Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Economische verklaringen voor de crisis in Venezuela

De gegevens het VN-Ontwikkelingsprogramma en de Wereldbank over de evolutie van de sociaal-economische toestand van Venezuela zijn aardig leerrijk. Ze bieden ons de kans om onbekende of vaker door de media vermeden verklaringen te schetsen voor de politieke crisis in dat land.  

Lees verder

'Vakbond' Histadrut was essentiële actor in de kolonisatie van Palestina

Historicus van verzwegen zaken, Brusselkenner, analist van het kolonialisme in al zijn vormen van Congo tot Israël, en levenslang vakbondslid Lucas Catherine heeft zijn bedenkingen bij de algemene staking van de Israëlische vakbond Histadrut tegen de regering van Netanyahu. Dit is niet zomaar een 'vakbond' maar een essentiële actor in de stichting en instandhouding van het zionistisch kolonialisme in Palestina.

Lees verder

Olympia 2024: Feestkapitalisme rond de Eiffeltoren

Frans president Emmanuel Macron maakte van de Olympische Spelen 2024 gebruik om zijn rechtse ontslagen regering in stand te houden nadat hij op 6 juli 2024 de parlementsverkiezingen had verloren. Zijn weigering om een linkse regering te benoemen gaat terug op een zeer oude Franse traditie. Historicus Jacques Pauwels, kenner van Parijs en de Franse Revolutie(s) neemt ons mee op een reis door Parijs van de bouw van de Eiffeltoren tot de Olympische Spelen. Je bezoekt Parijs voortaan met andere ogen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Welke toekomst voor Afrika? “Onze keuzes vandaag zullen bepalend zijn”

In de aanloop naar de VN-Toekomsttop later in september brengt de denktank Earth4All een nieuw rapport uit met twee mogelijke toekomstscenario’s voor Afrika ten zuiden van de Sahara tegen 2100. Het is nu of nooit, benadrukt het internationaal team van economen en wetenschappers. 

Lees verder

Drie studenten voor de rechter gedaagd door KU Leuven – Solidariteitsactie op 3 september

  Op maandag 3 september om 14u00 moeten drie studenten opnieuw voor het vredegerecht in Leuven verschijnen. De KU Leuven heeft deze studenten aangeklaagd vanwege hun deelname aan de bezetting van De Valk 3 als...

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium