Kennisbanken E-installatie
Online versie
Elektrische boiler in middenspanningsnet helpt knelpunten voorkomen
In januari plaatste Alliander een challenge op Starthubs. De netbeheerder daagde ondernemers, uitvinders en vernieuwers uit om oplossingen te bedenken om de elektriciteitsvraag tijdens zonuren te verhogen. Recoy kwam als winnaar uit de bus, met het idee om elektrische boilers in te zetten.
Lees verder >
‘Sturen elektriciteitsvraag wordt erg belangrijk’
Welke keuzes zijn nodig om in 2050 klimaatneutraal te kunnen verwarmen? En welke middelen dragen bij aan een soepele warmtetransitie? Frank Wiersma, strategisch adviseur bij TenneT, geeft zijn visie.
Lees verder >
Is inspectie van de elektrische installatie verplicht?
Op de vraag of de inspectie van de elektrische installatie al dan niet verplicht is, is geen eenduidig antwoord te geven.
Lees verder >
Wat is de PV opwek capaciteit van Nederland? 
Het inpassen van zonnepanelen is een flinke puzzel waar veel over gediscussieerd wordt. Een verkennende studie legt de feiten op tafel over de zonnestroom-capaciteit van Nederland. 
Lees verder >
‘De tijd is rijp om de meterruimte onder de loep te nemen’
De meterruimte staat ter discussie. Steeds meer stemmen gaan op om het beheerdersgedeelte en bewonersgedeelte uit elkaar te halen. 
Lees verder >
Meer artikelen
Partnernieuws
Bescherm de veiligheid van ‘smart homes’ met noodstroomvoorziening
Elektrische apparaten zijn niet meer uit onze huizen weg te denken, of het nu om witgoed, huishoudelijke apparatuur of telefoons en tablets gaat. 
Lees verder >
Het geheim voor gereedschapsvrij elektrisch verbinden
Installatieruimtes worden steeds kleiner, waardoor gereedschapsvrije installatietoepassingen meer dan welkom zijn. De laatste jaren is de populariteit van verbindingsklemmen met hendelbediening dan ook enorm gestegen.
Lees verder >
Blog
Is het energienet klaar voor de elektrische revolutie?
Hoewel de autoverkoop in 2020 dankzij de coronacrisis met bijna 25% daalde, verdubbelde het aantal elektrische voertuigen (EV's) in Nederland. 
Lees verder >
(advertorial)
BPD 2021
De stand van zaken met BIM
Beleef donderdag 20 mei de 7e editie van de BIM praktijkdag. Tijdens deze online editie worden inzichten gedeeld, doorlopen we praktijkcases uit alle schakels van de keten en het perspectief van enkele BIM-zwaargewichten komt naar voren. Dit is een dag die u niet mag missen! 
Whitepaper
Keukeninstallaties
Wat zegt NEN 1010 over het aansluiten van keukenapparatuur? En hoe zorg je als installateur in nieuwbouwwoningen voor een goede kookafzuiging? Lees het in onze whitepaper.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright