I dag blandt andet fra HK Privats formand
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
9. januar 2020

Selvransagelse i fagtoppen: Det vil de gøre anderledes ved OK20


Kære læser

I går lød gongongen for første runde af OK20 - forårets overenskomstforhandlinger på det private arbejdsmarked - og dermed er spillet i gang om knap 730.000 danskeres løn- og arbejdsvilkår for de kommende tre år. Det dækker vi selvfølgelig tæt her på A4 Arbejdsliv.

I dag kan du læse Søren Dahls interview med HK Privats formand, Simon Tøgern, der møder op til forhandlingerne med klokkeklare krav. Alt imens topforhandlerne fra CO-industri og Dansk Industri, der i går traditionen tro mødtes i Industriens Hus, var mere fåmælte.

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du læse (eller genlæse) vores to eksklusive dobbeltinterviews med CO-industris topforhandlere, Claus Jensen og Mads Andersen, som løfter en lille smule af sløret for deres krav. Og som samtidig fortæller, hvad fagbevægelsen vil gøre anderledes denne gang, så det ikke ender som i 2017, hvor en stor del af medlemmerne truede med at sende landet ud i en storkonflikt.

Hvad det er for en aktivistisk fløj i fagbevægelsen, der kan ende med at spænde ben for en ny overenskomstaftale, kan du blive klogere på i chefredaktør Nicolai Kampmanns analyse.

God fornøjelse!


Vil du hjælpe os med at gøre A4 Arbejdsliv bedre? Eller bare fortælle os, hvad du synes om vores historier og nyhedsbrevet?
Så skriv en mail eller ring til:

Henning Due
Redaktør, A4 Arbejdsliv
Tlf. 21628712 • Mail: henning@a4medier.dk


Fagtop inden OK-forhandlinger: Nu skal arbejdsgiverne levere

Beskeden er klar fra lønmodtagernes to topforhandlere. Det går godt for Produktionsdanmark. Det forventer man, at næste års overenskomstaftaler for industrien kommer til at afspejle. Det gælder både i forhold til lønstigninger og andre goder, der kan skabe bedre balance mellem arbejde og fritid for lønmodtagerne, forklarer Claus Jensen og Mads Andersen fra CO-industri i dette interview forud for OK20.


Tillidsmand inden overenskomstforhandlinger: Vi skal have højere minimalløn i byggeriet

Hvis der for alvor skal gøres noget ved problemerne med underbetaling og social dumping i byggebranchen, skal minimallønnen i byggeriet sættes op. Sådan lyder udmeldingen fra fællestillidsmand inden startskuddet til de kommende OK20-forhandlinger i byggeriet.


Nu afslører FOA: Her er vores tre vigtigste krav til OK20

FOA løfter nu sløret for fagforbundets tre vigtigste krav, før forårets overenskomstforhandlinger.


Chefredaktør: OK20-forhandlinger starter med en aktivistisk spiller uden for rummet

Det er ikke kun de to klassiske modparter, der sidder overfor hinanden, når OK20-forhandlingerne på industriens område officielt går i gang i dag. Der er en tredje front til stede, nemlig de mange utilfredse medlemmer, der ved OK17 orkestrerede en massiv nej-kampagne.


Det er mig fuldstændigt ubegribeligt, hvordan det kan ske. En ting er, at der kan ske fejl i et par sager, men når man 186 gange systematisk glemmer afgørelser i så vigtige sager, så bliver jeg rigtig, rigtig bekymret
Leif Donbæk, advokat, om 186 afgørelser i arbejdsskadesager, afgørelserne havnet i en email-indbakke, som ikke er blevet overvåget af sagsbehandlerne i AES

A4 Job
FH søger ledelseskonsulent


Konsulent til afskedsteamet i Danmarks Lærerforening


UDVIKLINGS- OG DIGITALISERINGSCHEF


Hver tredje kvinde i sundhedssektor udsat for vold eller trusler

Her er plakaterne der skal stoppe seksuel mobning i Forsvaret

Styrelse glemte hundredvis af sager om arbejdsskader: Borgere måtte vente på erstatning i månedsvis

 

Du modtager denne nyhedsmail fordi du har tilmeldt dig nyhedsbrevet fra A4 Arbejdsliv.

Denne mail blev sendt til newsletter@newslettercollector.com

Kontakt A4 Arbejdsliv

A4 Medier - Islands Brygge 32D - 2300 København S

Afmeld nyhedsbrevet