Nieuwsbrief, 6 apr. 2018 


view this email in your browser
Abonneer je op ons Youtubekanaal en bekijk als eerste de nieuwste afleveringen uit deze serie. 
Get unwiredget inspired: een (on)gewenste White Spot als forens  

Wie weleens de Intercity Direct tussen Amsterdam en Rotterdam neemt heeft het vast weleens ervaren: de momenten zonder bereik. Hoe wordt dat ervaren door een forens die dagelijks gebruik maakt van deze trein? 

Voor de tentoonstelling Unwired reisde kunstenaar Jacqueline Hassink de wereld over en fotografeerde zogenaamde ‘white spots’, plekken waar geen bereik is. Ze fotografeerde onder andere in de afgelegen oerbossen op het Japanse eiland Yakushima, op de eilandengroep Svalbard in de Noordelijke IJszee en op de hooglanden van IJsland. De tentoonstelling is tot en met 6 mei te zien in het Nederlands Fotomuseum. 
Lees meer
© Wouter de Wit
Nationale-Nederlanden Portfoliodag 
24 mei, 16.00 - 19.00 uur 
Aanmelden


Wil jij weten wat Charlotte Dumas, Frits Gierstberg of Mick Peet van jouw werk vindt? Kom dan naar de portfoliodag op donderdag 24 mei in het Nationale-Nederlanden DE Café in Rotterdam. In samenwerking met onze corporate partner collectie Nationale-Nederlanden hebben wij Charlotte Dumas (fotograaf), Frits Gierstberg (curator Nederlands Fotomuseum) en Mick Peet (Beeldredacteur Financieele Dagblad) uitgenodigd om talent te ontdekken.

In een korte persoonlijke sessie van 10 minuten met één van de drie fotografieprofessionals krijg je als fotograaf de kans om je werk te introduceren en persoonlijke feedback te krijgen.
Meer info en aanmelden
Tokyo 29 (detail), iPortrait, Tokyo, Japan, 24 March 2014, 15:27, iPhone 5s © Jacqueline Hassink
Fotogasten #9
Over de impact van het 24/7 online zijn
19 apr., 20.00 uur

Bestel tickets


Wat doet het met je als je altijd, 24/7 online bent? Wanneer ben je verslaafd? En met de komst van 5G in het vooruitzicht, wat zijn eigenlijk de effecten van straling op onze gezondheid?
 
Tijdens de talkshow Fotogasten op donderdag 19 april gaan beeldmakers, een milieu-arts een verslavingsexpert en een ex-social media-verslaafde met elkaar in gesprek over de impact van het online zijn. 
Meer info en tickets

Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam
di. t/m zo. 11 - 17 uur

www.nederlandsfotomuseum.nl
Corporate partners

               
Corporate partner collectie

               
Unwired
Jacqueline Hassink

Begunstiger 


De tentoonstelling is tot stand gekomen door een genereuze bijdrage van een bijzondere sponsorrelatie van het museum. Met steun van het Mondriaan Fonds is het project Unwired Landscapes gerealiseerd. De White Spots wereldkaart en de bijhorende app is mogelijk gemaakt door steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Mediafonds. 
Collectie Wingender
Bijzondere Nederlandse fotoboeken

Begunstiger 
Copyright © 2018 Nederlands Fotomuseum, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list