Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 12 mei 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Vijfde gemeenten vreest geen of moeilijk accountant te vinden
Een vijfde van de Nederlandse gemeenten vreest geen of moeilijk een accountant te kunnen vinden voor de komende jaren. Dat blijkt uit een enquête van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).
Lees meer
 
 
Lakeman dient klacht in tegen EY wegens zaak VVD-voorzitter Keizer
Pieter Lakeman van de Stichting Onderzoek Bedrijfsinformatie (SOBI) heeft een tuchtklacht ingediend tegen accountant Marcel de Kimpe van EY. Dat schrijft het FD.
Lees meer
 
Geen vergunning en toch IT- en wettelijke audits? Advertorial

Q-Concepts maakt het mogelijk. Welke voordelen bieden wij u?
– Uw overige dienstverlening blijft behouden;
– Kwaliteit en verantwoordelijkheid controledossier volledig gewaarborgd;
– Profiteer van onze natuurlijke adviesfunctie;
– Maak gebruik van onze gratis Q-pe Academy-faciliteiten.

Nieuwsgierig? Bekijk de site van Q-Concepts =>

 
Klachtencommissie NBA: actief informatie inwinnen bij overname dossier
De Klachtencommissie NBA adviseert accountants die bij vertrek van een collega een dossier overnemen zich actief te informeren over de status van het dossier en de stand van zaken met betrekking tot lopende opdrachten. Dit is de belangrijkste aanbeveling uit het jaarverslag van de commissie over 2016, naar aanleiding van klachten die vorig jaar in behandeling […]
Lees meer
 
 
CBb in hoger beroep: ex-deurwaarder valt in herhaling
Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven heeft in hoger beroep een klacht van een ex-deurwaarder over het vermeende achterhouden van stukken door het Bureau Financieel Toezicht (BFT), ongegrond verklaard.
Lees meer
 
Enter de FLOW Advertorial

Op woensdag 7 juni bent u van harte welkom bij de jaarlijkse CaseWare Open. Aansprekende sprekers presenteren en demonstreren u de stroomlijning van dataflow en workflow binnen en buiten uw kantoor.
U ziet hoe de stroom van data en apps richting de cloud u ondersteunt in uw dagelijkse praktijk, uw eigen kwaliteiten versterkt en u uitdaagt om nieuwe kansen te benutten.

Klik hier voor meer informatie =>

 
Spaartaks strop voor Nederlanders met tweede huis in buitenland
Tienduizenden Nederlanders met een tweede woning in het buitenland worden geraakt door de instelling van de nieuwe vlaktaks. Dat schrijft de Telegraaf.
Lees meer
 
 
Hoogleraren: BTW omhoog om IB te verlagen
Een uniform en deels geleidelijk verhoogd BTW-tarief kan worden ingezet voor verlaging van de tarieven in de inkomstenbelasting. Dat schrijven de hoogleraren Koen Caminada en Leo Stevens in hun artikel Blauwdruk voor belastinghervorming, dat vandaag in het Weekblad Fiscaal Recht is verschenen.
Lees meer
 
Wilt u naar de cloud? Wacht niet langer. Advertorial

Tijdens de kennissessie ‘Kom in beweging’ slaan Qics, Change to Comm en Caseware de handen ineen om u te laten zien dat in de cloud bewezen oplossingen beschikbaar zijn. Overstappen is helemaal niet spannend meer.

Met sessies van Londen & Van Holland, Full Finance en Erben Wennemars wordt u geïnspireerd om in beweging te komen.

Bekijk het programma of meld u aan =>

 
OM onderzoekt weer transacties trustkantoor
Het Openbaar Ministerie onderzoekt verdachte transacties bij het Amsterdamse trustkantoor BK Group. Dit schrijft het Financieele Dagblad op basis van eigen onderzoek.
Lees meer
 
 
Betaling factuur gemiddeld na ruim 40 dagen
Het Nederlandse bedrijfsleven is de facturen voor het eerst sinds een jaar tijd weer sneller gaan betalen. Dat blijkt uit gegevens van bedrijfsinformatiespecialist Graydon.
Lees meer
 
 
MKB-werknemers zijn geen jobhoppers
Anders dan veel werkgevers in het MKB denken, zijn Nederlandse werknemers vrij ‘honkvast’. Dat concludeert BDO Accountants & Adviseurs op basis van onderzoek onder 1.400 medewerkers van MKB-organisaties en familiebedrijven.
Lees meer
 
 
CBS: laagste aantal faillissementen in negen jaar
Het aantal faillissementen in april was het laagste in ruim negen jaar.  Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Lees meer
 
Kassasysteem: het hart van je onderneming Contentpartner
Als horecaondernemer je bestellingen opnemen met een kladblokje… Tien jaar terug was dit nog een heel gebruikelijk beeld in de horeca, maar tegenwoordig zie je het niet meer zo vaak. Het is natuurlijk veel eenvoudiger om de kopjes koffie en de appelgebakjes aan te tikken op je draadloze bestelterminal. Je hoeft vervolgens niet meer je […]
 
Toeslagen Opleiding
Veel adviseurs hebben te maken met toeslagen, maar weten het fijne er niet van. Waar moet u op letten? Wat zijn de criteria voor de diverse toeslagen en hoe behoedt u uw klant voor onverwachte risico’s? In deze training wordt u bijgepraat over de diverse toeslagen. Eerst wordt ingegaan op de basisregeling van de AWIR, […]
 
Accountantsadviseur (AA/RA) Vacature
Vanwege de uitbreiding van ons team Accountantsadviseurs zijn wij, voor de regio’s Oost- en West-Nederland, op zoek naar een: Accountantsadviseur (AA/RA) Jouw uitdaging Als accountantsadviseur profileer jij jezelf als sparringpartner voor onze cliënten en collega-adviseurs. Je hebt een brede en grondige kennis van de voor de samenstelpraktijk geldende wet- en regelgeving en kantoororganisatie. Je vindt […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn