Griekspoor en Van de Zandschulp: nieuwe status, nieuwe kansen
Griekspoor - Van de Zandschulp
Ze beleefden allebei een memorabel jaar; stegen met reuzenstappen op de wereldranglijst én overleefden dinsdag de eerste ronde van het 49e ABN Amro World Tennis Tournament. Botic van de Zandschulp (26) en Tallon Griekspoor (25) bevestigen in Rotterdam Ahoy hun nieuwe status als smaakmakers van het Nederlandse tennis.


​​​​​​​​​​​​​​
Lees verder
Andy Murray ouderwets op dreef en verrassende kwartfinalist

Wedstrijdverslag
Het was wéér genieten van Andy Murray tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. De met een wildcard toegelaten Brit streed voor elke meter met als resultaat een zwaarbevochten zege op de man in vorm Alexander Bublik: 7-6 (6), 6-4.

Lorenzo Musetti werd als laatste speler rechtstreeks tot het ABN AMRO World Tennis Tournament toegelaten, maar de nummer 63 van de wereld staat wél in de kwartfinales.
Lees verder
Terugblik op 1995 met Paul Haarhuis
Haarhuis
Het ABN AMRO World Tennis Tournament viert volgend jaar het 50-jarig jubileum. Nederlands grootste en oudste tennistoernooi kent een roemruchte geschiedenis. Een terugblik naar 1995 met de finaleplaats van Paul Haarhuis.

​​​​​​​
Lees verder
Donderdag 10 februari: de online live show
Online liveshow
Op donderdag 10 februari a.s. om 18.45 uur organiseren wij een exclusieve online liveshow. Hierin nemen o.a. Sjoerd van Ramshorst, Richard Krajicek, Esther Vergeer, Jan Kooijman en Wilfried de Jong je mee in de wereld van beide toernooien. Daarnaast maak je kans op 4 tribunekaarten voor de finale van zondag 13 februari!
Meld je aan
Weer is de lucky loser niet fortuinlijk genoeg
Achter de schermen
Hij is eigenlijk de bedelaar van het proftennis: de ‘lucky loser’. Soms wel drie, vier dagen lang moet hij na zijn verlies in de kwalificatie in zijn hotelkamer, de tennisgoden aldoor aanroepend, blijven hopen op een afzegging van een collega in het hoofdtoernooi. Om als die er niet komt pas af te reizen naar het volgende toernooi, nog steeds met lege handen. En toch is het een zinvolle taak, die van lucky loser, omdat het publiek zo immers ALTIJD een wedstrijd voor zijn geld krijgt.
Lees verder
Hoge verwachtingen voor het ABN AMRO World Wheelchair Tournament
Esther Vergeer
Hoge verwachtingen bij het wheelchair toernooi dat vandaag begint.

Voor de start van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament kijkt toernooidirecteur Esther Vergeer reikhalzend uit naar het debuut van het Japanse ‘wonderkind’ Takito Oda in Rotterdam Ahoy. Hij is pas 15 jaar, maar zijn roem is hem vooruitgesneld. Naast de clash tussen de jonge Oda en Nicolas Peifer is er op dag 1 van het ABN AMRO WWTT een Spaanse ‘broederstrijd’ én een Belgische botsing; terwijl ook de Nederlandse routinier Maikel Scheffers in actie komt.

Bekijk hier het volledige dagprogramma
Alle wheelchairwedstrijden zijn te volgen op youtube.com/abnamrotennis

Bekijk de voorbeschouwing
Kijk live mee via Ziggo Sport Tennis en NOS
Live kijken
De wedstrijden zijn dagelijks te volgen via Ziggo Sport Tennis (Kanaal 13 of 14) en daarnaast is de wedstrijd van 19.30 uur en de wedstrijd daarna ook live te volgen via de stream op NOS.nl 




​​​​​​​
Bekijk uitzendschema's
Tokito Oda (15): ik wil voorbeeld voor andere kinderen zijn
Oda
Aan ambitie geen gebrek: rolstoeltennisser Tokito Oda is pas 15 jaar, maar denkt dat hij een goede kans maakt om al in 2024 Paralympisch kampioen in Parijs te worden. Zijn eerste deelname aan het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament is een mooi meetmoment op weg naar dat doel. Vandaag speelt de jonge Japanner in de eerste ronde in Rotterdam Ahoy tegen de Fransman Nicolas Peifer.
Lees verder
Bekijk nu het online programmaboek
Programmaboek
Eens maar nooit weer. Of toch? Lees hoe Richard Krajicek niet kan wachten tot Ahoy weer bruist deze week. Of wat het prijzengeld is voor deze bijzondere 49e editie en met hoeveel ATP punten de spelers naar huis kunnen gaan. Je leest alles terug in het online programmaboek.  
Lees meer over het toernooi
Tennis Quiz voor de echte tenniskenners
Quiz
Ben jij een echte tennisfan? Dan zou je deze tennis quiz wel aan moeten durven! Dagelijks komt er een nieuwe tennisquiz online op de website. Test je tennis kennis!



Naar de quiz
Renewaball: plaatsen van inzamelcontainers​​​​​​​
Renawaball
Tennisballen worden niet of nauwelijks hergebruikt en dat is slecht voor het milieu. Daarom sponsort ABN ARMO Renewaball. Dit doen we door het plaatsen van 200 inzamelcontainers bij tennisverenigingen door heel Nederland. Zo worden van oude tennisballen weer nieuwe Renewaballs gemaakt. Heeft jouw tennisvereniging al een inzamelcontainer?​​​​​​​
Vraag container aan
Bekijk de laatste sportheadlines van het AD
AD Sportnieuws
Je leest bij het Algemeen Dagblad het hele jaar door tennis nieuws. Navigeer hieronder naar de laatste sport headlines!

Lees meer