Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 13 februari 2020   Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Passie voor dans? Lees Dans Magazine 

Dans Magazine is een must-read voor iedereen die graag dans kijkt, dans maakt, dans leert en vooral: dans dóét. Met heel veel praktische en inspirerende tips & trucs, exclusieve kijkjes achter de schermen, gesprekken met dansers en choreografen en inside information uit de danswereld.
Heb jij een passie voor dans? Dan lees je Dans Magazine. Profiteer nu van introductiekorting én cadeaus.

Ook leuk om cadeau te geven. 


Top-3 dansnieuws

Hiphop-evenement Juste Debout komt weer naar Nederland 

Juste Debout komt op 22 februari weer terug naar Nederland en belooft ook dit jaar weer een spektakel te worden.

Topopleiding Dans van Nova College scoort hoog in Keuzegids

Het Nova College is een aantal plaatsen in de landelijke ranking gestegen en heeft nu een mooie 9e plaats bemachtigd in de nieuwe Keuzegids mbo 2020

Scapino's Ed Wubbe beschermheer van havo/vwo voor Muziek en Dans

Danstips krijgen van Ed Wubbe himself? Dat is waar leerlingen van de Havo/vwo voor Muziek en Dans (HMD) in Rotterdam nu van mogen profiteren.

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Zilveren jubileum voor ICK-choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten

Dit jaar is het 25-jarige jubileum van de samenwerking tussen de choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten. De ontmoeting van een Italiaan en een Nederlander in 1995 was het begin van een samenwerking waarbij ze een liefde voor het intuïtieve lichaam delen. Tijd dus om stil te staan bij een stel choreografen die altijd maar op zoek zijn naar een nieuwe dramaturgie van het lichaam.


Ingezonden mededeling

Kirina: 'A stunning spectacle' – The New York Times

Kirina is een verbluffende voorstelling die een zweterige, rituele en extatische dans combineert met voortstuwende muziek en een bezwerend verhaal. De Burkinese danser-choreograaf Serge Aimé Coulibaly maakt een voorstelling over migraties van mensen. Uitgangspunten: een Afrikaans oorlogsverhaal én de eerste verklaring van de rechten van de mens - niet die van Génève, maar die van Mali.


'Eeuwig jong' blijven? Ga op ballet! 3 redenen waarom ballet helpt tegen veroudering

Wist je dat ballet dansen veel voordelen heeft op latere leeftijd? Naast het trainen van kracht en flexibiliteit heeft ballet een aantoonbaar positief effect op de hersenen, zo blijkt uit onderzoek. De drie belangrijkste redenen om op ballet te gaan - of te blijven doen! 

 


Ingezonden mededeling

ITA-juniorproductie M!ndf#ck jr. in première op 21 februari

Ieder seizoen maakt ITA een voorstelling met én voor jongeren. Regisseur Nina Haanappel en choreograaf Junadry Leocaria maken dit jaar samen met 27 jongeren, van tussen de 15 en 20 jaar oud, M!ndf#ck jr. In een mix van dans en toneel nemen de jongeren je mee op een reis door hun onderbewustzijn. Met welke angsten worstelen zij en hoe zetten zij deze nachtmerries om in dromen? Jong zijn is een M!ndf#ck…
 

20 februari – 13 maart in Internationaal Theater Amsterdam


7 voorstellingen die je de komende maanden niet mag missen

We zijn al halverwege het dansseizoen van 2019 – 2020, maar de komende maanden is er nog heel wat moois aan dans te zien. Wil je nog een avondje naar het theater en echt iets bijzonders bijwonen? Deze voorstellingen mag je echt niet missen!


Ingezonden mededeling

Oerolhit gaat op tournee

Gefascineerd door het fenomeen volksdansen vraagt Nastaran Razawi Khorasani zich in deze dansperformance af hoe de huidige mens vorm en inhoud geeft aan gevoelens van saamhorigheid. Vier individuen doen een poging om hun eigen identiteit af te leggen. Lukt het hen zichzelf te vergeten?


★★★★ - Theaterkrant, ★★★★ - Volkskrant, ★★★★ - Scenes, ★★★★ - 8Weekly

Tournee NL: 13 feb – 10 apr 2020

Tickets en info


 

Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

 


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2020. Alle rechten voorbehouden.