CrimeCompagnie.nl | Bekijk nieuwsbrief in browser

Nieuw

De 10e thriller van Marijke Verhoeven: De moord op Willemina Jansen

Cosy Crime

In april 1917 doen twee arbeiders in een donker bos in Paterswolde een lugubere ontdekking: in een ondiep graf vinden ze het halfvergane lichaam van een vrouw. Het blijkt te gaan om de vermiste Willemina Jansen uit Groningen.

September 1927: de Haarlemse Ella van Borssum Waalkes verblijft enkele weken in het Familiehotel in Paterswolde. Wanneer ze hoort over de onopgeloste moord in het Kluivingsbos gaat ze op onderzoek uit. Maar iemand vindt dat Ella te veel vragen stelt en gaat wel heel ver om haar de mond te snoeren

Marijke Verhoeven (Groningen 1967) schrijft heerlijke thrillers vol spanning, romantiek en humor. Lezers zijn dol op haar boeken. De moord op Willemina Jansen is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Benieuwd naar De moord op Willemina Jansen?
Lees hieronder de preview.

Preview De moord op Willemina Jansen

Vastberaden stapte Willemina op haar fiets. Ze had een missie en die zou ze volbrengen. Ze had ze voor hetere vuren gestaan. Als een stille aanmoediging streelde een verkoelend briesje haar warme wangen. De contouren van de hoge sparren van het Kluivingsbos tekenden zich scherp af tegen de strakblauwe lucht. Hoog boven het bos cirkelde een roofvogel op de thermiek van de wind. 

In een gestaag tempo fietste Willemina uit het gouden zonlicht de sinistere schaduwen van het bos in. De bomen stonden er dicht op elkaar, waardoor het schemerig werd op de doorgaande weg. De temperatuur daalde en een onaangename huivering gleed over haar huid. Het was stil. Er was niemand, geen automobiel, geen paard en wagen, geen andere fietsers of mannen met een handkar. Niemand zou haar opmerken als ze hier stopte en het bospad op liep. Het was waarop ze had gehoopt, maar ineens werd ze onaangenaam overvallen door de unheimische sfeer die in het bos hing. 

Tussen de hoge dennen en sparren ontdekte ze het genoemde smalle pad, ze remde en stapte af. Nogmaals keek ze achterom om zich ervan te verzekeren dat werkelijk niemand haar zag, voordat ze vlug met haar fiets aan de hand het paadje opging. Takken van lage struiken hechtten zich aan haar rokken, alsof ze haar ervan wilden weerhouden verder te lopen. Verderop, waar de afgesproken plek moest zijn, oogde het lichter en haastig liep ze ernaartoe. Ze wilde dit afgerond hebben, hoe dan ook, en het liefst zo snel mogelijk. 

Opnieuw bonkte haar hart onrustig in haar borstkas. Geritsel in struiken rondom maakte haar nog zenuwachtiger. Ze was een dwaas dat ze hierin had toegestemd. Vanwege haar nervositeit zou ze een achterstand hebben, en dat was vast en zeker de opzet hiervan. 

Onder de schaduwen van bomen verderop herkende ze een menselijk silhouet. Ze strekte haar nek en tuurde met toegeknepen ogen naar de figuur. Haar mond werd droog en met moeite haalde ze adem. Zodra ze op de open plek in het licht trad, deed ook de gedaante een paar stappen naar voren. 

Willemina stond als aan de grond genageld toen ze dat bleke gezicht zag, vertrokken van woede zag het er angstaanjagend uit. Het stuur van Willemina’s fiets gleed uit haar bevende handen. Van schrik viel haar mond open. Ze had een fout gemaakt hier te komen.

Fragment uit De moord op Willemina Jansen
Bestel nu online of bij de boekhandel en lees snel verder

Lees verder

Wil je iedere maand een spannend boek ontvangen? Meld je aan voor De Crime Compagnie Club!

Onze clubleden ontvangen iedere maand de nieuwste Crime Compagnie thriller lang voordat deze bij de boekhandel verschijnt. Op deze manier heb je iedere maand een goed boek in huis, én met een flinke korting! 

De moord op Willemina Jansen was het clubboek van de maand septmber. 
Dit vonden onze clubleden van het boek.

Ik ben inmiddels op de helft van het boek en vind het heerlijk! Vertel me alsjeblieft dat je een serie rond Ella gaat schrijven! - Liselore Verschuren

Boek van het weekend in één ruk uitgelezen. Wat een goed boek, wat een verhaal en ook de humor er in. 100 jaar terug in de tijd, wat is dat bijzonder om te lezen. - Cora Ouden-Holtman

Het clubboek van de maand oktober is net verstuurd naar bijna 700 clubleden. De auteur schreef een boek over een het infiltreren van een gelovige sekte. Ze is op zoek naar haar broer. Kan ze hem vinden voordat ze ontdekt wordt?

Wil je voortaan ook geen clubboek meer missen?
Meld je aan voor 1 november en ontvang de thriller De moord op Willemina Jansen van Marijke Verhoeven cadeau. 

Meld je aan voor de club
Instagram van Crime Compagnie
Facebook van Crime Compagnie
Twitter van Crime Compagnie
Website van Crime Compagnie
Copyright © 2024 Uitgeverij De Crime Compagnie, 
U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft ingeschreven voor deze mailing.
Uitgeverij De Crime Compagnie
Remiseweg 12
Laren nh, Noord-Holland 1251 HW
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


Gegevens aanpassen of Afmelden.