NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
 
 
    LAATSTE NIEUWS
 
#
 
‘ECT logische koper van APMT-R’
 
‘Voor de overname van APM Terminals Rotterdam (APMT-R) op de Maasvlakte is maar één logische overnamekandidaat en dat is ECT.’ Dat zegt havenondernemer André Kramer in reactie op berichten dat APM verkoop van de terminal overweegt.
 
 
 
#
 
Juridische adviesraad: wet trucktol verdient aanpassing
 
De wet waarmee minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat over enkele jaren een kilometerheffing voor vrachtverkeer op Nederlandse wil invoeren, dient op een aantal technische punten te worden aangepast.
 
 

#
 
TLN: stikstofmaatregelen Remkes waarschijnlijk onvoldoende
 
De maatregelen die de commissie-Remkes voorstelt zijn waarschijnlijk nog niet genoeg om aanleg, onderhoud en renovatie van wegen snel te hervatten. Daarom moet het kabinet snel in actie komen. Dat stelt TLN, die zich nog steeds ernstige zorgen maakt over het stikstofprobleem.
 
 
 
#
 
Ook waterbouw dreigt op te drogen door verontreinigde baggerspecie
 
De Nederlandse waterbouwers zitten met de handen in het haar, omdat ze vervuilde baggerspecie niet meer kwijt kunnen. Daardoor is een groot aantal projecten stil komen te liggen en dreigt uitstel van werkzaamheden die nog in de pijplijn zitten.
 
 
 
#
 
Containertrucking voortaan veel efficiënter via UTURN
 
Deze week in Brand Stories vertelt UTURN zijn verhaal over een nieuwe oplossing op de markt van containertrucking waar zowel vervoerders als verladers voordeel uit halen. Bedrijven en organisaties in de logistiek zitten vol inspirerende en informatieve verhalen. In Brand Stories worden deze door hen rechtstreeks aan u verteld.
 
 
 
#
 
‘Rotterdam eerste pijler onder nieuwe strategie P&O Ferrymasters’
 
P&O Ferrymasters neemt volgende maand een gloednieuw opslag- en distributiecentrum van 17.000 vierkante meter in de Rotterdamse Europoort in gebruik. Volgens directeur Contractlogistiek Mark Mulder wordt daarmee een belangrijke stap gezet in een twee jaar geleden in gang gezet strategisch vijfjarenplan.
 
 
 
(advertentie)
#
 
SAVE UP TO $ 150 PER CONTAINER WITH COGOPORT
 
Together with our partners we have created an awesome offer for imports from China to Europe which allows you to SAVE both TIME and MONEY while trying a completely new way of shipping. Click here for more
 
 
 
#
 
Diepzeehaven Posorja moet van Ecuador toegangspoort maken
 
Ecuador heeft een nieuwe diepzeehaven. De ontwikkeling van Posorja moet het land op de evenaar tot een van de aantrekkelijkste toegangspoorten van de Zuid-Amerikaanse westkust maken. Leider van het project DP World Posorja is CEO Ernst Schulze (58), iemand met een Rotterdams ECT-verleden. Tot nu toe is hij tevreden: ‘De aanleg in twee jaar was...
 
 
 
#
 
Ruim de helft van vrachtautoritten wordt uitgevoerd met Euro 6
 
Van elke 100 ritten die Nederlandse vrachtauto’s in de eerste helft van 2019 maakten, werden er 58 gereden door voertuigen met Euro 6-motoren. Naarmate de ritten langer zijn, neemt het gebruik van deze voertuigen toe. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
 
 
 
#
 
TNO-studie: lng-truck nog vervuilender dan dieseltruck
 
Het is een fabeltje dat een vrachtauto die rijdt op vloeibaar aardgas (lng) het milieu meer zou ontzien dan een conventionele dieseltruck. De aardgastruck scoort op belangrijke punten zelfs slechter, blijkt uit een praktijktest van TNO.
 
 
 
#
 
Belgische havens bijten in het stof in zaak belastingvrijstelling
 
Het Europese Hof van Justitie heeft definitief een eind gemaakt aan belastingvrijstelling voor Belgische havens. Het hof heeft beslist dat belastingvrijstelling gezien moet worden als illegale staatssteun.
 
 
 
#
 
Luchtvaartnota biedt nog geen reddingsvest voor vrachtsector
 
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft de Nederlandse luchtvrachtsector voorlopig nog bitter weinig te bieden in de uitgelekte luchtvaartnota 2020-2050.
 
 
 
#
 
Spoorvervoer Rotterdam loopt forse deuk op na beperkingen Waalhaven
 
Emplacement Waalhaven in de haven van Rotterdam werd eerder deze maand tijdelijk gesloten voor het rangeren met gevaarlijke goederen. Een zware klap voor het spoorgoederenvervoer, zegt de sector. ‘We zijn erin geslaagd om de treinen te laten rijden, maar het moet niet maanden duren’, zo kan de reactie ruim een week na dato worden samengevat.
 
 
 
 
  CONTACT
 
    www.nieuwsbladtransport.nl  
 
    redactie@nieuwsbladtransport.nl  
 
    010-280 10 00  
 
 
 
 
  Abonneren
Adverteren
  Afmelden Colofon
 
 
 
Nieuwsblad Transport - Paul Krugerstraat 181 - 3072 GJ Rotterdam