En: Risico nierziekte bij verlagen bloeddruk acceptabel
Bekijk de webversie van deze nieuwsbrief
 
 
 
vacatures   abonnement   contact
nieuws
Risico nierziekte bij verlagen bloeddruk acceptabel
Het sterk verlagen van een te hoge systolische bloeddruk verhoogt het risico op chronische nierziekte, maar dat weegt op tegen de afname van de kans op sterfte door cardiovasculaire en andere oorzaken.
  lees meer  
 
praktijkperikel
Klagen bij verzekeraars: lastig
Een van mijn cliënten heeft zo’n administratieve zooi, dat de rekening voor de gegeven zorg niet bij de verzekeraar terechtkomt. Uiteindelijk lukt het om een schuldoverdracht – oftewel een akte van cessie – ondertekend te krijgen. Tot mijn verbazing wordt deze echter door Zilveren Kruis afgewezen, ondanks dat er een uitspraak van de rechter ligt dat verzekeraars zich hieraan moeten houden.
  lees meer  
 
film
Ziektekosten in Congo
Félicité is de trotse, alleenstaande moeder van Samo, die na een zwaar motorongeluk in het ziekenhuis is beland. Félicité moet vervolgens hemel en aarde bewegen om het geld bijeen te brengen dat nodig is om een operatie te betalen.
  lees meer  
 
scholing
‘Een commissie waar de meeste artsen nog nooit van gehoord hebben’
Bij vrijwel elke euthanasie in Nederland komt een SCEN-arts in consult. De commissie die in het leven is geroepen om de kwaliteit van hun werk op peil te krijgen en te houden, is desondanks voor de meeste artsen onbekend. Een gesprek met een vertrekkend lid van de Commissie Opleiding en Registratie SCEN-arts én zijn opvolger.
  lees meer  
 
vacatures
Algemeen internist Friesland parttime
SEH-arts KNMG op Aruba per direct
Meer vacatures voor artsen
 
     
Onbeperkt online toegang?
Maak een login aan met uw KNMG-relatienummer
Gegevens wijzigen
Aan- afmelden nieuwsbrief
Adverteren in deze nieuwsbrief
 
© 2017 Medisch Contact - medischcontact.nl