Partij van de Arbeid

Nieuwsbrief

Beste partijgenoot,

Door alle drukte rondom de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in november, zou je bijna vergeten dat volgend jaar de Europese Verkiezingen zijn. En dat kan natuurlijk niet, want ook in Europa is een sociaal geluid onmisbaar!

De Natuurherstelwet die in juli werd aangenomen, laat zien hoe belangrijk de Europese Unie is voor ons allemaal. Doordat een meerderheid van het Europese Parlement vóór de wet stemde, krijgen schone lucht en helder drinkwater de komende jaren prioriteit. Daar profiteert iedere inwoner van de Europese Unie van. Ook over het terugdringen van armoede, gelijke rechten, en de bescherming van onze privacy worden grote besluiten genomen door het Europees Parlement.

Kortom: daar mag ons geluid niet ontbreken. En daarvoor zoeken we jou! Zie je het wel zitten om mee te denken, praten, en beslissen als volksvertegenwoordiger in het Europees Parlement? Meld je dan voor 5 oktober aan als kandidaat-Europarlementariër:

Ja, ik stel me kandidaat!

Denk je erover na, maar weet je niet of je wel de juiste ervaring of achtergrond hebt? Meld je dan aan voor de online bijeenkomst van aanstaande zondag, 24 september van 16:30 tot ongeveer 17:30 uur. Tijdens deze webinar vertellen voormalig Europarlementariërs Kati Piri en Jan Marinus Wiersma je meer over het dagelijkse werk in Brussel. Je hebt uiteraard ook alle ruimte om zelf vragen te stellen aan hen en de kandidaatstellingscommissie. 

Afgelopen weekend was onze internationaal secretaris Ties Huis in 't Veld met Frans Timmermans en Kati Piri in Montréal voor een ontmoeting met progressieve leiders. De belangrijkste onderwerpen? Bestaanszekerheid, de klimaatcrisis, en de oorlog in Oekraïne. Kijk Frans' speech (in het Engels) over klimaatrechtvaardigheid terug of lees het verslag van Ties' bijzondere ontmoeting met Jacinda Ardern.

Niet direct de politiek in, maar wel een baan waarin je betrokken bent bij de politiek? We hebben verschillende mooie vacatures. Zoals die van HR-adviseur, teamleider verenigingsfundamenten, en projectcoördinator voor scouting en talentmanagement. Nieuwsgierig of er iets voor jou tussen zit? Bekijk alle vacatures op onze website. 

relatienummer: 283574

Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van de Nieuwsbrieven nieuwsbrief. Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven. Wil je je voorkeuren aanpassen of afmelden: Klik dan op E-mailvoorkeuren.