ELF Voetbal nieuwsbrief van 19-08-2020
Een buitenlandse bondscoach voor Oranje?

Daar kwam de trein dan toch. Ronald Koeman heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit bij FC Barcelona wilde werken. Zo graag zelfs dat hij het contractueel liet vastleggen bij de KNVB. Ze mogen het tijdstip beklagen in Zeist, maar de intenties van de keuzeheer zijn zuiver. Nu is de vraag wie de opvolger wordt voor het EK komende zomer. 


Lees verder
Hoe verging het eerdere debutanten in de Champions League-finale?

Dinsdagavond plaatste Paris Saint-Germain zich voor de eerste keer in de clubgeschiedenis voor de finale van de Champions League. In de eindstrijd treffen de Fransen de ervaren finalisten van Bayern München of Olympique Lyon, voor wie de Champions League-finale ook nieuw terrein is. De vraag: hoe verging het de ploegen die voor het eerst de beslissende wedstrijd om de Cup met de Grote Oren speelden?

Lees verder
Samenvatting RB Leipzig - Paris Saint-Germain (0-3)

De eerste halve finale was nooit een echte wedstrijd. Paris Saint-Germain kon al in de eerste helft genoeg fouten afdwingen op de helft van RB Leipzig om een makkelijke overwinning veilig te stellen. Bekijk hier de samenvatting!

Lees verder
Interview Branco van den Boomen: “Toulouse is écht een grote club”

Het was een bericht enigszins in de kantlijn, maar daarom niet minder opvallend. Branco van den Boomen (25) maakte deze zomer de overstap van De Graafschap naar Toulouse. In Frankrijk hoopt de middenvelder komende jaargang te promoveren naar de hoogste divisie. Over hoe zijn nieuwe club in de Keuken Kampioen Divisie uitkwam, de kracht van Toulouse en het leren van de Franse taal.

Lees verder
Hoe Bayern München dit seizoen iedereen vernedert in de Champions League

Bayern München is momenteel het onderwerp van gesprek in de voetbalwereld. De topploeg uit Zuid-Duitsland wordt namelijk gezien als de topfavoriet voor de Champions League-winst, zeker na de 2-8 vernedering bij FC Barcelona. Het is niet de eerste club die Bayern die seizoen in het miljoenenbal vernederd heeft.

Lees verder
Interview Hans Kraay jr.: "Brighton was mijn leukste periode als voetbalprof"

Negentien seizoenen was Hans Kraay jr. profvoetballer. Tijdens die loopbaan stond hij niet bekend om zijn verfijnde techniek, fraaie passeerbewegingen of levensgevaarlijke vrije trappen. Strijd, inzet en duelleren luidden zijn kenmerken. "Mijn leukste periode? Brighton. Daar hoef ik lang niet lang over te na denken."

Lees verder
Interview Jesaja Mustapha: "Wil eerder in eerste van Vitesse debuteren dan mijn vader"

Zijn vader speelde in de Premier League en LaLiga. Hij streed tegen Lionel Messi, Ronaldinho en Robin van Persie. Jesaja Mustapha hoopt straks ook in Engeland en Spanje te schitteren. Al drie jaar op rij is de dertienjarige spits de topscorer van de Voetbal Acadmie van Vitesse. "Mijn eerste doel is om eerder in het eerste te debuteren dan mijn vader."

Lees verder