Rublev zette zijn zegereeks voort
Rublev
Andrey Rublev zette zijn zegereeks op het ABN AMRO World Tennis Tournament voort. De Russische titelverdediger versloeg in de openingsronde de Zwitser Henri Laaksonen met tweemaal 6-4.
Lees verder
Terugblik op 2009 met Andy Murray
Hurkacz
Het ABN AMRO World Tennis Tournament viert volgend jaar het 50-jarig jubileum. Nederlands grootste en oudste tennistoernooi kent een roemruchte geschiedenis. Een terugblik naar 2009 met de toernooizege van Andy Murray.

​​​​​​​
Lees verder
Donderdag 10 februari: de online live show
Online liveshow
Op donderdag 10 februari a.s. om 18.45 uur organiseren wij een exclusieve online liveshow. Hierin nemen o.a. Sjoerd van Ramshorst, Richard Krajicek, Esther Vergeer, Jan Kooijman en Wilfried de Jong je mee in de wereld van beide toernooien. Daarnaast maak je kans op 4 tribunekaarten voor de finale van zondag 13 februari!
Meld je aan
Tallon Griekspoor blijft reuzendoder in Ahoy
Griekspoor
Tallon Griekspoor heeft zijn reputatie als reuzendoder tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament helemaal waargemaakt. De nummer 62 van de wereld toonde in de eerste ronde veerkracht tegen de als zevende geplaatste Aslan Karatsev: 2-6, 7-6 (2), 7-6 (0)
Lees verder
Moedig de grootste spelers aan op het centre court
Moedig spelers aan
De grootste spelers aanmoedigen op het centre court? Dat kan! Stuur jouw boodschap in, dan wordt deze op het LED scherm van de arena getoond!


​​​​​​​



Stuur jouw boodschap
Auger-Aliassime snakt naar nieuwe mijlpaal
Aliassime
Hij heeft iets speciaals met Rotterdam Ahoy. Félix Auger-Aliassime (21) speelde er in 2018 als 17-jarig broekie zijn eerste ATP-duel ooit. En in 2020 werd hij de jongste finalist (verloren van Gaël Monfils) in de historie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Vandaag speelt de Canadees in de eerste ronde tegen de Wit-Russische qualifier Egor Gerasimov.
Lees verder
Achter de schermen: de fans
Achter de schermen
De schijnwerpers van het 49e ABN AMRO World Tennis Tournament zijn uiteraard gericht op de toptennissers. Maar wie zijn de mensen die de sterren laten stralen? Vandaag deel 4 in 'Achter de schermen’: Hunkerende tennisfans, die na de 'tv-editie’ van vorig jaar opgelucht zijn dat ze het toernooi nu wel live kunnen bezoeken.
Lees verder
Kijk live mee via Ziggo Sport Tennis en NOS
Live kijken
De wedstrijden zijn dagelijks te volgen via Ziggo Sport Tennis (Kanaal 13 of 14) en daarnaast is de wedstrijd van 19.30 uur en de wedstrijd daarna ook live te volgen via de stream op NOS.nl.



Bekijk uitzendschema's
Bublik heeft de smaak te pakken
​​​​​​​
Bublik
Hij is de man in vorm. Publieksspeler Alexander Bublik (24) pakte afgelopen zondag zijn eerste ATP-titel door in Montpellier Alexander Zverev in de eindstrijd te verslaan. Vandaag neemt de Kazak het in de eerste ronde van het 49e ABN Amro World Tennis Tournament op tegen Andy Murray, voormalig toernooiwinnaar in Rotterdam Ahoy.
Lees verder
Bekijk nu het online programmaboek
Programmaboek
Eens maar nooit weer. Of toch? Lees hoe Richard Krajicek niet kan wachten tot Ahoy weer bruist deze week. Of wat het prijzengeld is voor deze bijzondere 49e editie en met hoeveel ATP punten de spelers naar huis kunnen gaan. Je leest alles terug in het online programmaboek.  
Lees meer over het toernooi
Tennis is een teamsport

Koolhof en Scheffers
Hoe haal je niet alleen het beste uit jezelf, maar laat je ook de ander floreren? Met die vraag zijn rolstoeltennisser Maikel Scheffers en tennisser Wesley Koolhof elke dag bezig.​​​​​​​



Lees het interview
Rolstoeltennis voor iedereen
​​​​​​​
Vergeer
ABN AMRO vindt het belangrijk rolstoeltennis te ondersteunen. Dit doen we als oprichter en hoofdsponsor van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament, maar ook via onze samenwerking met de Esther Vergeer Foundation. 
​​​​​​​
Bekijk wat we doen
Bekijk de laatste sportheadlines van het AD
AD Sportnieuws
Je leest bij het Algemeen Dagblad het hele jaar door tennis nieuws. Navigeer hieronder naar de laatste sport headlines!

Lees meer