Het Rode Kruis | Tips voor eerste hulp bij voetbalongevallen, Hans reanimeerde zijn teamgenoot en organiseer een groepscursus op jouw club!  

Voetbal en EHBO

 
 
Hans reanimeerde zijn teamgenoot
 
Op een mooie zondagmiddag blaast het team van Hans stoom af in de kantine van hun voetbalclub. Ineens komt er iemand naar binnen gerend voor een AED. "Er was iemand in elkaar gezakt op het veld", vertelt Hans. Hij ging er gelijk naar toe en zag dat er al iemand was begonnen met reanimeren. Samen reanimeren ze zijn teamgenoot bijna een kwartier tot de hulpdiensten het over namen.
 
Hoe ze een leven redden Pijltje
 
 
 
 
Organiseer een groepscursus op jouw sportclub
 
Is jouw club klaar voor een noodgeval? Volg deze zomer samen met team- of clubgenoten een groepscursus Sport EHBO en ontvang een gratis sport EHBO tas! Zo zijn jullie voorbereid op een noodgeval én steun je de hulpverlening van het Rode Kruis. Vraag vrijblijvend informatie aan of bekijk de video voor een sfeerimpressie van een cursus op een voetbalclub.
 
Vraag vrijblijvend info aan Bekijk de video Pijltje
 
 
 
 
Eerste hulp bij voetbalongevallen
 
 
 
 
 
 
 
Harde bal in het gezicht
 
De vrije trap van de tegenstander komt keihard in het gezicht van je teamgenoot. Iedereen juicht; lekker tegen gehouden! Maar hij heeft er wel flink last van en blijft duizelig. Je twijfelt over een lichte hersenschudding. Wat doe je?
 
Wat je doet bij hersensletsel Pijltje
 
 
 
 
 
 
 
 
Uitglijder op kunstgras
 
Terwijl hij de bal probeert te veroveren glijdt een verdediger op snelheid uit op het hete kunstgras. Op z'n knie en bovenbeen zit een grote schaafwond die er lelijk uit ziet. Hoe kan je deze het beste verzorgen?
 
Hoe behandel je een schaafwond Pijltje
 
 
 
 
 
 
 
 
Val op de pols
 
AU! De keeper komt in botsing terwijl hij in de lucht was en valt lelijk op z'n pols. Zijn pols doet veel pijn maar hij geeft aan dat hij door wilt spelen. Is dat wel verstandig? Of is de pols niet gebroken? 
 
Hoe herken je een botbreuk? Pijltje
 
 
 
 
Doe de Sport EHBO quiz
 
Wat doe jij wanneer iemand hard op z'n rug valt op het voetbalveld? En hoe stop je een bloedneus na een botsing? Doe de Sport EHBO quiz en test in 6 vragen jouw kennis over sportletsels en blessures. Heb jij de kennis in huis om een ander goed te kunnen helpen wanneer het fout gaat?
 
Doe de quiz Pijltje
 
 
 
 
Word EHBO-instructeur bij het Rode Kruis
 
Ben jij enthousiast over EHBO? En wil je anderen leren hoe ze in noodsituaties kunnen handelen? Word dan EHBO-instructeur! Hiermee draag je bij aan de EHBO-kennis en hulpbereidheid in Nederland én kun je een leuke boterham verdienen. Tijdens onze 8 daagse opleiding perfectioneer je jouw EHBO-skills en leer je les te geven aan diverse groepen. Je kunt je vanaf nu aanmelden voor de opleiding van september.
 
Meer info Pijltje
 
 
Volg ons ook via:  Facebook      Instagram      Twitter      LinkedIn      Youtube      TikTok
 
 
Telefoon 070 - 44 55 678
Tijdens kantooruren
 
 
 
E-mail contactcenter@redcross.nl
 
Whatsapp 06 5781 3499
 
CBF erkend Postcode Loterij ANBI
Deze mail is verstuurd door het Nederlandse Rode Kruis naar John Do met het mailadres newsletter@newslettercollector.com

Afmelden Pijltje

Wat vind je van deze e-mail? Positief | Negatief

© 2024 Het Nederlandse Rode Kruis | Anna van Saksenlaan 50, 2593 HT Den Haag | Postbus 28120, 2502 KC Den Haag
E-mail in browser openen | Privacy statement | Cookiebeleid | Disclaimer | Voeg ons toe aan jouw lijst met veilige afzenders.