CrimeCompagnie.nl | Bekijk nieuwsbrief in browser

Lees nu Wie schrijft, die blijft

Nieuw van Heleen van den Hoven: Wie schrijft, die blijft

Twaalf schrijvers, een geheim en... een moordenaar

Jojanneke en Suus verblijven met tien andere kandidaten in kasteel Rijnhuizen voor de schrijfwedstrijd Wie schrijft, die blijft. Allemaal schrijven ze hun eigen versie van Het raadsel van Rijnhuizen, en elke dag bepaalt de jury wie van de schrijvers het kasteel moet verlaten.

Jojannekes enthousiasme verdwijnt al snel wanneer een medekandidaat haar chanteert. Terwijl het gezelschap steeds kleiner wordt, ontdekt Suus dat niet alle afgevallen schrijvers de wedstrijd hebben overleefd. Als een eigentijdse Miss Marple gaat ze aan de slag om het raadsel te ontwarren. Voorzichtig, want sommige auteurs gaan wel heel ver om hun doel te bereiken…



Benieuwd naar Wie schrijft, die blijft?
Lees hier de preview:

Preview Wie schrijft, die blijft

Een woord vooraf
door Suzanne Vermeille

 

Nu het stof is neergedwarreld, het rookgordijn is opgetrokken en de verdachte wacht op berechting, is de tijd aangebroken om de ware toedracht van het raadsel van Rijnhuizen te onthullen. De schrijvers die bij de wedstrijd zijn overgebleven hebben er hun eigen verhaal van gemaakt, maar over wat er werkelijk is gebeurd, zwijgen ze als het graf. Iedere aanwezige heeft de gebeurtenissen anders beleefd en kleurt zo zijn eigen geschiedenis. Er is er maar een die de gehele waarheid kent en die u in combinatie met de getuigenissen van de deelnemers en de artikelen uit Mooie Tijden het volledige verhaal kan vertellen.

Het begon allemaal met de aankondiging van de schrijfwedstrijd ‘Wie schrijft, die blijft’ in de krant. 

Nee, dat is niet waar, en ik heb me voorgenomen de waarheid te schrijven. Bij mij begon het al vóór de aankondiging van de wedstrijd, toen ik een afwijzing kreeg van mijn uitgever. 

Voordat ik mijn afgekeurde manuscript in een dikke envelop mee terug naar huis kreeg, vertelde ze me over de plannen. ‘Misschien is het iets voor jou. Dat mensen je naam weer eens tegenkomen.’ 

Zo hoorde ik over de wedstrijd. 

Wie het oorspronkelijke idee opperde, was op dat moment eigenlijk al vergeten. Was het de ambitieuze schrijver die de droom koesterde een onvergetelijke thriller te schrijven? Of de vader die zijn zoon wilde helpen die droom te realiseren, en die tevens hoopte zo een verloren erfgoed te vinden? Of de vrouw die haar naam voor altijd en eeuwig internationale roem wilde geven? 

Ach, willen we allemaal niet op de een of andere manier onsterfelijk zijn? 

Wat ook het zaadje was en wie het ook plantte, het bracht veel teweeg. Het ontkiemde en het resultaat was de wedstrijd, een mogelijkheid voor debutanten en gevorderde auteurs om een exclusief uitgeefcontract te winnen, compleet met een promotiepakket dat gegarandeerd een bestseller zou opleveren. 

De uitgeverij moest extra mankracht aantrekken om samen met de initiatiefnemer het kaf van het koren te scheiden bij de vele inzendingen. 

Bij die inzendingen zaten een aantal bijzondere invalshoeken. Deze auteurs hadden – net als ik – hun best gedaan zich in te lezen in de geschiedenis van het kasteel en van zijn bewoners. Ze hadden er uren werk in gestopt om binnen te mogen komen op een kasteel dat de jaren daarvoor ontoegankelijk was geweest en dat in de maanden daarna een verbouwing zou ondergaan. 

De uitgever en de organisatoren selecteerden de genomineerden en planden een klapper van een wedstrijd. Ze kregen hem ook, al was het resultaat anders dan verwacht. 


Fragment uit Wie schrijft, die blijft
Wie schrijft, die blijft is verkrijgbaar als e-book only

Lees verder

Lees ook Het tango algoritme 

Zoek… en je zult gevonden worden

Tot groot plezier van haar huisgenoten Grace en Florence behandelt wiskundelerares Emmy het zoeken naar een nieuwe danspartner als een wiskundig probleem. Ze besluiten Emmy, die dating-apps verschrikkelijk vindt, een handje te helpen.

Ondertussen verbergen de vrouwen alle drie hun eigen geheim. Tot de aankoop van een paar dansschoenen de verkeerde mensen naar hun huis in Nieuwegein leidt…

Lees nu

Lees ook Het Carpa Complot: het begint als een spel...

Hello, we are looking for highly intelligent individuals.’

Aanvankelijk lijkt CARPA 3521 een speelse manier om sollicitanten te werven met puzzels op het internet. Ook de negentienjarige Geus Versluijs laat zich graag uitdagen. Maar hoe verder hij komt, hoe meer hij beseft dat het geen spelletje is. De opdrachten worden onheilspellender en er lijkt geen weg meer terug.

Wanneer Geus plotseling verdwijnt, vraagt Anja de excentrieke Quint Ruys om haar broer te vinden. Samen raken ze verzeild in een zoektocht naar CARPA. Pas als hackers een sluis overnemen en een overstroming veroorzaken, beseft Quint hoe hoog de inzet is. Anja loopt gevaar. En zij niet alleen…

Het Carpa Complot stond op de Longlist Hebban Thriller debuutprijs 2020.

Lees nu

Meld je aan voor De Crime Compagnie Club en ontvang GRATIS Onderstroom van Linda Jansma. 
De Crime Compagnie Club is dé boekenclub voor liefhebbers van onze thrillers. Voor slechts 15 euro per maand ontvang je de nieuwste Crime Compagnie thriller in huis lang voordat deze bij de boekhandel en online verschijnt. Op deze manier heb je iedere maand een goed boek in huis voor een mooie prijs.

Wil je ook profiteren van deze korting en geen clubboek meer missen? Meld je dan nu aan.
Deze actie geldt tot 22 mei. 

Meld je aan voor de club
Instagram van Crime Compagnie
Facebook van Crime Compagnie
Twitter van Crime Compagnie
Website van Crime Compagnie
Copyright © 2024 Uitgeverij De Crime Compagnie, 
U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft ingeschreven voor deze mailing.
Uitgeverij De Crime Compagnie
Remiseweg 12
Laren nh, Noord-Holland 1251 HW
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


Gegevens aanpassen of Afmelden.