Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 8 maart 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Eerste kamer neemt Wet uitfasering PEB + novelle aan
De Eerste Kamer heeft dinsdag de ‘Wet uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen’ met algemene stemmen aangenomen. Ook werd de novelle, waarin alsnog een (voorwaardelijke) mogelijkheid tot aftrek van de lasten van de toekomstige indexatie van de pensioenaanspraken of van de pensioenuitkeringen wordt voorgesteld, aangenomen.
Lees meer
 
 
‘Veel DGA’s weten niet wat ze met PEB moeten’
Een kwart van de DGA’s die momenteel pensioen in hun BV opbouwt, moet nog een besluit nemen over wat ze met hun PEB doen als de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer ingaat. Dat blijkt uit onderzoek van ABN AMRO MeesPierson.
Lees meer
 
SRA Branche & Advieskringen Advertorial

Kom naar de Branche & Advieskring om uw kennis te verrijken in 2,5 uur. Tijdens deze interactieve bijeenkomst behandelt een deskundige de actuele ontwikkelingen van een specifieke branche of adviesthema. Op het programma staan Financieren via banken, het adviseren van familiebedrijven, ontwikkelingen in de automotive en zakelijke dienstverlening.

Meer informatie & aanmelden =>

 
Commentaar Deloitte op richtlijnen voor de jaarverslaggeving
Deloitte heeft commentaar geleverd op de richtlijnen die opgenomen zijn in de jaareditie 2016 van de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving voor middelgrote en grote rechtspersonen.
Lees meer
 
 
Belastingdienst: Mogelijk onterechte brief verstuurd over afkoop lijfrenteverzekering 2016
Mensen die van de Belastingdienst een brief hebben ontvangen over de afkoop lijfrenteverzekering 2016, hebben deze brief wellicht onterecht ontvangen.
Lees meer
 
Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen Advertorial

Van uren factureren naar value added pricing

Als accountants- of administratiekantoren staat u voor strategische keuzes. Veranderende cliëntbehoeften en ingrijpende technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat u zaken anders moet gaan aanpakken. Een nieuw verdienmodel is binnen handbereik. Maar hoe werkt dat? En wat zijn de voordelen?

Lees het in de whitepaper =>

 
Harry van den Burg RA partner Baker Tilly Berk
Baker Tilly Berk heeft Harry van den Burg per 1 februari jl. benoemd als partner. De registeraccountant uit Leiden wordt medeverantwoordelijk voor de Rotterdamse accountantspraktijk van Baker Tilly Berk.
Lees meer
 
 
Hoe richt je een vereniging of stichting op?
Nederland is een verenigingsland bij uitstek en telt meer dan 300.000 verenigingen en stichtingen. Van de ANWB tot de Zonnebloem, van werkgevers tot vakbond, van sport tot goede doelen en politiek. Bent u als accountant betrokken bij het oprichten van een vereniging of stichting? Dan is het handig om eerst de zaken goed op een […]
Lees meer
 
Hoe kunnen professionals het klantcontact verbeteren? Advertorial

Met de Expectations Monitor brengt u zelf de verwachtingen van klanten in kaart, waardoor u tijdig op veranderingen kunt inspelen. Het is een hulpmiddel voor de professional om met de klant hierover het gesprek aan te gaan. Het ondersteunt de klantrelatie, uw organisatie wordt klantgericht en enthousiast.

Ik wil informatie over een proefperiode! =>

 
Vijf aanhoudingen op verdenking van BTW-fraude
De FIOD heeft maandag 5 mannen aangehouden die worden verdacht van BTW-fraude en witwassen. Bij twaalf doorzoekingen in woningen en bedrijfspanden werd beslag gelegd op twee woningen, luxe auto’s, een boot, handelsvoorraden en op bankrekeningen in binnen- en buitenland.
Lees meer
 
 
Nico Koppel: Dit hoort u niet bij de televisiesterren
Welke partij wordt de grootste? Wie is de meest geschikte premier? Wat zijn de partijplannen over zorg, immigratie en integratie. Volgende week zijn de verkiezingen en wie over deze genoemde onderwerpen wil horen, komt ruimschoots aan zijn trekken bij Pauw, Jinek en Humberto.
Lees meer
 
 
Univé start pilot AOV voor ZZP’ers tot 45 jaar
Verzekeraar Univé heeft samen met ZZP’ers een flexibele inkomensverzekering voor alle ZZP’ers tot 45 jaar ontwikkeld. De verzekering biedt twee jaar een uitkering bij ziekte en ongevallen.
Lees meer
 
 
Inkomen 65-plussers hoger dan 20 jaar geleden
Het gemiddelde inkomen en vermogen van 65-plushuishoudens zijn er in twintig jaar tijd meer op vooruitgegaan dan het inkomen en het vermogen van het gemiddelde huishouden. Dat meldt het CBS.
Lees meer
 
Bloemen, bloembollen en planten: real time transactievastlegging van veilingfacturen Contentpartner
Bloemen, bloembollen en planten, van oudsher een onderdeel van Holland’s trots en goed voor meer dan € 2 miljard omzet per jaar. Ondernemers brengen hun producten bijna dagelijks naar hun coöperatieve veiling. Dit levert veel financiële transacties op. Van Velzen accountants & adviseurs uit Warmond heeft vorig jaar het initiatief genomen om de daarbij behorende […]
 
IB- en VPB actualiteiten Opleiding
Begin 2017 worden weer de eerste jaarrekeningen 2016 opgesteld en de eerste aangiften over het jaar 2016 ingediend. In deze educatiebijeenkomst worden de belangrijkste wijzigingen behandeld die in de fiscale wetten en regels voor de jaarrekeningen en aangiften van belang zijn. U krijgt een overzicht van de belangrijkste jurisprudentie en besluiten uit 2016. Deze worden […]
 
Financial Accountant Vacature
No two days are the same. Perfect! Optiver brings together a multidisciplinary group of talented people from all over the world who together strive to be better tomorrow, than they are today. Our culture supports and empowers Optiverians to develop and be at their best both personally and professionally. The dynamic, collaborative environment and the […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn