Gawalo
Online versie
Cv-ketel nog niet op zijn retour

De cv-ketel domineert nog altijd de verwarmingsmarkt. In 2017 werden vijf keer zoveel hr-ketels verkocht als warmtepompen. Wel werden er 15% meer warmtepompen verkocht dan in 2016.

Lees verder >
Einde cv-ketel nog niet in zicht

Installateurs hoeven hun kennis over cv-ketels nog niet bij het oud vuil te zetten. Volgens Benno Schepers van CE Delft zullen er altijd gebouwen zijn met een cv-installatie op gas. Om CO2-neutraal te verwarmen, moet dat gas wel hernieuwbaar zijn.

Lees verder >
Eindhovense campus volledig aardgasloos

De Eindhovense Brainport Industries Campus (BIC) wordt niet aangesloten op het gasnet. De campus maakt gebruik van duurzame energieopwekking, met onder andere warmte-koude opslag (WKO), warmtepompen en 8.800 zonnepanelen.

Lees verder >
(advertorial)
Zakendoen
Benut jij je kansen optimaal?
Wil jij méér plezier in telefonische acquisitie? Krijg het op 30 oktober tijdens ‘Zakendoen in de bouw’

18.000 woningen op warmtenet in Ede

Met de aansluiting van vijf appartementsgebouwen op het warmtenet van Warmtebedrijf Ede verwarmt Woonstede nu 3000 sociale woningen op biogas. In totaal zijn op het warmtenet al 18.000 woningen aangesloten.

Lees verder >
Energieneutraal bouwen: cursus voor installateurs

In de driedaagse Praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren van Kennisinstituut Kern doen installateurs kennis op om energieneutrale projecten te realiseren in een bouwteam. De cursus start op 20 september in Ede.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Nieuwe VLA gelijkwaardigheidsmethodiek resulteert in Optima²-pakket en Optima²-set

Brancheorganisatie VLA komt, in samenwerking met de betrokken adviesbureaus, met een wijziging in de gelijkwaardigheidsmethodiek. Het gaat om de gelijkwaardigheid op ventilatiesystemen C.4a voor mechanische afvoer en natuurlijke toevoer en D.3 voor mechanische toe- en afvoer, WTW. 

Lees verder >
Prefab-aansluitsets voor luchtbehandeling ziekenhuis

Door de verdelers voor luchtbehandelingskasten te prefabriceren, werd installateur Strukton montagewerk uit handen genomen. De samenwerking tussen Strukton, Rensa en toeleverancier Tema Techniek vormt een mooi voorbeeld van hoe de groothandel als prefabregisseur de doorlooptijd kan versnellen.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Zonder data kan je niet scoren
Meld u aan voor hét event op gebied van beheer en onderhoud. Een boeiend programma met interessante sprekers die de link leggen tussen data en sport. Voorbeelden van het voetbalveld vertalen we door naar praktische toepassingen om uw serviceorganisatie beter te laten presteren.
Blog
Bent u al gebeld?

Stel u eens voor. U komt net terug van vakantie en bij het eerste telefoontje dat u opneemt wordt de vraag gesteld: “kunt u volgende week 40 warmtepompen komen installeren?”

Lees verder >
Whitepaper
Warmtenetten in de energietransitie: kansrijk of te complex?

Bij elektriciteitscentrales, afvalverwerkingsbedrijven en bijvoorbeeld datacenters komt veel warmte vrij. Dat kan een nuttige bron zijn voor het verwarmen van woningen, bedrijven en kantoren. Wat is nodig voor een goede uitwisseling?

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright