Health checks in de bibliotheek
Kom je ook naar de opening van ons nieuwe gezondheidsplein?

Op het programma staan o.a. preventieve health checks rondom beweging, meer info over het beweegaanbod in Nieuwegein, workouts met een smartwatch, betrouwbare gezondheidsapps, rondleidingen op het gezondheidsplein en een workshop sportvoeding maken.
vrijdag 28 september | 13:00-17:00 uur | gratis
Meer informatie
Feest!
Muziek, literatuur en dans in de bieb

 
Wat gebeurt er als je Nieuwegeinse schrijvers, muzikanten, dichters en dansers samenbrengt voor optredens? Een feest vol bijzondere samenwerkingen en verhalen waar je op mag dansen!

Ontdek het tijdens Nieuwegeins Peil. Ben jij ook bij deze feestelijke avond?
donderdag 27 september | 20:00 - 22:00 uur | leden €2,50, niet-leden €8,50
Meer informatie
10.000 Nieuwegeiners zijn laaggeletterd
Deze week is het de Week van de Alfabetisering. Daarom vragen wij extra aandacht voor de 10.000 laaggeletterden in Nieuwegein.

Veel laaggeletterden willen iets veranderen aan hun situatie, maar schamen zich om erover te praten, weten niet hoe ze dit moeten aanpakken, of missen steun in hun omgeving.


Wil je ook helpen? Word taalvrijwilliger bij de bibliotheek en help een andere Nieuwegeiner om beter te lezen en schrijven. Meld je aan via 030-6045834 of g.vandenberg@detweedeverdieping.nu.
Test veiligheidsinnovaties
In het PLUS-café

 
Hoe zorg je er voor dat je je in en om het huis zo veilig mogelijk voelt? Daar gaan we deze maand mee aan de slag tijdens het PLUS-café.

Met praktische tips van brandweer en politie, nieuwe innovaties, valpreventietraining en veiligheidssituaties testen met een VR-bril!
maandag 17 september | 14:30 - 16:00 uur | gratis
Meer informatie
Benieuwd naar onze andere activiteiten?
Kijk in onze agenda
Nieuwsbriefinstellingen aanpassen | Afmelden van deze nieuwsbrief