ELF Voetbal nieuwsbrief van 12-01-2023
Edwin Godee, eregast bij De Graafschap - Jong Ajax: "Onder Kistemaker waren we een eenheid"

Met zijn fluwelen linkerbeen verstuurde hij menig pass of vrije trap. Altijd met uiterste precisie. Met zijn techniek, overzicht en inzicht bezorgde hij veel fans een plezierige middag of avond. Zoals acht jaar de supporters van De Graafschap. Vrijdag keert Edwin Godee terug op De Vijverberg. Met voormalig ploeggenoten Ali Ibrahim en Eric Viscaal is hij eregast tijdens de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. Inclusief een ereronde. "Ik vernam het. Maar dat is eigenlijk niets voor mij."


lees verder
Even voorstellen: Ajax-debutant Geronimo Rulli

Afgelopen week haalde Ajax eindelijk een nieuwe doelman in huis. De dertigjarige Gerónimo Rulli moet het doel van de Amsterdammers gaan verdedigen. Op woensdagavond maakte hij zijn debuut in de KNVB Beker tegen FC Den Bosch. Met succes, want de Argentijn hield de nul. We stellen de nieuwe sluitpost graag aan je voor. 

lees verder
Gerald Sibon blikt vooruit: "Dit is wel het moment voor FC Twente om Ajax te kloppen"

Gerald Sibon zette zijn eerste stappen in het betaald voetbal bij FC Twente. In 1993 debuteerde hij tegen FC Groningen en speelde hij opeens samen met Sander Boschker, Nico-Jan Hoogma, Jan van Halst en Erik ten Hag. Later speelde de nu 48-jarige Sibon ook nog twee seizoenen voor Ajax. Komende zaterdag staan Ajax en FC Twente tegenover elkaar in de Eredivisie. Het gat tussen de twee ploegen is slechts één punt. Wat is de verwachting van Sibon voor deze kraker? "Als er een keer iets te halen valt, dan is het nu."

lees verder
Eredivisieclubs opgelet: deze Nederlanders zijn clubloos de winter in gegaan

Voor sommige Nederlanders begon 2023 met nieuwe voornemens. Zij ontbonden hun contract en gaan op zoek naar een nieuwe club. Andere spelers hadden minder geluk. Zij zagen juist een contract verscheurd worden. Één ding hebben zij echter gemeen. Er moet een nieuwe werkgever gezocht worden.

lees verder
Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”

Als broekie zonder enige kennis van Hongkong stapte Freek Schipper (39) ruim vijftien jaar geleden het vliegtuig in. Op het vliegveld kocht hij snel een boekje met reisinformatie over de stad en hij maakte zich op voor een studieperiode van een halfjaar. Tegenwoordig zit hij er nog steeds. De middenvelder woont samen met zijn Australische verloofde en voetbalt voor Hong Kong FC. Hij vertelt over zijn Chinese naam, een ontmoeting met Tony Sealy en verschillen met Nederland.

lees verder
Hoe Harry Kane gestaag geschiedenis aan het schrijven is in de Premier League

Ondanks zijn rol als dissonant op het WK met een gemiste strafschop, laat Harry Kane bij zijn terugkeer in Engeland zien dat het niks af doet aan zijn doelpuntenproductie bij Tottenham Hotspur. Zaterdagavond scoorde hij in de FA Cup, waarmee een wel hele mooie mijlpaal in zicht komt.

lees verder
PANNA! 72 eert GOAT Messi, over de miljoenen van CR7, interview met Gernot Trauner en méér!

Vorige maand bevestigde hij het nog maar eens op het WK in Qatar: Lionel Messi is de beste van allemaal. Oftewel: de GOAT! In de nieuwe PANNA!, nummer 72 alweer, een bijzonder verhaal over de Argentijnse superster. We zetten ook op een rijtje wat je kunt doen met de miljoenen van Cristiano Ronaldo, de tien best betaalde sporters van de wereld en we hadden een interview met Gernot Trauner van Feyenoord.

lees verder
Manchester Derby: alles wat je moet weten over de wedstrijd van komende zaterdag

Het wordt een geweldige zaterdagmiddag, op 14 januari. Manchester United neemt het in eigen huis namelijk op tegen Manchester City. De nummer vier van de Premier League tegen de nummer twee. Tacticus Erik ten Hag tegen tacticus Pep Guardiola. De vorige keer dat de twee clubs uit Manchester tegenover elkaar stonden, werd er liefst negen keer gescoord. Guardiola trok toen aan het langste eind: 6-3. Is het nu de beurt aan Ten Hag? Je leest hier alles over de wedstrijd.

lees verder
Ian Bustamante, Belgische China-expert: "Gouden tijden keren niet meer terug"

Bijna zes jaar was hij een succesvolle zaakwaarnemer op de Chinese voetbalmarkt. Ian Bustamante bracht diverse spelers onder bij de clubs uit de Super League. Tot de coronacrisis toesloeg. De Belg werkt nu weer vanuit Brussel en richt zich voorlopig op het begeleiden van jeugdspelers. "Ik weet bijna zeker dat de gouden tijden in China van het vorige decennium niet meer terugkeren."

lees verder