Bibliotheek De tweede verdieping
 
 
 
 

Deze maand draait helemaal om verhalen. En die vind je genoeg in de bieb!

Ad van Liempt komt vertellen over zijn boek Hier is het gebeurd, bij het PLUS-café delen we persoonlijke verhalen over plekken om bij stil te staan, op het Voorleesfeest lezen we over De mooiste vis van de zee en in de workshopreeks Vertel je verhaal duik je zelf in de kunst van het verhalen vertellen. En ook deze maand: eind mei sluit onze hoofdvestiging twee weken, om op 13 juni in een nieuw jasje weer open te gaan.

Lees snel verder!
 
S
Let op: onze hoofdvestiging is gesloten van 29 mei t/m 12 juni
De hoofdvestiging van de bibliotheek is gesloten van woensdag 29 mei t/m woensdag 12 juni 2024. De Buurtpleinen zijn wel gewoon open. Vanaf donderdag 13 juni ben je weer welkom in de bibliotheek in het Stadshuis: op de begane grond en op de eerste verdieping.
 
Lees meer   S
Digibrigade - (Ver)kopen via Marktplaats

Hoe moet je een advertentie opstellen om dingen te verkopen via Marktplaats? Waar moet je op letten en wat moet je wel, of vooral niet doen? Bart Honhoff laat je tips en tricks zien.

 
Meer info   S
Nieuwegeinlezing: Ad van Liempt
Ad van Liempt komt vertellen over zijn boek Hier is het gebeurd: 50 plekken in Hitlers Duitsland om bij stil te staan. Samen met fotograaf Rolf Baas legde hij deze 'besmette' plaatsen vast in woord en beeld.
 
Meer info   S
 
 
Het is lente! We lezen de leukste verhalen voor over pasgeboren dieren en we brengen een bezoek aan de kinderboerderij.
 
Lees meer  
S
 
Lucky life: Het gebeurt in mei

Elke donderdag vieren we de maand mei bij Lucky Life! Doe op donderdag 23 mei mee met onze workshop Tai Chi op het Feel GOLD Festival in park Oudegein.

 
Meer info en meld je aan   S
 
S
Cursus: werken met de e-overheid

Steeds meer belangrijke zaken moeten op de computer geregeld worden. Dit is niet voor iedereen even makkelijk. De praktische cursus Werken met de elektronische overheid helpt je op weg. De eerste van de vier bijeenkomsten vindt plaats op 27 mei.

 
Lees meer   S
S
 
Het jaarverslag 2023 is er!
Wist je dat de bibliotheek al meer dan 10.000 leden heeft? Dit – en meer – lees je in ons jaarverslag 2023.
 
Lees meer   S
 
S
Foto’s en dia’s digitaliseren
In deze praktische workshop leer je hoe je jouw analoge foto's, dia's en negatieven kunt digitaliseren en veilig kunt bewaren.
 
Lees meer en meld je aan   S
S
 
 
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   yt   insta   insta
 
S
open