Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 17 januari 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Eindelijk wat schot in inhoud opvolger Wet DBA
Minister Koolmees van SZW en staatssecretaris Menno Snel van Financiën hebben de Tweede Kamer een nieuwe ‘voortgangsbrief ‘ met op onderdelen bijlagen gestuurd over de uitwerking van de maatregelen ‘werken als zelfstandige’. Zo is er wat meer duidelijkheid over het begrip ‘gezagsverhouding’ en over de opdrachtgeversverklaring. 
Lees verder »
Speculeren over ‘Brexit’ in 6 scenario’s
Het risico op een chaotisch vertrek van de Britten uit de EU is toegenomen nu het Britse Lagerhuis tegen de overeenkomst heeft gestemd die premier Theresa May heeft gesloten met de Europese Unie. Maar ook de kansen op een uit- of afstel van Brexit zijn gegroeid. Een samenvatting met verschillende scenario’s.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Het samenstelseizoen is weer in volle gang!

Is jouw kantoor al klaar om de jaarrekeningen aan te leveren? Met Visionplanner maak je voor iedere klant precies die jaarrekening die hij nodig heeft. Snel en efficiënt waar het kan. Uitgebreid en mooi opgemaakt voor klanten die dat op prijs stellen.
Download een voorbeeld van het uitgebreide financieel verslag.

Lees verder »
Wel schenkbelasting voor nieuwe levensgezel gehuwde man
Een schenking aan een levenspartner die tevens een voorschot is op een erfenis, terwijl er nog een wettig echtgenote in het spel is. Moet daar schenkbelasting over betaald worden? De inspecteur vond van wel, de rechtbank van niet, en het Hof kiest de middenweg.
Lees verder »
Verduurzamen, maar de bank werkt niet echt mee
De helft van de mkb’ers zegt te weinig steun te krijgen van hun bank bij het verduurzamen van de onderneming. Dat blijkt uit een onderzoek van mkb-financieringsplatform October onder 1049 mkb-ondernemers. Slechts de helft zegt steun te ondervinden van de bank bij verduurzamingspogingen, terwijl bijna tweederde wel bereid is een deel van de omzet te […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscaal Vanmorgen is vandaag jarig en trakteert!

Fiscaal Vanmorgen bestaat 2 jaar! En wie jarig is trakteert. Daarom krijgt ú vandaag 50 euro korting* op het inschrijfgeld bij aanmelding voor een cursus van Fiscaal Vanmorgen. Schrijf snel in voor één of meerdere cursussen en meld in het opmerkingenveld de code: ‘FVjarig1719’.

Lees verder »
Shutdown remt groei Amerikaanse economie
Het Amerikaanse bedrijfsleven maakt zich zorgen over de ‘shutdown’ van de overheid, die al vier weken duurt en de groei van de economie afremt. Jamie Dimon, topman van de grootste Amerikaanse bank JPChase Morgan vreest dat als de shutdown het gehele eerste kwartaal blijft voortduren, de economische groei kan stilvallen.
Lees verder »
Alle belastingtarieven op Beleidsinformatiekaart
Het Ministerie van financiën heeft een zogeheten ‘Beleidsinformatiekaart’ opgesteld. Daarop staan alle belastingtarieven en de ontwikkeling daarvan in de afgelopen jaren vermeld. De kaart is te downloaden op de website van het ministerie, onder ‘Documenten’.       
Lees verder »
Hoekstra wil transparantie over provisie intermediair schadeverzekeringen
Wie via een financieel adviseur een schadeverzekering afsluit, krijgt straks van tevoren te horen hoeveel provisie die adviseur daar van de verzekeraar voor krijgt. Dat blijkt uit een brief van minister Wopke Hoekstra van Financiën aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
MLE heeft nieuwe vestiging in Enschede
Make Life Easier heeft een nieuwe vestiging in Enschede. Vanaf deze locatie leveren de Twentse collega’s een bijdrage aan de ontwikkeling en de support van de MLE software, meldt MLE.
Lees verder »
Brexit-paniek: tuinders willen compensatie bij eventuele ‘no deal’
Ondernemersorganisaties trekken bij het kabinet aan de bel nu de Brexitdeal op een voor de Britse premier Theresa May historische nederlaag is uitgedraaid in het Britse parlement. Zo eisen tuinders boter bij de vis als er een harde Brexit komt, meldt RTLZ.  
Lees verder »
Nieuwe nadere voorschriften en PE-regels
Vanaf 1 januari 2019 gelden er nieuwe regels voor accountants. In het oog springend zijn vooral de Nadere voorschriften NOCLAR (NV NOCLAR) en de Nadere voorschriften permanente educatie 2019 (NVPE2019). Deze laatste zal nog niet meteen voor alle accountants gelden aangezien deze gefaseerd wordt ingevoerd, meldt de NBA. 
Lees verder »
Honderdste bedrijfslening via platform Knab
Klanten van Knab hebben via het crowdfundplatform van de online bank de honderdste bedrijfslening gefinancierd. Op het platform zijn ruim 5.000 investeerders actief. Zij hebben in tweeënhalf jaar tijd samen bijna 20 miljoen euro geïnvesteerd in Nederlandse mkb-bedrijven.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Ketelaar Klip: ‘Met dezelfde capaciteit kunnen we meer aangiftes verwerken’

Ketelaar Klip accountants & belastingadviseurs is al meer dan 65 jaar voor veel bedrijven een betrouwbare en kundige partner op het gebied van administratie, fiscale dienstverlening en salarisverwerking. Met kantoren in Groningen en Stadskanaal staat het klaar voor ondernemingen in de gehele regio en zorgt het ervoor dat haar klanten financieel en fiscaal op orde […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Arbeid en Recht (1)
Fiscount
18 februari 2019
Postbachelor AA (accountancy) oriëntatie MKB
Avans+
1 februari 2019
Masterclass AVG management van Z tot A
The Legal Privacy Company
14 februari 2019
VACATURES
Accountant
ABAB
Uden
Assistent Audit te Delft
PKF Wallast
Delft
Supervisor audit Utrecht
Baker Tilly Berk
Utrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN