NIEUWS | RESEARCH | VACATURES | WEBSHOP

WEEKOVERZICHT

EIB: grotere planvoorraad woningen nodig in Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland zijn realistische mogelijkheden om aan de woningvraag van 102.000 tot 2025 te voldoen. Meer plancapaciteit ook in de weilanden is echter nodig, omdat bij de helft van de plannen kans is op vertraging of zelfs afstel.

Lees meer

‘Huurgroei op beste winkellocaties’

Na jaren van kommer en kwel, waarin spraakmakende faillissementen dagenlang de voorpagina’s domineerden, gaat het weer stukken beter in Nederland winkelland. De stemming onder consumenten is positief en dat uit zich onder andere in stijgende omzetcijfers van veel winkeliers.

Lees meer

Ondertekening twee contracten Park Harga in Schiedam

Gemeente Schiedam heeft met twee ontwikkelpartijen contracten getekend voor gronduitgifte voor 380 energieneutrale woningen en twee sportcomplexen in Park Harga in Schiedam.

Lees meer

JLL: beleggingsvolume van ruim 20 miljard in zicht

Het beleggingsvolume in direct commercieel vastgoed is in de eerste drie kwartalen van 2017 uitgekomen op 14,8 miljard euro, 15 procent meer dan in dezelfde periode in 2016. Een recordvolume van ruim 20 miljard euro is haalbaar, stelt JLL.

Lees meer

Syntrus Achmea koopt Damrak 57 Amsterdam

Syntrus Achmea Real Estate & Finance versterkt de portefeuille van het retailfonds met een pand aan Damrak 57 in het centrum van Amsterdam. Verkoper is een particuliere belegger.

Lees meer
(advertorial)

 

 

 

 

 

 

 

De kansen voor het Nederlandse retaillandschap

Op 7 november organiseren we aan de Zuidas de eerste Vastgoedmarkt Ontbijtsessie. Het centrale thema van deze sessie is retail. Een van de sprekers is Edwin Boer, Director Store Operations bij Hudson's Bay. Ook wordt er door JLL een onderzoek gepresenteerd naar Nederlandse winkelsteden.Na afloop ontvangt u hiervan een gedrukt exemplaar.

Rising Star: Tessa Duste

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van vijftien vragen. Dit keer: Tessa Duste van MOSS en Hrbs.

Lees meer

Cromwell maakt Mark McLaughlin directeur Europa

Cromwell Property Group heeft Mark McLaughlin benoemd tot managing director van zijn Europese bedrijf.

Lees meer

Woningtekort daalt voor het eerst in tien jaar

Het aantal nieuwbouwvergunningen heeft in de periode begin 2013 tot eind 2017 een achterstand van 115.000 woningen opgelopen ten opzichte van de verwachte huishoudensgroei. In 2018 zal het woningtekort evenwel voor het eerst in tien jaar licht dalen.

Lees meer

Enorm logistiek project bij Maastricht Airport

Het Limburgse vastgoedbedrijf Leeyen Vastgoed zet op een 27 hectare groot bedrijventerrein bij Maastricht Achen Airport binnen drie jaar achttien gebouwen neer voor de vestiging van internationale logistieke bedrijven. Daarmee is 160 miljoen euro aan investeringen gemoeid.

Lees meer

Hoe één app ook Uber op z´n kop kan zetten

De noodzaak om de innovatiesnelheid van een organisatie substantieel te verhogen én te digitaliseren is groot.

Lees meer
 
 

VASTGOEDMARKTBANEN

Medewerker Servicedesk Vastgoed
Senior/medior nieuwbouwspecialist /woningmarktconsultant TW3 Rotterdam
Beleidsadviseur Erfpachtbeleid Grond en Ontwikkeling

HET NIEUWS VAN

 

Michiel Boonen
 
De hectiek van (alweer) een recordjaar?
 
JLL maakte deze week bekend dat de Nederlandse vastgoedmarkt op weg is naar alweer een record beleggingsvolume.
 
De twintig miljard euro die haalbaar lijkt, was enkele jaren geleden – in 2012 werd er ‘slechts’ ruim vier miljard euro belegd – ondenkbaar.
De markt staat er vijf jaar later inderdaad anders voor.
 
Was 2012 misschien wel het dieptepunt van een economische cyclus, dan zou 2017 wellicht het hoogtepunt kunnen zijn.
 
Echter, ondanks het hoge beleggingsvolume en de historisch scherpe aanvangs-rendementen zijn er weinig factoren die duiden op een aanstaande neerwaartse cyclus.
 
Bestaat de mogelijkheid dan dat in 2018 wederom met miljarden gesmeten gaat worden in de beleggings-markt? Zolang de huidige lage rentestanden niet te fors oplopen, geopolitieke spanningen blijven zorgen voor volatiliteit op aandelenbeurzen en de economie zorgt voor een positief gebruikers-marktsentiment, is dat zeker mogelijk.
 
Daar komt bij dat consu-menten naar een hoger rendement zoeken op hun vermogen en dit vaak in (direct- en indirect) vastgoed vinden.
 
Het aantal verzoeken dat er op een gemiddelde research-afdeling van een vastgoed-adviseur binnenstroomt lijkt wekelijks toe te nemen.
 
Je zou het de hectiek van een recordjaar kunnen noemen, gekte van de markt, of – en daar lijkt het steeds vaker op – business as usual.
 
Michiel Boonen
Senior researcher bij vastgoedadviseur JLL
 

COLOFON

Contact
Nieuwsbrief
Adverteren
twitter linkedin RSS
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.