Arnhem wil verhuurvergunningen | Ruim kwart miljoen euro voor maatregelen leefbare en veilige wijken
͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
28 juni 2024
ArnhemMail
Overhandiging adviezen leden eerste Arnhemse Burgerberaad afval aan wethouder Bob Roelofs
Op zaterdag 22 juni vond de laatste bijeenkomst van het Arnhemse Burgerberaad over afval plaats. 29 adviezen werden aangeboden aan Nicky Eppich, voorzitter van de gemeenteraad en Bob Roelofs, wethouder Participatie. De adviezen gaan onder meer over betere voorlichting, het makkelijker maken van afvalscheiding, het verbeteren van ophaal- en brengmogelijkheden, het stimuleren van hergebruik en reparaties van producten en het tegengaan van ‘afvaltoerisme’ en afvaldumpingen.
Lees verder Pijl
Woningen aan de Spijkerstraat in Arnhem
De gemeente Arnhem wil als een van de eerste gemeenten in Nederland een algemene verhuurvergunning invoeren. Op deze manier wil de gemeente meer grip krijgen op de misstanden in de particuliere verhuurmarkt en zorgen voor een betere bescherming van huurders. De gemeente ziet verhuurvergunningen als belangrijk instrument om de wooncrisis in de stad te lijf gaan.
Lees verder Pijl
Daendelsstraat in Het Broek
De gemeente investeert in totaal ruim een kwart miljoen euro in concrete extra maatregelen voor leefbare en veilige wijken. Het gaat om 14 verschillende maatregelen die allemaal als doel hebben de leefbaarheid te verbeteren en zo te zorgen voor een prettigere buurt om in te wonen. Zo wordt uiteindelijk ook overlast en criminaliteit tegengegaan.
Lees verder Pijl
Luchtfoto Arnhem centrum van boven de Stadblokken
De lucht in Arnhem wordt meetbaar schoner. De gemeente ligt op koers om de huidige doelen van het luchtbeleid te halen. Maar om deze doelen ook echt zeker te stellen, moet het huidige beleid worden aangescherpt. De maatregelen die hiervoor nodig zijn, beschrijft Arnhem in de nieuwe Uitvoeringsagenda Schone Lucht 2024-2030.
Lees verder Pijl
Zonnepanelen
De gemeente bereikt belangrijke doelen in de Energietransitie. Dat blijkt uit de voortgangsrapportage 'New energy made in Arnhem 2023'. Het programma, gestart in januari 2020, heeft als doel om de CO2-uitstoot van de stad drastisch te verminderen. In de gebouwde omgeving en bij bedrijven en industrie is percentueel de grootste energiebesparing gerealiseerd.
Lees verder Pijl
Muurschildering van Indonesische kunstenaar Marishka Soekarna aan de Apeldoornseweg
Arnhem stelt als eerste Nederlandse gemeente een straatcurator aan: Vincent William. De gemeente stelt voor het cureren van muurschilderingen in de stad een jaarlijks bedrag van in totaal € 70 duizend tot tenminste 2027 ter beschikking. 
Lees meer Pijl
Een saxofonist en een vrouw strooien bloemblaadjes vanaf de Zwanenburg in Sonsbeek tijdens de herdenkingswandeling 2023
Vanaf het einde van de 16e eeuw tot het einde van de 19e eeuw was Arnhem, zoals ook vele andere Nederlandse steden, betrokken bij slavenhandel en slavernij. Op maandag 1 juli vieren we het einde van de slavernij: met het Keti Koti Festival in Musis Stadstheater. 
Lees verder Pijl
Logo Ondernemers Event Arnhem
Het event is op dinsdag 3 september van 14.00 tot 20.00 uur in Musis. Laat u samen met 399 andere Arnhemse ondernemers inspireren en motiveren. Thema van deze bijeenkomst is: De kracht van samenwerking.
Lees verder Pijl
Logo wij werken voor Arnhem.
We zoeken nieuwe collega's. Op dit moment hebben wij meerdere openstaande vacatures. Bijvoorbeeld:
 
Al onze vacatures vindt u op www.werkenvoorarnhem.nl.
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd door de gemeente Arnhem en verschijnt 1 keer per week. U ontvangt deze omdat u zich hier voor heeft ingeschreven. Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dan kunt u zich altijd uitschrijven.
Contact
Telefoon
Website
Volg ons op
Facebook X LinkedIn Instagram
Algemeen