: bij arbeidsongeschiktheid of bij uw overlijden kunnen uw nabestaanden worden opgezadeld met enorme financiele problemen. marketing: u moet uw bedrijf 'op de kaart zetten'. Bij ons kantoor kunt u gebruik maken van een welkomstgeschenk: het iZiGO arrangement! Lees hier verder>>>

  Als u meer informatie wilt of vragen heeft over dit onderwerp, neemt u dan gerust contact met ons op, of maak hier een afspraak .Share this newsletter on

Loading...

Related newsletters

© 2019