NT e-mail
 
17-06-2022
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
‘Einde Europese scheepsbouw dreigt door Chinese concurrentie’
 
‘De Europese Unie moet niet naïef zijn over China. Het is essen­tieel dat we in Europa schepen kunnen blijven bouwen met alle bijbehorende kennis, kunde, technologie en banen. Maar juist dat staat nu allemaal op het spel.’
 
 
 
BESTEMMINGEN
 
#
 
NT TV: Albert Heijn stapt versneld over op emissievrije bevoorrading
 
Albert Heijn stapt versneld over op elektrisch transport. Wat betekent dat voor de vervoerders waar het bedrijf mee werkt? Wie betaalt wat? En is er eigenlijk wel voldoende netcapaciteit? NT ging in gesprek met Peter Leegstraten, manager transport expertise bij Albert Heijn, over de eerste ervaringen van zijn bedrijf met elektrische trucks en de hoofdbrekens...
 
 
 
 
MODALITEITEN
 
#
 
Nederland met stip op nr. 2 op ranglijst beste vlagstaten
 
Nederland is met stip naar de 2e plek gestegen op de ranglijst van maritieme vlagstaten die jaarlijks wordt samengesteld door de internationale scheepscontrole-organisatie Paris MoU. Vorig jaar moest de Nederlandse vlag nog genoegen nemen met plek 5.
 
 
 
#
 
Meer goederentreinen over Rhine-Alpine corridor in 2021
 
Het gaat goed met de hoeveelheid vrachtvervoer per spoor op de Rhine-Alpine corridor. In 2021 groeide het verkeer met maar liefst 7,84% ten opzichte van 2020. Wel was er een duidelijke afname te zien in de punctualiteit op de corridor.
 
 
 
 
ECONOMIE
 
#
 
Logistic Force neemt Worktrans Uitzendgroep over
 
De logistieke HR-dienstverlener Logistic Force heeft de activiteiten van Worktrans Uitzendgroep overgenomen. Hiermee vergroot Logistic Force vooral haar dekking in het noorden van Nederland.
 
 
 
#
 
Biden ondertekent scheepvaartwet en maakt ‘noodbevel’ mogelijk
 
President Joe Biden heeft donderdag zijn handtekening gezet onder de Ocean Shipping Reform Act, de Amerikaanse scheepvaartwet die hoge containerkosten en de inflatie zou moeten gaan beteugelen.
 
 
 
#
 
Meer controle op voorwas van tankschepen door havenbedrijven
 
De voorwas van tankschepen wordt voortaan strenger gecontroleerd. De checks worden gezamenlijk opgepakt door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de havenbedrijven van Rotterdam en Amsterdam. Ook het toegestane zwavelgehalte in scheepsbrandstof gaat scherper worden gecontroleerd, laten de partijen weten.
 
 
 
#
 
Welke Incoterms bij multimodaal transport?
 
Bij elke Incoterm is het sluiten van een vrachtcontract één van de belangrijkste verplichtingen. De overeengekomen Incoterm bepaalt wie – de koper of de verkoper – die verplichting op zich neemt. De transportvorm is een belangrijke overweging. Maar hoe zit het bij multimodaal transport?
 
 
 
#
 
EU zet marktplaats op voor graantransport uit Oekraïne
 
De Europese Unie heeft samen met operator Rail Cargo Group en innovatiespecialist V_labs een platform gelanceerd die Oekraïense boeren samenbrengt met Europese logistieke dienstverleners om zo graanexport vanuit Oekraïne naar de Europese lidstaten te optimaliseren.
 
 
 
#
 
Drones en camera’s in Rotterdamse haven tegen drugssmokkel
 
In de Rotterdamse haven wordt met de uitbreiding van het bestaande netwerk van camera’s en drones een zogenoemd ‘virtueel hek’ gecreëerd om drugscriminaliteit aan te pakken. ‘Nog meer ogen in de haven’, noemt een gemeentewoordvoerster het.
 
 
 
#
 
De groene enveloppe
 
De blauwe enveloppe kennen we, maar bedrijven gaan in de nabije toekomst ook een groene enveloppe op de deurmat vinden. Zij moeten concreet aantonen wat hun bijdrage is aan de duurzame transitie. De afspraken van verschillende Green Deals, op Europees en nationaal niveau, zullen worden getoetst door regelgeving tot op individueel bedrijfsniveau. Bereid u dus...
 
 
 
#
 
Gebalde vuisten om werkomstandigheden
 
Een groep Japanse chauffeurs van Amazon toog maandag in Tokio naar het hoofdkantoor van Amazon Japan om daar met opgestoken, gebalde vuisten aan te dringen op betere werkomstandigheden en minder overwerk. Is, zo vraag je je af bij het lezen van het bericht hierover van het Japanse persbureau Kyodo, anno 2022 dan niets meer heilig?...
 
 
 
#
 
Europese gasprijs stijgt weer fors na beperking leveringen Gazprom
 
De Europese gasprijs is donderdag fors gestegen nadat Gazprom de leveringen van gas aan Duitsland en Italië had beperkt. Op de toonaangevende beurs van Amsterdam werd gas ruim een vijfde duurder. Deze week kwam er al bijna de helft bovenop de prijs.
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2022 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam