een weekend vol poëzie en nog een heleboel andere prachtdingen. 

ZATERDAG 14 EN ZONDAG 15 DECEMBER | TOEGANG 9 EURO
Dichter, schrijver en beeldend kunstenaar Martijn den Ouden roept iedereen op die niet van poëzie houdt om zaterdagavond naar de Roode Bioscoop te komen.
" De koningin van de Nederlandse Letteren Astrid Lampe zal haar woordkunsten vertonen. De filosoof en taalsoldaat Henk van der Waal zal aan uw brein krabben. De weergaloze Roberta Petzoldt en Bernke Klein Zandvoort strooien met schitterend taalzand. De betoverende stem van Pieke Werner zal klinken. Eva Coolen voert je mee in haar bewogen proza. Mara Joustra lijmt de woordbrokken aan elkaar. De zalmkanonnen van Maartje Smits zullen knallen en nagalmen binnen de theatermuren. Waarom verzin ik nooit iets roods? De charmante Eeke Beuger legt het uit. We vertonen een blauwe film. En Thomas Plas laat iets achter op de wc waar je versteld van staat. Het stinkt niet, beloofd. Komt dat zien, voelen, beleven. Komt dat vreten!
En dan is het pas zaterdag. 
Zondagmiddag ballen de heren van Project Wildeman en Martijn den Ouden de vuisten en presenteren u een experimentele middag met techno, meeslepende poëzie en levensreddend advies. Met grote hits als: 'Breek nooit eigenhandig uw asbest schuurtje af.' Of 'De zon was er eerder dan de maan.
Voordat dat alles begint presenteert David Vos op zaterdagmiddag nog een onvervalste Café Rosso.
Kom naar de Roode Bioscoop! Er zijn teveel redenen om op te noemen en te weinig om niet te gaan. 
De laatste programma's van het jaar zijn om je vingers bij af te likken. 
Levende Jukebox op 17 december
Mathilde Santing op 18 december
Madlifeop 19 december

Kerstspecial op 22 december
er is nog veel en veel meer. 
Word Vriend
WORD VRIEND!
Steun hét Amsterdamse podium voor avontuurlijk muziektheater. Theater de Roode Bioscoop heeft een culturele ANBI-status waardoor het extra aantrekkelijk is om vriend te worden. Word dus vriend en steun Theater de Roode Bioscoop! 
klik hier voor meer informatie






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Theater de Roode Bioscoop · Haarlemmerplein 7 · Amsterdam, 1013 HP · Netherlands