Kennisplatform Energie
Bekijk deze email in je browser

Een donut-project in Amsterdam Zuidoost

In Gaasperdam, een stadswijk in de Amsterdam Zuidoost, is een grootschalig warmte-proefproject gestart. Geavanceerde vergistingstechnologie en versterking van de sociale en lokale economie gaan hand-in-hand bij Gaasperdams Groen gas. Lees hier het hele artikel.

Eerste stikstofmaatregelen in de zomer

Gelderland wil zo snel mogelijk beginnen met de 1e stikstofmaatregelen. In de zomer van 2020 starten keukentafelgespreken om te komen tot verduurzaming van de kalversector. Lees hier het hele nieuwsbericht

Groeiende stadswijken

Het is voor een stad mogelijk om het aantal inwoners, werkplekken én het aantal m2 groene ruimte te verdubbelen, terwijl de leefbaarheid en de klimaatbestendigheid verbeteren. Lees hier het hele nieuwsbericht

Throw back: Gelijk speelveld warmte

Met de rubriek Throw back duiken we in het archief op zoek naar inspirerende artikelen van al weer een tijdje geleden. Deze keer met het artikel 'Gelijk speelveld voor alle warmte-opties?'.

Dat we van het aardgas af moeten, is nu wel duidelijk. Maar wat is het alternatief? Met name in nieuwbouw worden de laatste jaren vaak warmtepompen toegepast. Maar dat betekent niet dat duurzame warmte en duurzaam gas afgeschreven moeten worden. Lees hier het hele artikel.
 

Kijk on demand 8 items over Circulariteit

Circulariteit, een thema waar we natuurlijk allemaal mee bezig zijn. Maar het concreet toepassen is nog niet zo eenvoudig. Waar begin je? Hoe kom je tot een visie? Wij sturen je 8 inspirerende video’s. Klink hier voor meer informatie en aanmelden. 

Word lid van Energie+

Heb je interesse om het vakblad Energie+ te ontvangen? Word dan lid en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van energietransitie. Klik hier om lid te worden.

Partners van Energie+
Redactie: Yvette Vierhout | energieplus@aeneas.nl | www.energieplus.nl | Veemarktkade 8, 5222 AE 's-Hertogenbosch | 073-2051010. Je ontvangt deze nieuwsbrief als lid van Energie+ omdat je je hebt aangemeld of omdat hij is doorgezonden door iemand die graag wil dat je er kennis van neemt.

Copyright ©2020 Energie+, alle rechten voorbehouden.

Wil je je e-mailinstellingen wijzigen?Pas hier je voorkeuren aan of schrijf je uit