Canvas

Hallo,

De nieuwe historische serie Domina kreeg ondertussen al de bijnaam ‘Game of Romans’. Intens, bruut en sensueel: wat had je anders verwacht van een serie die zich in het oude Rome afspeelt? Livia Drusilla, de vrouw van Augustus, de eerste Romeinse keizer, deelt er de lakens uit.

De pers is ook vol lof over de komische Channel 4-reeks We are Lady Parts, een serie over een all-moslima punkband. “Een verfrissend en buitengewoon grappig verhaal over vijf jonge moslima's die worstelen met seks, feminisme en religieuze tradities”, schrijft Humo. En “Here is a show that vapes in the face of stereotypes, like the fug of steam that billows from the niqab of band manager Momtaz”, staat in The Guardian.

Heb je nog geen kans gehad om de Emmy-genomineerde reeks Normal people te bekijken? Haast je dan, want je hebt nog maar tot donderdag 10 februari! ⁠Het moge duidelijk zijn: voor straffe fictie kom je vroeg of laat bij Canvas terecht.

 

Machtige first lady in het oude Rome

Belangrijke beslissingen worden in het oude Rome niet alleen in de Senaat of op het slagveld genomen, maar ook achter de muren van de statige stadsresidenties. En dat is het domein waar de domina, de vrouw des huizes, het verschil kan maken. Hoe Livia Drusilla erin slaagt een van de machtigste vrouwen in de Romeinse geschiedenis te worden zien we in Domina, een verhaal over het spel om macht, voor een keer bekeken vanuit een vrouwelijk perspectief. Vier woensdagen na elkaar om 22 uur, en al volledig op VRT NU.

Bekijk Domina op VRT NU 

Meer topseries bij Canvas

 
 
 
 

Rockende moslima's

Saira werkt overdag in een slagerij. Ayesha verdient de kost als Uberchauffeur. Bisma tekent strips als ‘De moordstonde (de funeste foef)’. De punkband Lady Parts - “een deel verveling, twee delen identiteitscrisis” - is hun leven. Ze worden gemanaged door Momtaz, altijd in nikab. Op zoek naar een extra gitariste laten de meiden hun oog vallen op Amina Hussain, doctoraatsstudente in de microbiologie en gitaarlerares. Valt zij voor de vrijgevochten Lady Parts? Het eerste seizoen van We are Lady Parts staat integraal op VRT NU.

Bekijk deze reeks tot 15/06 op VRT NU 
Ga naar canvas.be
Facebook   Youtube   Instagram   Twitter