Een nieuwsbrief vol boerderijennieuws. In Noord-Holland is een digitale Stolpenwaarderingskaart gelanceerd. In Drenthe is een monumentale boerderij op het nippertje gered van de sloop en in Overijssel is een oude vakwerkschuur naar een duurzame woonboerderij getransformeerd.
Het verhaal van Nederland' is een populaire serie onder onze lezers. Hoe kwam de serie tot stand? Jaap Hogendoorn, Re-enactment Advisor, interviewde vijf medewerkers van de serie om ons een kijkje achter de schermen te geven.
Vanaf 7 april staat de Erfgoedstandaard op de lijst Aanbevolen standaarden van Forum Standaardisatie. De standaard helpt gemeenten om hun monumenten eenduidig te registeren voor het Digitaal Stelsel Omgevingswet.
Brokkenmákers en New Horizon lanceren een circulaire baksteen gemaakt van puin afkomstig van de Utrechtse Domtoren. De stenen worden vervaardigd en toegepast in duurzame bouwprojecten in Utrecht.
Het Catharijneconvent heeft ambitieuze plannen om te verbouwen vanwege de structurele stijging van het aantal bezoekers. KAAN Archcitecten maakte een mooi ontwerp voor de aanbouw.
Ruim 4800 stolpboerderijen tot het bouwjaar 1965 zijn nu te vinden op een digitale kaart. De Stolpenwaarderingskaart is gepresenteerd tijdens de Landschapstalk in Twisk.
Wat is hier aan de hand? Vroegen wij ons drie weken geleden af. Inmiddels is het mysterie opgelost en blijft de monumentale boerderij in Beilen behouden!
Op landgoed De Kuper ligt 'Het Wönnershoes', een geheel gerestaureerde en duurzame woonboerderij. Maar daar ging wel een grondige verbouwing aan vooraf.
Piet Brand, voorzitter van de NVVL, reikte de diploma’s uit aan de eerste lichting studenten van de opleiding Restauratie Leidekker & Loodgieter: "De studenten hebben gekozen voor een prachtig vak. Met het behalen van het diploma dragen ze bij aan het in stand houden van een mooi ambacht."
Op 12 mei vindt de conferentie Het Onroerend Goed plaats in de Handelsbeurs in Antwerpen. Wat kunnen Nederlanders en Belgen van elkaar leren? Bekijk hier het programma en schrijf je in!
De eerste officiële wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade werd in 1960 gehouden in Het Park in Rotterdam, nabij de Maastunnel. Onlangs is de zevende editie geopend in Almere. De gemeente Amsterdam heeft samen met Almere 2 inzendingen: het paviljoen 'The Voice of Urban Nature' en de Schooltuin. In Amsterdam werden in 1972 en in 1982 twee Floriades georganiseerd. Gemeente Amsterdam blikt terug.
Is het een verwijzing naar de lijkwade van Turijn? Archeoloog Sander Gerritsen denkt van wel. Een onderdeel van een reisaltaar met een afbeelding van Jezus Christus werd, evenals een insigne met daarop een vurig koppel op een blaasgalg, eind vorig jaar gevonden tijdens archeologisch onderzoek bij de Westfriesedijk in Aartswoud. Twee schijnbaar contrasterende objecten, of toch niet?