Beste ,

De havens van Nederland en Vlaanderen staan ondanks hun concurrentiepositie, voor gedeelde uitdagingen richting de toekomst. Daarom is het slim om waar mogelijk, de samenwerking te zoeken. Tijdens de eerste editie van de Vlaams-Nederlandse Havendagen op woensdag 29 en donderdag 30 september, kijken we een keer niet naar de verschillen, maar gaan we het hebben over de overeenkomsten. Op welke vlakken kunnen de havens elkaar versterken?

Woensdag 29 september
Wat zijn de positieve raakvlakken tussen de Vlaamse Havenstrategie en de Nederlandse Havennota 2020-2030? Samen met de politiek, de havens en het bedrijfsleven duiken we in de gedeelde doelstellingen. Waar ontmoeten Antwerpen, Rotterdam, North Sea Port, Zeebrugge, Amsterdam en de andere havens uit Nederland en Vlaanderen elkaar als het gaat om digitalisering, veiligheid en energietransitie?

Donderdag 30 september
Hoog op de Europese agenda en ook in de havenstrategieën van beide landen, staat de Verduurzaming van de binnenvaart. Hoe kunnen havens dit in gezamenlijkheid verder ondersteunen? Wat is de rol van Europa? En wie zijn de koplopers? We praten erover met Europese en landelijke politiek, logistieke bedrijven, binnenvaartschippers, verladers, terminals en de havengemeenschappen zelf. 

Binnenkort presenteren we de eerste namen en het volledige programma, maar inschrijven kan nu al. Markeer 29 en 30 september alvast in uw agenda!


Organisatie
De Vlaams-Nederlandse Havendagen worden dit jaar voor het eerst georganiseerd op initiatief van het Nederlandse Consulaat-Generaal te Antwerpen, in samenwerking met het Departement Mobiliteit en Openbare Werken, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Nieuwsblad Transport.

We hopen u te zien tijdens de Vlaams-Nederlandse Havendagen!

Met vriendelijke groet,
Kim van Dijk
Programmamanager 
Nieuwsblad Transport



https://go.promedia.nl/emailPreference/epc/183272/hoZF_UA3t8yjqVwOo9co156eW4tQrN3zD3voF_fbBlw/88e7f7ca13a9f31de91a2e4882c9e9ceee51d5954258deeb353f01f3b0a2c9aa/627430599 
Uitschrijven voor emails over de Vlaams-Nederlandse Havendagen | Beheer je emailvoorkeuren