Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
10 mei 2022

Vanaf deze week start de gemeente met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups in Boxtel. Naast deze bestrijding van de rupsen  zetten we in 2022 ook in op meer variatie in ons bomenbestand en op het stimuleren van de aanwezigheid van natuurlijke vijanden van de rupsen.
 

Wat gaan we doen?

We bespuiten (ca. 3200) eiken preventief met een bestrijdingsmiddel. Dit middel werkt alleen bij rupsen en is niet gevaarlijk voor andere organismen. Omdat de overlast van de rupsen vorig jaar flink daalde, behandelen we in 2022 aanzienlijk minder eiken preventief dan in de jaren hiervoor. We voeren geen tweede bestrijdingsronde uit. 
Verder behandelen we geen eiken op plaatsen waar volgens de meest recente kaarten van de Vlinderstichting beschermde vlinders voorkomen.

Op deze pagina vind je meer informatie over eikenprocessierupsen. Ook staan hier de straten opgesomd waar we in (een deel van) de eiken de rupsen preventief bestrijden in onze gemeente.

Lees verder

Herdenking 4 mei

Samen zijn we er verantwoordelijk voor om vrijheid in stand te houden. Daarom herdenken we op 4 mei de oorlogsslachtoffers en vieren we op 5 mei dat we in vrijheid leven.

Ook in de gemeente Boxtel werd er op 4 mei stilgestaan bij de oorlogsslachtoffers. Wethouder Désiré van Laarhoven was aanwezig bij de herdenking van Liempde, wethouder Mariëlle van Alphen-Habraken bij de herdenking in Boxtel en burgemeester Ronald van Meygaarden bij de herdenking in Esch. In Esch werden verhalen verteld over burgerslachtoffers. Ook werd er, ter blijvende herinnering, een plaquette onthuld.

Met dank aan Algemeen belang Liempde, Prikbord Esch en Boxtel Vooruit voor de foto's.
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten
 .