En kende je deze ongebruikelijke fobieën al?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Wat zijn de risico's van vakantiebeestjes?

In Nederland én daarbuiten zijn tijdens de vakantie weer muggen en teken actief. Niet alleen irritant, maar de kriebelaars kunnen ook nare ziektes overbrengen. Wat is het risico van die beestjes tijdens je vakantie?

Meer dan jeukende bulten
 
 
Afbeelding
 

Vijf ongebruikelijke fobieën

Hoogtevrees, claustrofobie en een angst voor spinnen ken je vast wel, maar wist je dat er ook mensen zijn die de kriebels krijgen van gaten of beginnen te bibberen bij het zien van het getal vier?

Durf jij dit artikel te lezen?
 
 
 
Afbeelding
 

Duik nu in de nieuwste Quest

Geniet jij van de verhalen in deze nieuwsbrief, maar mis je het gevoel van een papieren Quest? Niet getreurd, want je kunt altijd een los blad bestellen op shop.quest.nl In Quest 7 leer je bijvoorbeeld hoe je leugenaars herkent, wat er gebeurt als een geomagnetische storm over de wereld raast en waarom meeuwen steden terroriseren.

Die laat ik niet liggen!
 
Afbeelding
 

Welk effect heeft zonnebrandcrème op de zee?

Wie zijn huid wil beschermen, brengt een dikke laag zonnebrandcrème aan tijdens het zonnen. Maar als je gaat zwemmen, blijft lang niet alles op je huid zitten. Hoeveel eindigt in de zee? En is dat slecht voor onze oceanen?

Bleke koraalriffen
 
 
Afbeelding
 

Misofonie: waarom sommige mensen walgen van bepaalde geluiden

Journalist Lotte Stegeman wordt nogal boos van sommige eetgeluiden. Chips, appels, popcorn: je kunt het beter niet in haar buurt verorberen. Voor haar kwaal bestaat een chique naam: misofonie. Leuk, maar hoe leer je omgaan met de eetgeluiden van anderen?

Slechte tafelmanieren niet slikken
 
 
Afbeelding
 

Het best gelezen artikel van vorige keer

Krijg je puistjes van chocolade?

’s Avonds zit je op de bank met een reep chocolade en de volgende dag heb je een dikke vette puist op je voorhoofd. Grote kans dat je die reep de schuld geeft, maar is dat wel terecht?

Het antwoord is niet zo puur-wit