EKOnoom | Superfood en -koe. Echt waar, alleen bij ons...

3 years ago


Text only:

VRIJDAG 16 JAN 2015

EKOnoom | Superfood en -koe. Echt waar, alleen bij ons... 

Boerenkool is een heerlijke winterse groente. Erg gezond, een echte superfood. 
Vergis je niet, boerenkool is niet eenzijdig. Er is natuurlijk de authentieke Hollandse versie maar er bestaan ook zeker heerlijke variaties voor wanneer je een keer iets anders wilt proberen. De meeste mensen maken een stamppot van de boerenkool. De stamppot wordt dan meestal bereid met aardappels, spekjes en jus. Er bestaan ook variaties met bijvoorbeeld stoofvlees en champignons. Dit is natuurlijke erg lekker maar het kan ook anders. Maak eens een roerbakschotel van boerenkool met kip en ketjap. Ook een boerenkoolschotel met hotdogs en augurken is niet te versmaden! Lees meer hieronder....


Acties EKOtopper!Speciaal voor onze nieuwsbrieflezers hebben wij de EKOtopper. Iedere week kiezen wij één product uit ons assortiment die je met veel voordeel in je winkelwagen kunt leggen. Deze week onze EKOtopper:Spaanse andijvie, per krop

van € 2,95 voor SLECHTS € 1,99 "Limousin Speciale"

 Rainette is haar naam, Frans voor "boomkikker". Deze Limousinkoe is geboren in 2000. Haar hele leven heeft ze gewoont in het natuurgebied van De Hooge Stoep in Nieuw Balinge. Ze heeft 11 kalfjes op de wereld gezet. 
Je kan je natuurlijk afvragen waarom Rainette naar de slager moest. Ze heeft nooit iets gemankeerd. Jan en Henriette, de boeren op De Hooge Stoep, moeten voortdurend afwegen welke koeien wel of niet kunnen blijven voor de fokkerij. Daarbij letten zij o.a. op karakter, afkalfgemak, melkgift/groei, spier- en skeletontwikkeling en fijnheid.Op De Hooge Stoep kalven er elk jaar 40 koeien af. En dat vanaf de leeftijd van 3 jaar. Alle dieren blijven op het bedrijf en daardoor is er veel jongvee. Van de vrouwelijke dieren (20) die jaarlijks worden geboren wordt 50% echt fokkoe. Dus die 10 vaarzen vervangen dan andere fokkoeien. Deze keer is dat de oude Rainette, die een steeds grotere kans loopt op gezondheidsklachten.Bovendien hopen Jan en Henriette door steeds verder te fokken met de beste koeien en fokstieren de kwaliteit van de veestapel te verbeteren. Komende week in de aanbieding
Rundergehakt van De Hooge Stoep, met 2 extra EKOpunten.
Dus 50 cent korting per pakje van 330 gram! HEEL VEEL AANBIEDINGEN


 
vindt je in onze webwinkel route.ekonoom.nl
 
 
PROFITEER OOK VAN ONZE EKOpunten! Een grotere bestelling betekent meer korting!
 
 


 


Bestellingen van 40 euro of meer belonen we met extra voordeel. Je krijgt dan per 10 euro 2 EKOpunten kado. Een EKOpunt is € 0,25 waard en kan worden gebruikt bij het betalen van je volgende bestelling(en). Bijvoorbeeld: Bij een bestelling van 40 euro krijgt u 2 EKOpunten, dus € 0,50 kado. Bij een bestelling van 100 euro zijn dat 14 EKOpunten, dus € 3,50 kado!
Dat is een korting op je hele bestelling van 3,5 %!
 
Plaats je bestelling op tijd op route.ekonoom.nl :
Bezorgdag is dinsdag of woensdag, dan bestellen vóór maandagochtend 10.00 uur
Bezorgdag is donderdag of vrijdag, dan bestellen vóór woensdagochtend 10.00 uur


 


De pakketsamenstelling voor komende week De groenten: Boerenkool (Biotoon te Marknesse, niet in mini- en gemakscombi), pastinaak (Biotoon te Marknesse), ijsbergsla (Spanje), prei (Hoogenberg te Slochteren) en puntpaprika (Spanje, niet in basiscombi, groot groente en grootcombipakket)

Het fruit: Appel Elstar (Poley Marknesse), peer Conference (Meeuwse Bio te Marknesse), sinaasappel navelina (Spanje, niet in mini- en gemakscombi) en mandarijn clementine (Spanje).


Nieuws


 

Boerenkool, superfood van eigen bodem!


Boerenkool is een heerlijke winterse groente. Vergis je niet, boerenkool is niet eenzijdig. Er is natuurlijk de authentieke Hollandse versie maar er bestaan ook zeker heerlijke variaties voor wanneer je een keer iets anders wilt proberen. De meeste mensen maken een stamppot van de boerenkool. De stamppot wordt dan meestal bereid met aardappels… lees verder

Recepten EKOmaaltijdBOX week 4

Heerlijk om eens helemaal niet na te hoeven denken over wat je vanavond gaat koken.
De ingrediënten voor 3 maaltijden vers aangeleverd bij je thuis.
Met duidelijke en smakelijke recepten. Zeer gevarieerd en smakelijk. Gezond en 100% biologisch.Bij deze recepten zie je welke producten je in de BOX vindt. Ook zie je wat er uit je voorraadkast nodig is. Je kan die producten natuurlijk ook in onze webwinkel erbij bestellen.


BOX week 4 Geitenkaassalade met appel, walnoten en krieltjes
BOX week 4 Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks
BOX week 4 Gebakken zalmfilet met penne


Wilt u de digitale nieuwsbrief van EKOnoom niet meer ontvangen?
U kunt zich eenvoudig afmelden via http://route.ekonoom.nl/newsletter-cancel.asp?id=cHJ2Z28Vx4flvs70S8b8Qx3MODwCm31Rk3R33O91.
Ook een antwoord sturen met de tekst Stop nieuwsbrief is voldoende.


Powered by Aspin internet solutions, Groningen 

Ekonoom.nl

Categories: Environment | Nature Biological Cooking | Eating | Beverage
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018