Door de klimaatverandering worden de hittegolven steeds extremer: ze duren langer, volgen elkaar sneller op en worden alsmaar heter. Welke temperaturen kan ons lichaam eigenlijk aan? Wanneer is het té warm?
Met de arthroscoop kan de arts gewrichten van binnen controleren op beschadigingen (gescheurd kraakbeen, gescheurde meniscus of banden, gebroken bot, losse bot- of kraakbeenstukken, slijtage, ontsteking...) en de letsels ook herstellen.
Door gezond te leven kunnen we onze telomeren, de beschermende uiteinden van onze chromosomen, verlengen, wat het risico op ouderdomsziekten verkleint. Hoe kan je die telomeerlengte dan precies beïnvloeden? En wil dat ook zeggen dat we ons verouderingsproces kunnen terugdraaien?
Multiple sclerose (MS) is een chronische ziekte die de levenskwaliteit enorm kan aantasten. "De vooruitgang in het voorkomen van opflakkeringen is enorm geweest de voorbije 20 jaar. Eenzelfde therapeutische (r)evolutie is nu nodig om progressie af te remmen", vertelt prof. Bénédicte Dubois.