EKOnoom voor kakelvers biologisch brood

4 years ago


Text only:

VRIJDAG 9 MEI 2014

EKOnoom voor kakelvers biologisch broodNatuurlijk wordt er zondag voor moeder een heerlijk vers biologisch brood gebakken. Dat vindt ze vast geweldig!Met onze afbakbroden van Le Perron is dat een "koud"(warm) kunstje.
Elke dag produceren zij met veel passie, liefde en zorg de lekkerste broden en gebak voor ons uitgebreide biologische assortiment. Dit vergt hard werken en vroeg opstaan van de gepassioneerde Le Perron-bakkers. Zij kunnen rekenen op de beste apparatuur, zoals de beste ovens. Zo resulteert ons productieproces dagelijks in de beste, puurste producten van hoogwaardige kwaliteit.
De bakkers van Le Perron hebben het brood voor u gaar gebakken. De korstvorming en een malse kruim worden gevormd tijdens het afbakken bij u thuis. Afhankelijk van uw oven varieert de afbaktijd van 6 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden. Laat het brood altijd geheel ontdooien voor het afbakken. Voor een aangename malse kruim is het geheim een temperatuur in de kern van het brood te bereiken van 70 graden zonder dat de korst verbrand. 

Komende week is het Noors pompoenpitbroodje onze EKOtopper.
Kan je voordelig kennismaken met de kwaliteit van deze bakker. 


Acties 2+1 ActieProfiteer van onze voordeelacties: Vele tientallen actie-artikelen op onze site, eenvoudig te vinden bij de "Actieproducten". Extra EKOpunten voor een bestelling vanaf 40 euro. En extra voordelig je voorraadkast bijvullen, dat kan nu ook bij ons!Deze week dus weer 3 interessante artkelen in de 2+1 actie.
Bestel van onderstaande producten 2 stuks en je ontvangt er 1 gratis bij.
Je ziet op het besteloverzicht in de webwinkel niet dat je er drie ontvangt; wij doen het gratis derde exemplaar er tijdens het inpakken bij. Om gebruik te maken van deze actie dus bij het aantal "2" (of een veelvoud daarvan) invullen.  Fruitbeleg aardbei vanille (De Nieuwe Band, 250 gram)2+1 gratisAardappelchips paprika (Trafo, 40 gram)2+1 gratis Geelvin-tonijn in water (Fish4Ever, 120 gram)2+1 gratis  EKOtopper! Speciaal voor onze nieuwsbrieflezers hebben wij de EkoTopper. Iedere week kiezen wij één product uit ons assortiment die je met veel voordeel in je winkelwagen kunt leggen. Deze week in de EkoTopper:Noors pompoenpittenbrood (Le Perron)

 De bakkers van Le Perron hebben het brood voor u gaar gebakken. De korstvorming en een malse kruim worden gevormd tijdens het afbakken bij u thuis. Afhankelijk van uw oven varieert de afbaktijd van 6 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden. Laat het brood altijd geheel ontdooien voor het afbakken. Voor een aangename malse kruim is het geheim een temperatuur in de kern van het brood te bereiken van 70 graden zonder dat de korst verbrand. van € 2,95
voor slechts € 2,50    


 


SP Flos de Pinoso rood, fles 750 mlVAN € 4,99
VOOR € 3,99 Yoghurt volle DEMETER (Zuiver Zuivel, 1 liter)VAN € 1,79
VOOR € 1,52


 
 


Veel meer mooie AANBIEDINGEN vindt je in onze webwinkel route.ekonoom.nl


 
PROFITEER OOK VAN ONZE EKOpunten! Een grotere bestelling betekent meer korting!
 
 


 


Bestellingen van 40 euro of meer belonen we met extra voordeel. Je krijgt dan per 10 euro 2 EKOpunten kado. Een EKOpunt is € 0,25 waard en kan worden gebruikt bij het betalen van je volgende bestelling(en). Bijvoorbeeld: Bij een bestelling van 40 euro krijgt u 2 EKOpunten, dus € 0,50 kado. Bij een bestelling van 100 euro zijn dat 14 EKOpunten, dus € 3,50 kado!
Dat is een korting op je hele bestelling van 3,5 %!
 
Plaats je bestelling op tijd op route.ekonoom.nl :
Bezorgdag is dinsdag of woensdag, dan bestellen vóór maandagochtend 10.00 uur
Bezorgdag is donderdag of vrijdag, dan bestellen vóór woensdagochtend 10.00 uur


 


De pakketsamenstelling voor komende weekDe groenten
Komatsuna (niet in gemakscombi), rabarber (niet in minicombi), prei, little gem en trostomaat (alleen in basisgroente, mini- en gemakscombi). Alles Puur Noord Nederland!Het fruit
Appel Elstar en banaan (niet in gemaks- en minicombi), mandarijn Ortanique, sinaasappel Valencia en avocado Hass De bijzondere groente in de pakketten van komende week:

 Komatsuna oet Grunn! De Japanse mosterdspinazie ‘Komatsuna’ is familie van de paksoi en heeft een vergelijkbare smaak, maar dan pittiger. Opvallend aan deze soort zijn de donkergroene kleur en ovale bladeren. Bij de teelt vormt het koolwitje het grootste risico voor deze groente. Deze vlinder legt zijn eitjes graag in de komatsunaplantjes en de rupsen die eruit komen eten de blaadjes op. Bestrijding gebeurt door een natuurlijke vijand van de rups in te zetten: de sluipwesp. Deze wesp legt zijn eitjes ín de eitjes van het koolwitje en zorgt er op deze manier voor dat er geen rupsen uit de eitjes kunnen komen.


Bewaren: in de koelkast, eventueel in te vriezen.
Bereiden: snijd de komatsuna grof in reepjes (blad en stengels). Was ze goed en laat uitlekken. Maak wat boter warm in een pan. Voeg beetje bij beetje de groente toe en laat in ongeveer 10 minuten gaar stoven. Giet het overtollige vocht af en bestrooi met zout naar smaak. Eventueel een uitje snipperen, even bakken en aan de groente toevoegen.
in recepten met paksoi kan komatsuna als vervanger gebruikt


De komatsuna wordt geteeld door Harry Venhuis van kwekerij Aurora in Uithuizermeeden.


Nieuws


 

Eten is om op te eten!


 
 
Jaarlijks gooit de Nederlandse consument 50 kilo (155 euro) aan voedsel weg. En hier hebben we het over echt voedsel en geen afval zoals bijvoorbeeld schillen. Eten is om op te eten is een campagne van Milieu Centraal en de campagne is ingezet om mensen bewuster om te laten gaan met hun voedsel.
Voedselverspilling is energieverspilling… lees verder

Recepten


Avocado milkshake
Avocadosalade met alfalfa
Italiaanse paksoi
Italiaanse sla
Mie met paksoi
Prei-ham-kaasschotel
Prei-mosterd soep
Rabarber met bananen
Rabarbercompote met aardbeien


Wilt u de digitale nieuwsbrief van EKOnoom niet meer ontvangen?
U kunt zich eenvoudig afmelden via http://route.ekonoom.nl/newsletter-cancel.asp?id=cHJ2Z28Vx4flvs70S8b8Qx3MODwCm31Rk3R33O91.
Ook een antwoord sturen met de tekst Stop nieuwsbrief is voldoende.


Powered by Aspin internet solutions, Groningen 

Ekonoom.nl

Categories: Environment | Nature Biological Cooking | Eating | Beverage
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018