EKOnoom voor de zomer in je bol

4 years ago


Text only:

VRIJDAG 16 MEI 2014

EKOnoom voor de zomer in je bol Proef onze heerlijke jonge bosbietjes!De bosbiet is eigenlijk gewoon een aantal bieten samen gebonden in een bosje. Je krijgt er dan ook een paar heerlijke stronkjes loof bij.  Onze bosbiet is wel een ander ras dan de bewaarbiet en dit ras smaakt veel milder. De bietjes zijn echt heerlijk ‘zacht’ en smaakvol. Koken hoeft bij verse bieten ook veel minder lang dan bij winter (bewaar) bieten. Onze bosbietjes zijn geteeld door Harry Venhuis uit Uithuizermeeden.De vroege bosbiet heeft heel veel, lang, mooi loof. Dit loof is daarom prima te gebruiken als snijbiet. Snijbiet is ongeveer te gebruiken als spinazie, maar de smaak is anders. Je kunt het roerbakken, bijvoorbeeld. Kortom, de bosbiet is een heerlijke zomergroente, zowel warm te eten (ovenschotel of roerbakken) of als basis voor een frisse salade (met een beetje azijn, olie en pijnboompitten bijvoorbeeld…)

 Alles samen in 1 prachtig recept Bosbiet met Fetakaas en bietenloofSnijd van de bieten de steeltjes eraf. Kook eerst de bieten in ongeveer 10-15 minuten gaar. Het is lekker als er nog wat ‘bite’ in zit. Kook ze dus niet te lang. Deze bieten kun je immers ook rauw eten.Laat ze wat afkoelen. De bladeren en steeltjes wassen en in stukjes snijden. Maak de bieten schoon door het velletje eraf te halen. Dit gaat erg gemakkelijk. Snijd de bieten in stukjes en de feta ook in blokjes.Verhit in een pan wat olie en fruit hierin de fijngesnipperde knoflook. Voeg de bladeren en steeltjes toe en laat het even smoren. Voeg de bieten en fetakaas toe en verwarm het geheel.Heerlijk met gebakken (nieuwe) aardappeltjes. Heel toevallig komende week in de aanbieding:

 


 

Acties2+1 ActieProfiteer van onze voordeelacties: Vele tientallen actie-artikelen op onze site, eenvoudig te vinden bij de "Actieproducten". Extra EKOpunten voor een bestelling vanaf 40 euro. En extra voordelig je voorraadkast bijvullen, dat kan nu ook bij ons!Deze week dus weer 3 interessante artkelen in de 2+1 actie.
Bestel van onderstaande producten 2 stuks en je ontvangt er 1 gratis bij.
Je ziet op het besteloverzicht in de webwinkel niet dat je er drie ontvangt; wij doen het gratis derde exemplaar er tijdens het inpakken bij. Om gebruik te maken van deze actie dus bij het aantal "2" (of een veelvoud daarvan) invullen. Melba toast (Van der Meulen, 100 gram)2+1 gratisZoete mais in pot (Machandel, 340 ml)2+1 gratis Amandelkoek (Eco Biscuits, 45 gram)2+1 gratis  EKOtopper! Speciaal voor onze nieuwsbrieflezers hebben wij de EkoTopper. Iedere week kiezen wij één product uit ons assortiment die je met veel voordeel in je winkelwagen kunt leggen. Deze week in de EkoTopper:Rabarber (500 gram)

 Het seizoen is kort, dus profiteer er van!van € 2,97
voor slechts € 1,97 


 
 


Veel meer mooie AANBIEDINGEN vindt je in onze webwinkel route.ekonoom.nl


 
PROFITEER OOK VAN ONZE EKOpunten! Een grotere bestelling betekent meer korting!
 
 


 


Bestellingen van 40 euro of meer belonen we met extra voordeel. Je krijgt dan per 10 euro 2 EKOpunten kado. Een EKOpunt is € 0,25 waard en kan worden gebruikt bij het betalen van je volgende bestelling(en). Bijvoorbeeld: Bij een bestelling van 40 euro krijgt u 2 EKOpunten, dus € 0,50 kado. Bij een bestelling van 100 euro zijn dat 14 EKOpunten, dus € 3,50 kado!
Dat is een korting op je hele bestelling van 3,5 %!
 
Plaats je bestelling op tijd op route.ekonoom.nl :
Bezorgdag is dinsdag of woensdag, dan bestellen vóór maandagochtend 10.00 uur
Bezorgdag is donderdag of vrijdag, dan bestellen vóór woensdagochtend 10.00 uur


 


De pakketsamenstelling voor komende weekDeze week zien onze groente- en fruitpakketten er als volgt uit:* Groenten: Bosbiet, koolrabi, courgette en bataviasla. Alles uit Noord-Nederland, behalve de courgettes.?* Fruit: Appel mairac (uit Marknesse), sinaasappel, blauwe bessen en banaan.Deze pakketten zijn gemakkelijk te bestellen via onze webwinkel. Mocht het pakket te groot zijn, dan is dat geen probleem! Veel groente en fruit kunt u wel een jaar bewaren in de vriezer! Hiervoor moet u de groente wel eerst blancheren, bij (veel) fruit is dit echter niet nodig.


Nieuws


 

Bedrijfsfilm toont Zuiver Zuivel van koe tot pak


In de nieuwe bedrijfsfilm van Zuiver Zuivel wordt het hele proces getoond, van koe tot pak. De film begint met beelden van koeien in de wij. Het gaat om de koeien van Klaas Rodenburg van De Rodenburghoeve in Uitgeest. "Zodra het land droog genoeg is, gaan de koeien alweer naar buiten. De koeien weten dat gewoon." Daarna volgt onder… lees verder

Recepten


Bietjes met spekjes en peer
Courgette gegrild met tonijn of sardines
Courgettesoep met roomkaas
Koolrabi met pit
Koolrabi-lasagne met vis
Salade van gekookte courgette


Wilt u de digitale nieuwsbrief van EKOnoom niet meer ontvangen?
U kunt zich eenvoudig afmelden via http://route.ekonoom.nl/newsletter-cancel.asp?id=cHJ2Z28Vx4flvs70S8b8Qx3MODwCm31Rk3R33O91.
Ook een antwoord sturen met de tekst Stop nieuwsbrief is voldoende.


Powered by Aspin internet solutions, Groningen 

Ekonoom.nl

Categories: Environment | Nature Biological Cooking | Eating | Beverage
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018