EHBO: feiten en fabels

3 years ago


Text only:

Wordt deze mail van Het Nederlandse Rode Kruis niet volledig getoond, klik dan hier.
 
 
12 februari 2015
 

Wel of niet koelen bij een verzwikking? Moet je een wespensteek uitzuigen? Snuiten bij een bloedneus? Hoe zit het nu precies? En wat is feit en wat is fabel?


Fabel: 
Bij een bloedneus moet je je hoofd naar achteren doen, zodat het bloed er niet uit kan
Feit:
Bij een hevige bloedneus kan er dan bloed in de maag komen, waardoor je gaat braken. En de bloeding stopt er niet door. Je moet bij een bloedneus juist voorover buigen. Ook adviseren wij om 1 keer goed te snuiten en vervolgens moet je de neus 10 minuten dichtknijpen.


Fabel: 
Als iemand zich verslikt geef hem dan een glaasje water


Feit:
Zinloos en gevaarlijk. Bij een lichte verslikking moet je iemand laten hoesten, totdat de verslikking weg is. Bij een ernstige verslikking is het slachtoffer aan het stikken en zal drinken het alleen maar verergeren. Ons advies: bij een lichte verslikking iemand laten hoesten en bij een ernstige verslikking wissel je 5 slagen tussen de schouderbladen en 5 buikstoten af totdat het probleem is opgelost.


Meer weten?
Download gratis de EHBO app (Iphone, Android en Windows smartphones)


Ga naar de website
Zorg dat je altijd weet wat je moet doen!

Wil je in iedere situatie weten hoe je moet handelen? en zeker weten dat je het juiste doet? Meld je dan aan voor een EHBO cursus bij jou in de buurt!


Wat houd je tegen:


"Ik heb geen tijd"
We hebben een EHBO snelcursus van 4 uur en een workshop EHBO aan baby's en kinderen van 3 uur. In beide cursussen krijg je een basis voor EHBO bij de meest voorkomende ongevallen. En de cursussen zijn dus in 1 ochtend, middag of avond te volgen.


"Ik heb geen geld" 
Wist je dat een EHBO-cursus door bijna alle zorgverzekeraars gedeeltelijk of geheel vanuit aanvullende pakketten wordt vergoed? Kijk op www.rodekruis.nl/ehbocursus om te zien of dat ook voor jouw zorgverzekeraar geldt.


Kijk hier voor een overzicht van al onze EHBO-cursussen
 
 
 
Volg het Rode Kruis op:

Afmelden
| Doorsturen | Wijzig e-mailadres | Privacy statement

Rodekruis.nl

Categories: Business goods Charity | Funds Hobby | Leisure Care | Help | First Aid
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018