Nieuws van The Hunger Project.
Het kan wél.
28 mei: World Hunger Day | 
Bekijk dit bericht in je browser.

Stel je voor...

...dat je als jonge ouder jouw baby’tje niet de voeding kunt geven die het nodig heeft om goed te groeien. Een machteloos gevoel. In de gebieden waar The Hunger Project werkt, komt ondervoeding bij kinderen nog veel te vaak voor. En de effecten zijn onomkeerbaar: van een verminderde hersenontwikkeling tot blijvende groeiachterstand. Daarom zetten wij vandaag op World Hunger Day een spotlight op goede voeding in de eerste 1.000 dagen.
 

investeerder, er is goed nieuws:

Met de juiste kennis en zorg kan ondervoeding worden voorkomen. En mede dankzij jouw support, kunnen wij ouders én hun kinderen in Zuid-Azië en Afrika daarin ondersteunen:
Champa uit Bangladesh.
Zo controleerden we de groei en het gewicht van 4.000 kinderen in Bangladesh en grepen in waar nodig. Champa vertelt: “Mijn zoontje bleek ernstig ondervoed. We werden doorverwezen naar een kliniek waar hij meteen goed werd geholpen. Mijn zoontje sterkte aan en ik laat zijn groei en gewicht nu regelmatig in de gaten houden.”
Anita uit Mozambique.
En via kookdemonstraties leerden honderden zwangere vrouwen en moeders met lokale ingrediënten voedzame maaltijden te bereiden voor hun kinderen. Anita uit Mozambique: “Eerst wist ik niet wat gezonde voedingsmiddelen waren, of hoe ik bepaalde groenten kon combineren. Nu weet ik dat wel. De belangrijkste les is het maken van verrijkte pap.”
Wat The Hunger Project nog meer doet om de vicieuze cirkel van ondervoeding te doorbreken?
Lees meer
Doe jij vandaag op World Hunger Day mee?

Maar ons werk stopt hier niet.
Doe jij vandaag op World Hunger Day mee?

Wereldwijd krijgen miljoenen kinderen nog niet de voeding die ze nodig hebben. 1 miljard meisjes en vrouwen zijn ondervoed. En maar liefst 1 op de 5 kinderen onder de 5 jaar heeft een blijvende groeiachterstand door ondervoeding. Daarom blijven wij ons inzetten voor goede voeding en zorg voor moeders en baby’s wereldwijd. Met een eenmalige Tikkie-donatie kunnen we nog meer moeders en baby's ondersteunen.
Doneer met een Tikkie
€ 10 kan al bijdragen aan de screening op ondervoeding voor een kindje in Uganda.* Ouders krijgen tijdens deze screenings ook direct belangrijke voorlichting over gezonde voeding.

Nog even dit...

Dank je wel voor jouw blijvende steun en betrokkenheid. Samen geven we moeders en hun kinderen wereldwijd een betere start én bloeiende toekomst. Dat is van onschatbare waarde. Nu het overheidsbudget voor ontwikkelingssamenwerking opnieuw grootschalig gekort wordt, kunnen miljoenen vrouwen van Mozambique tot Malawi daar niet tegen komen protesteren op het Malieveld – maar zij worden er wel hard door getroffen. Het einde van honger en armoede is alleen haalbaar als we erin blijven investeren.
Annelies en Evelijne
Dames van de directie

Meer nieuws van The Hunger Project.

“Niet om trots op te zijn.”

“Niet om trots op te zijn.”

Een van de grote bezuinigingsposten in het nieuwe hoofdlijnenakkoord is ontwikkelingssamenwerking. Een eerste analyse laat zien dat het gaat om 35% van een budget dat in de afgelopen jaren al zeer drastisch is gekort. “Een kortzichtige keuze”, zo lees je in onze reactie.

Leesvoer: 'Voorbij de borrelpraat'

Voorbij de borrelpraat.

Waarom is er nog armoede na 75 jaar hulp? Hoeveel ontwikkelingsgeld blijft aan de strijkstok hangen? En wat heeft ontwikkelingssamenwerking opgeleverd? In ‘Voorbij de borrelpraat’ neemt Mirjam Vossen je mee langs onbekende feiten en veelgehoorde fabels over ontwikkelingssamenwerking. Leesvoer!

The Zero Hunger Games haalt € 45.500 op.

€ 45.500 voor ons werk.

Ruim 330 medewerkers van 26 bedrijven – waaronder Blokker, Deloitte, WerkTalent, BDO en Delicia – voetbalden op Hemelvaartsdag mee op de velden van RODA ’23 in Amstelveen. De opbrengst gaat naar een bijzonder project in Mozambique.

World Hunger Day webinar.

World Hunger Day webinar.

Meer horen over hoe lokale leiders samen met The Hunger Project ondervoeding tegen gaan? Grace Chikowi, directeur van The Hunger Project Malawi, deelt de successen van onze aanpak in het internationale webinar ‘Thriving Mothers. Thriving World.’ vanavond 28 mei om 18.00 uur via Zoom.

Logo The Hunger Project
We vinden het leuk om van je te horen! Beantwoord deze e-mail en laat ons weten wat je van deze update vond, welke vragen je mogelijk nog hebt – of om gewoon even hallo! te zeggen 😊.
Op de hoogte blijven? Volg ons op social media:
Facebook
Instagram
LinkedIn
YouTube
Over The Hunger Project
Contact
Arthur van Schendelstraat 500
3511 MH Utrecht
030 233 53 40
info@thehungerproject.nl
thehungerproject.nl
IBAN: NL69 TRIO 0254 7828 76

Minder mails van ons ontvangen?
Laat het ons weten of schrijf je uit.
Wij zijn er trots op gesteund te worden door