Een spannende maand in de bibliotheek...

4 years ago


Text only:


Nieuwsbrief
juni 2014
Bekijk hier de online versie.
Juni is de maand van het spannende boek met als thema Terreur in thrillers en draait om spionageromans en thrillers waarin inlichtingendiensten en terroristen de hoofdrol spelen. Bibliotheek Kennemerwaard heeft een groot aanbod in het populaire thrillergenre. In juni kunt u meedoen aan het moordspel, de spannende boekentipper raadplegen en een presentatie van thrillerauteur Klaas de Vries bijwonen. Speciaal voor de jeugd van 9 tot 13 jaar zijn er spannende workshops over vingerafdrukken.
BEKIJK ALLE ACTIVITEITEN

Feestelijke opening bibliotheek Heerhugowaard de Noord

De bibliotheek in Heerhugowaard De Noord is verhuisd en heringericht volgens het nieuwe landelijke concept. Een aantrekkelijke inrichting op basis van winkelformules en een uitdagende presentatie van materialen. Op dinsdag 3 juni vindt de officiële opening plaats op de nieuwe locatie aan de Torenburgstraat 2. Leerlingen van de Sint Josephschool openen samen met wethouder Leo Dickhoff de nieuwe bibliotheek. Stap in de wereld van de bibliotheek. U bent van harte welkom!
meer informatie

Vriendenproject 'Bereslim' in Bergen

Bereslimme boeken zijn interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Deze interactieve films stimuleren de taalontwikkeling van kinderen. Maar ze zijn ook gewoon leuk, want kinderen beleven veel plezier aan de bewegende beelden, de muziek en de geluidseffecten. Kinderen hebben de mogelijkheid om de boeken te bekijken met of zonder vragen. 
Voor de bibliotheek in Bergen hebben wij voor dit Vriendenproject een meubel en computer nodig. Wilt u dit ondersteunen?
Door Vriend te worden van Bibliotheek Kennemerwaard steunt u meerdere projecten per jaar. 
meer informatie
Een schat voor Vaderdag
Bent u op zoek naar een bijzonder cadeau voor Vaderdag? Iets origineels waar hij écht iets aan heeft? De bibliotheek heeft het! Geef uw vader een schatkamer aan boeken, tijdschriften en andere materialen cadeau… Geef hem een cadeaubon van de bibliotheek! Hiermee kan hij zelf een abonnement uitzoeken dat bij hem past. Een geschenk van onschatbare waarde! Verkrijgbaar in al onze vestigingen.
En meer...
Wat is er nog meer te doen?
Lezing : Help, slakken in mijn tuin  18 juni bibliotheek Alkmaar Centrum
Tablet café : 3 juni Heerhugowaard,       18 juni Alkmaar de Mare, 25 juni Alkmaar Oudorp
Ernst Jan Pfauth : Bloggen voor ondernemers, 16 juni bibliotheek Alkmaar Centrum

Bibliotheek Bergen 10 juni gesloten.

De bibliotheek in Bergen is op dinsdag 10 juni gesloten in verband met de vervanging van de zelfbedieningsapparatuur. De huidige zelfbedieningsapparatuur is verouderd en aan vervanging toe. Bibliotheek Kennemerwaard wil op termijn in alle vestigingen dezelfde apparatuur invoeren. Voordeel voor u is dat de bediening van de apparatuur in alle vestigingen hetzelfde wordt.
lees meer

Uitreiking Letteren Cultuurprijs

Wie wint de categorieprijs Letteren van de Cultuurprijs regio Alkmaar 2014? Op zondag 15 juni reikt juryvoorzitter burgemeester Ria Oosterop van Graft-De Rijp de prijs uit in het Witte Kerkje in Heiloo.
De Egmondse dichteres Elly de Waard, de Alkmaarse Bert Wagendorp en de uit Heerhugowaard afkomstige Peter Zantingh maken kans op de prijs. De literaire middag is een samenwerking tussen de Stichting Cultuurprijs en de Bibliotheken Heiloo en Kennemerwaard.
meer informatie

De sfeer van Brazilië bij Muziekweb

Alle ogen van de wereld zijn in juni gericht op Brazilië als daar het WK Voetbal losbarst. Naast voetbal staat Brazilië natuurlijk ook bekend om zijn carnaval en samba. Brazilianen luisteren echter naar meer dan alleen samba. Dat blijkt wel uit deze Braziliaanse selecties:
1. CéU – Caravana Sereia Bloom
2. Metá Metá – MetaL MetaL
3. Garotas Suecas – Feras Miticas
4. Lucas Santtana – Sem Nostalgia
5. Michel Teló – Na Balada
Deze nummers, en nog zes miljoen andere tracks, zijn volledig te beluisteren in de bibliotheek met Muziekwebluister!
Lees meer…
Nog meer...
De mensenbibliotheek, leen niet een boek maar een mens!, 28 juni bibliotheek Alkmaar de Mare
Taalcafé thema's: 6 juni: Naamdagen / verjaardag, 13 juni: Bijgeloof en Vaderdag, 20 juni: WK voetbal en oranjegekte, 27 juni: Vakantie vieren, bibliotheek Heerhugowaard
Diverse inloopspreekuren
Bibliotheek Kennemerwaard • Gasthuisstraat 2 • 1811 KC Alkmaar
072 - 515 66 44 • info@bibliotheekkennemerwaard.nl
www.bibliotheekkennemerwaard.nl
U ontvangt deze e-mail op newsletter@newslettercollector.com omdat u aangemeld bent bij Bibliotheek Kennemerwaard.
Klik hier
 als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.
Klik hier om door te sturen.
Klik hier om te reageren.

Bibliotheekkennemerwaard.nl

Categories: County Town Information Local
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018