Een zomer vol historische activiteiten

6 years ago


Text only:

NIEUWSBRIEF ZOMER 2012
Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven
Inleiding
Het museum is weer op z’n mooist in deze zomermaanden. Doordeweeks ontvangen we meer schoolgroepen dan in vorige jaren, in het weekend is er ook meer levendigheid. De vele ‘levende geschiedenis-groepen’ die in Nederland en omstreken bestaan weten ons te vinden. Zo ontmoeten de museumbezoekers hier middeleeuwse ambachtslui, Saksen, Vikingen, Romeinen en meer re-enactors. De herberg heeft een ommezwaai gemaakt naar duurzame producten en smakelijke streekspecialiteiten. Kortom: we zijn een echt
“Erfgoedpark” aan het worden. Een bezoek waard!
Luc Eekhout
directeur
Een zomer vol doe-activiteiten
Vier je zomer in Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven
Tijdens de zomervakantie nemen de bewoners van het prehistorische dorpje Eversham en het middeleeuwse stadje Endehoven je 2500 jaar mee terug in de tijd. Ontdek hoe het leven was in de prehistorie en in de middeleeuwen. Maak kennis met de bewoners uit die tijd en help ze met hun dagelijkse activiteiten.
LEES VERDER
Unieke samenwerking
Doe de Dommel
8 juli 2012
Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven (HOME) en het Van Abbemuseum grijpen het evenement “Doe de Dommel” aan voor een unieke samenwerking. Sinds 1 januari 2012 beheert HOME de collectie van Museum Kempenland. Deze collectie bestaat voornamelijk uit regionale kunst. Tijdens “Doe de Dommel” op 8 juli 2012 worden ca. 10 werken van 20e-eeuwse regionale kunstenaars geplaatst in het Van Abbemuseum.
LEES VERDER
Zomervoordeelkaart
Voordelig naar Genneper Parken
In juli en augustus kun je bij Genneper Parken een zomervoordeelkaart kopen. Met de voordeelkaart geniet je voor € 75,00 maar liefst twaalf keer van onze verschillende accommodaties. De voordeelkaart is geschikt voor jong en oud. Bovendien is hij niet persoonsgebonden, dus je familie en vrienden profiteren mee!
LEES VERDER
Evenement
Bourgondisch Brabant
11 & 12 augustus
Het is de tijd van de late middeleeuwen. Brabant bloeit als nooit te voren, met steden als Antwerpen en ’s Hertogenbosch, maar ook het kleine stadje Eindhoven. In de middeleeuwen genoten de mensen volop van het leven; een traditie die nog altijd voortleeft in Bourgondisch Brabant! Deze bourgondische tijd komt tot leven, met middeleeuwse lekkernijen, straattheater, historische ambachten, koene ridders en schone jonkvrouwen.
Voor de echte wetenschappers!
MuseumJeugdUniversiteit
Ben jij helemaal fan van ridders, dino's, schepen, planeten of de oude Egyptenaren? Wil je daarover meer te weten komen dan wat je op school leert? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit echt iets voor jou! Tijdens de collegereeksen vertellen echte wetenschappers wat je altijd al hebt willen weten.
LEES VERDER
Opening culturele seizoen
Hallo Cultuur!
Ontdek en beleef cultuur in Eindhoven op zondag 2 september. 22 culturele instellingen zetten hun deuren open, helemaal gratis en voor iedereen. Maak kennis met muziek, kunst, toneel, film en nog veel meer. Dus … pak je kans en ga kijken wat er op cultureel gebied te beleven valt in Eindhoven.
LEES VERDER
Volg Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven


www.homeindhoven.nl

Openluchtmuseum-eindhoven.nl

Categories: Art weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019